چینیها دایناسور جدید کشف کردند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تحقیقی که روز پنجشنبه در Nature Scientific Reports منتشر شد، فسیلهای سه دایناسور مختلف مربوط به دوره کرتاسه اولیه که حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون سال قبل است، اخیراً در منطقه تورپان-حامی در شمال غربی چین کشف شده است. به گفته دانشمندان، این فسیلها قبلا در این منطقه دیده نشده بودند.
گونههای مختلف فسیلهای کشف شده
بر اساس مطالعات انجام شده، اولین نمونه فسیل دایناسور Silutitan sinensis است که گونه جدیدی از ساروپود است. این دایناسور گیاه خوار گردن بسیار بلند، دم بلند، بدن بزرگ و سر کوچکی دارد. مطالعات بیشتر نشان دادند که این دایناسور دارای ویژگیهایی در مهرههای گردن است که نشان میدهد متعلق به خانواده ساروپودهایی به نام Euhelopodidae است که تا کنون فقط در شرق آسیا یافت شده اند. دانشمندان معتقدند اندازه ساروپود بیش از ۶۵ فوت بوده است.
به گفته محققان، دومین نمونه هم Hamititan xinjiangensis نام دارد که بیش از ۵۵ فوت طول داشته و دارای ویژگیهایی شبیه به ساروپودهای یافت شده در آمریکای جنوبی است. شکل و برجستگیها در امتداد مهرهها نشان میدهد که این دایناسور متعلق به خانواده ساروپودهایی است که به تیتانوسورها معروف هستند و در آسیا و آمریکای جنوبی به وفور یافت میشد.
سومین نمونه یافت شده در محل، محدود به چهار مهره و چند قطعه دنده است که ممکن است متعلق به somphospondylan sauropod باشد که گروهی از دایناسورها هستند که از اواخر دوره ژوراسیک یعنی حدود ۱۶۰.۳ میلیون سال پیش، تا اواخر دوره کرتاسه یعنی حدود ۶۶ میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردند.
الکساندر کلنر، دیرینه شناس برزیلی گفت: "ما در مورد این کشف بسیار هیجان زده هستیم. سوال ما این است که چگونه این دایناسورها که متعلق به آمریکای جنوبی هستند، در آسیا قرار دارند؟ "
به گفته کلنر، دانشمندان قصد دارند حفاریهای خود را در این منطقه ادامه دهند. کلنر گفت که او و همکارانش در آکادمی علوم چین در پکن معتقدند که در زیر سطح منطقه لانههای پر از تخم و بقایای جنینی گونههای تازه کشف شده نیز پنهان شده است. او گفت: "ما همچنان در آرزوی یافتن لانه دایناسورها در این منطقه هستیم. "