چه کسانی نباید دز سوم واکسن کرونا را ترزیق کنند؟

کدخبر: ۴۴۰۷۲۳
به گفته یک محقق تزریق دز سوم واکسن برای کسانی که نقص ایمنی ندارند واجب نیست.
چه کسانی نباید دز سوم واکسن کرونا را ترزیق کنند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک محقق با اشاره به اینکه نیازی به تزریق دوز سوم واکسن کرونا مگر در موارد خاص نیست گفت: سه دلیل برای دریافت دوز سوم واکسن وجود دارد که در واقع اگر بدن فردی به دو دز واکسن پاسخی نداده باشد ممکن است به دز یادآور نیاز داشته باشد. افراد دارای نقص ایمنی که ممکن است لازم باشد دز سوم واکسن را دریافت کنند، زیرا دو دز اول واکسن که باید کاریکه برای افراد دیگرانجام میداد، انجام نداده است.

 او افزود: دلیل دومی که چرا باید دز سوم را دریافت کنیم حالتی است که در طی زمان ایمنی که در نتیجه واکسیناسیون به دست آوردیم یا روبه کاهش بوده یا درحال از دست رفتن است. شواهد نشان می‌دهد واکسن‌ها بسیار خوب عمل می‌کنند تا مردم را در برابر بیماری‌های شدید و بستری شدن در بیمارستان و یا حتی مرگ محافظت کند.

این محقق بیان کرد: هیچ شواهد قوی وجود ندارد که نشان دهد نیاز به ارائه دز سوم برای افرادی که قبلا واکسینه شدند داشته باشد. ضعیف بودن یا ناگافی واکسن های تزریقی در برابر برخی بیماری ها می تواند دلیلی برای تزریق مجدد باشد اما  واکسن‌هایی که در حال حاضر در برابر انواع مختلف ویروس در دسترس هستند بسیار خوب در برابر اشکال شدید طیف بیماری عمل می‌کنند.

او ادامه داد: تعداد کمی از افرادی که نقص ایمنی جدی دارند نسبت به کسانی که هیچ مشکلی ندارند، باید دز سوم را دریافت کنند، زیرا این دز سوم برای ایجاد پاسخ اولیه آن‌ها است که به دو دز اول پاسخ ندادند. در تجویز دز سوم باید مسائل ایمنی و پایگاه داده‌های ایمنی کنترل شود.

او تصریح کرد: در حال حاضر واکسن‌هایی که مردم دریافت کردند به خوبی از آن‌ها در برابر بیماری‌های شدید محافظت می‌کند. افرادی که دز اول و دوم خود را دریافت کرده اند تا دربرابر پیامد‌های شدید محافظت شوند شاهد یک نابرابری هستیم. در کشور‌های کم درآمد و متوسط رو به پایین فقط ۱ تا ۵ درصد مردم واکسن دریافت کرده‌اند و این نسبت کم در برابر تعداد زیادی از واکسن‌هایی است که در کشور‌هایی با درآمد بالا و متوسط به کار گرفته شده است.

این محقق اظهار کرد: در این شرایط تمرکز باید بر تامین واکسن برای رفع نیاز و محافظت از افرادی باشد که هنوز توسط واکسن محافظت نشده اند. واکسن احتمال انتقال ویروس و ظواهر بیشتر را کاهش می‌دهد و به ما زمان می‌دهد تا شواهد بیشتری را در مورد نیاز یا عدم نیاز به مصرف دز‌های یاداور در اختیار داشته باشیم.

او در پایان گفت: باتوجه به اینکه پوشش واکسیناسیون در حال افزایش است تا زمانی که همه ما فرصت واکسیناسیون و محافظت دربرابر ویروس را نداشته باشیم هیچ کس درامان نیست. در حالی که ما پوشش واکسیناسیون را افزایش می‌دهیم مهم است اقدامات دیگری هم که باعث کاهش انتقال ویروس می‌شود را مثل زدن ماسک، شستن دست‌ها و فاصله اجتماعی را فراموش نکنیم، زیرا این‌ها تنها چیز‌هایی هستند که به همه‌گیری این بیماری پایان می‌دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید