این علائم کرونا دیرتر می روند

کدخبر: ۴۳۵۶۵۳
اقتصادنیوز : طبق اطلاع رسانی هایی که در رسانه ها شده است، همه ما با علائم کرونا آشنا هستیم. اما برخی علائم کرونا هستند که ممکن است دیرتر بهبود یابند که عبارتند از...
این علائم کرونا دیرتر می روند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک ،علائم کرونا گاهی اوقات تا چند ماه طول می کشد. این ویروس به ریه، قلب و مغز آسیب وارد می کند و خطر و مشکلات سلامتی را در طولانی مدت افزایش می دهد. اکثر افراد که به بیماری کرونا ویروس در سال 2019 مبتلا شده اند؛ بعد از چند هفته به طور کامل بهبود پیدا کردند اما بعضی از افراد حتی آنهایی که علائم خفیف تر از این بیماری را تجربه کردند، باز هم ممکن است بعد از ریکاوری علائمی را با خودشان همراه داشته باشند.

معمولاً علائم آنها طولانی تر می شود و به وضعیتی دچار می شوند که به آن سندروم پس از کووید 19 یا کووید 19 طولانی مدت گفته می شود. این مشکلات عموما به دلیل اثرات کرونا ایجاد شده که ممکن است بیش از 4 هفته بعد از تشخیص ویروس در بدن فرد به طول بیانجامد. 

افراد در سنین بالاتر و افرادی که وضعیت های پزشکی جدی تر دارند، معمولاً بیشتر در معرض تجربه علائم طولانی مدت کووید 19 هستند اما باز هم جوانان حتی افراد سالم هم ممکن است به مدت چند هفته یا چند ماه بعد از ابتلا به کرونا احساس بهبودی نداشته باشند. 

 علائمی از کرونا که دیرتر خوب میشن

علائم رایج بعد از کرونا که ممکن است طولانی شود، شامل موارد زیر است: 

خستگی

تنگی نفس

سختی هنگام تنفس

سرفه

درد مفصل 

درد قفسه سینه 

مشکل خواب

مشکل حافظه و تمرکز 

درد عضلانی یا سر درد

تپش قلب

از دست دادن حس بویایی و چشایی

افسردگی یا اضطراب

تب و سرگیجه مخصوصا هنگام ایستادن 

بدتر شدن علائم بعد از انجام فعالیت فیزیکی یا ذهنی 

   کرونا به کدام اعضای بدن آسیب میزند؟

اگرچه کرونا بیماری است که در وهله اول ریه ها را درگیر می کند اما می تواند به اعضای دیگر بدن هم آسیب وارد کند. این عضو آسیب دیده ممکن است خطر ابتلا به مشکلات سلامتی را در طولانی مدت افزایش دهد. اعضایی از بدن که تحت تاثیر بیماری کرونا قرار می گیرند، شامل موارد زیر هستند: 

قلب

آزمایش های عکسبرداری که چند ماه بعد از ریکاوری کرونا گرفته می شود، آسیب های بلند مدت را به ماهیچه قلب نشان می دهد. حتی برای افرادی که علائم نسبتاً خفیف داشته اند. همین موضوع ممکن است احتمال نارسایی قلبی یا دیگر مشکلات قلبی را در آینده افزایش دهد. 

ریه

این نوع از آسیب به ریه یا ذات الریه اغلب به دلیل کرونا اتفاق می افتد و ممکن است آسیب بلند مدت را به کیسه های هوایی کوچک در ریه وارد کند و در نتیجه بافت روی زخم ایجاد می شود و مشکلات تنفسی تا طولانی مدت ادامه خواهد داشت. 

 مغز

حتی در افراد جوان تر هم ممکن است سکته، تشنج یا سندروم گیلن باره اتفاق بیفتد که در آن فرد دچار یک فلج موقتی می شود. کرونا همچنین ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون و آلزایمر را نیز افزایش دهد. بعضی از جوانان و کودکان هم ممکن است بعد از کرونا مبتلا به سندروم التهابی چندگانه شوند که در این وضعیت، بعضی اعضای بدن و بافت ها به شدت ملتهب خواهند شد. 

رگ های خونی و انعقاد خون

کرونا باعث می شود که رگ های خونی مستعد ایجاد لخته شوند و در نتیجه حمله قلبی و سکته را ایجاد می کنند و باعث آسیب به قلب خواهند شد. عضو های دیگر بدن تحت تاثیر این لخته های خونی شامل ریه، ساق پا، کبد و کلیه است. کرونا همچنین باعث ضعیف شدن رگ های خونی می شود و نشتی را در آن ها ایجاد می کند و مشکلات طولانی مدت را در کبد و کلیه به وجود می آورد. 

 برخی تاثیرات روحی روانی کرونا

افرادی که علائم شدید کرونا را تجربه می کنند، معمولاً در بیمارستان بستری می شوند و از دستگاه های ونتیلاتور و اکسیژن برای تنفس استفاده می کنند، ممکن است در طولانی مدت به سندروم استرس بعد از حادثه، افسردگی یا اضطراب دچار شوند و نتایج منفی طولانی مدت را بعد از ویروس کرونا تجربه کنند و یا به سندروم تنفسی حاد و شدید دچار شوند. بسیاری از این افراد بعد از ریکاوری با سندروم خستگی مزمن مواجه خواهند شد که یک اختلال پیچیده بوده و خستگی شدید را ایجاد می کند که بعد از فعالیت ذهنی یا جسمی احساس می شود و با استراحت هم بهبود پیدا نمی کند. 

بسیاری از علائم طولانی مدت بعد از کرونا هنوز ناشناخته هستند 

همانطور که می دانید ما چیز های زیادی را در مورد کرونا نمی دانیم. بسیاری از علائم وجود دارند که ممکن است در طولانی مدت افراد را درگیر کند اما هنوز شناخته شده نیستند. البته هنوز تیم های تحقیقاتی در حال انجام بررسی های بلند مدت هستند اما باز هم نتایج به اندازه کافی واضح و دقیق نیست.

 بسیار مهم است به یاد داشته باشید اکثر افرادی که کرونا می گیرند، سریعا ریکاوری پیدا می کنند اما ممکن است مشکلاتی را در طولانی مدت به دلیل ابتلا به کرونا احساس کنند که قطعاً زندگی را برایشان سخت تر می کند. پس بهتر که مراقب باشید به این بیماری مبتلا نشوید و راه های جلوگیری از آن هم استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، دوری از شلوغی ها و استفاده از واکسن و تمیز نگه داشتن دستان است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید