عوارض مرگبار مصرف ته دیگ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک ، آشپزهای حرفه ای و پزشکان تغذیه در مورد ته دیگ هزار و یک توصیه می کنند که مردم نسبت به ضرر و زیان آن آگاه شوند و این خوراکی خوشمزه را جایگزین هر غذایی نکنند اما هنوز که هنوز است هنگام کشیدن دیس برنج، همه منتظر آخرش هستند.
انگار ته دیگ از گوشت خورشتی هم مهم تر می شود. با وجود رژیم های فراوان و نگرانی های بسیاری از افراد در مورد چاقی اما همه در نهایت سراغ اصل کاری را می گیرند و ظرف ته دیگ دست به دست دور سفره می گردد تا هر کسی سهمش را از گل غذا بردارد.
فرقی نمییکند برنج آبکش شده است یا شما آن را به شکل کته طبخ می کنید. در نهایت ساده ترین نوع ته دیگ، با حرارت ملایم ته قابلمه تان به جا مییماند. این ته دیگ پرطرفدار مضرات فراوانی دارد. پزشکان تغذیه می گویند مواد غذایی در معرض حرارت بالا، ارزش و فواید خود را از دست می دهند. سرطان معده، سوزش و نفخ هم دیگر مشکلاتی هستند که با مصرف این خوراکی هیجان انگیز، احتمال دارد گریبانتان را بگیرد.
افزایش کالری در غذاهای برشته مانند ته دیگ
متخصص تغذیه درباره گرایش برخی افراد به مصرف نان و سیب زمینی برشته یا سوخته می گوید:اصلی در تغذیه وجود دارد و آن این است که هر چقدر روی یک ماده غذایی فرآیند بیشتر و عمیق تری انجام بگیرد، دو اتفاق برای آن ماده خوراکی می افتد؛ از یک طرف ارزش ویتامین ها و املاح آن به خاطر حرارت و اکسیداسیون کمتر می شود دیگر آن که تراکم کالری در آن ماده غذایی بالاتر می رود. درجه حرارت بالا و طولانی بودن مدت زمان پخت، نه تنها باعث تولید مواد مضر و کاهش مواد مغذی در غذا می شود بلکه به گفته این متخصص ، حتی میوه ای که خشک می شود، با وجود کاهش مقدار ویتامین C کالری آن افزایش می یابد. آبمیوه نسبت به میوه وزنش کاهش و کالری اش افزایش می یابد.
وی ادامه می دهد:این یک قانون کلی است هرچه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.
ته دیگ برای سلامتی مضر است و احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش میدهد
مصرف نان برشته ، ته دیگ برای چه کسانی مفید است؟
به گفته کارشناسان، برشته خوردن نان، سیب زمینی، ته دیگ و غلات از آن نظر مضر است که ماده سمی به نام ماده آکریل آمید در آنها تولید می شود، به گونه ای که در طولانی مدت می تواند یکی از دلایل ابتلای فرد به سرطان شود.
سیب زمینی، مضرتر از نان ته دیگی
سیب زمینی سرخ کرده و برشته، یکی از موادغذایی پرمصرف بخصوص در زمان تفریح بین ما ایرانی هاست . وی با بیان این که کالری موجود در سیب زمینی قابل مقایسه با نان نبوده و بسیار بالاست، می گوید:به لحاظ مضرات ناشی از برشته و قهوه ای شدن، هر دو در وضعیت مشابه قرار دارند. وی ادامه می دهد:علاوه بر تفاوت کالری و بالاتر بودن میزان قندهای ساده در سیب زمینی نسبت به نان، میزان آکریل آمیدی که در سیب زمینی سرخ شده ایجاد می شود، بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است، این فرآورده زیاد مصرف نشود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان می کند:مشکل اغلب افرادی که از سیب زمینی سرخ کرده استفاده می کنند، این است که آن را به عنوان یک وعده غذایی مصرف می کنند و این خیلی مشکل ساز است. اگر قرار است سیب زمینی سرخ کرده مصرف شود، بهتر است قبل از آن وعده غذایی مصرف شده باشد.
سیب زمینی برشته و سرخ کرده هم به اندازه نان ته دیگی مضر است
مشکلاتی که خوردن ته دیگ به وجود می آورد
مسمومیت سیستم عصبی
ورود مداوم آکریل آمید به بدن که در غذاهای گیاهی حاوی کربوهیدرات زیاد و مقدار پروتئین کم به واسطه حرارت بالا هنگام پخت تولید می شود، می تواند باعث مسمومیت سیستم عصبی
شود.
برای ته دیگ، از نان و سیب زمینی استفاده نکنید
به توصیه کارشناسان، از خوردن نان برشته حاشیه پیتزا پرهیز کنید و آن را دور بیندازید. از نانوا تقاضا نکنید، نان را برایتان برشته کند. نان سوخاری، بیسکویت و کلوچه هایی خریداری کنید که رنگ روشن دارند.برای تهیه ته دیگ از نان و سیب زمینی نیز استفاده نکنید. هر چه رنگ این مواد به قهوه ای تیره نزدیک تر باشد، مضرات آن بیشتر می شود.