سنگ اندازی اسرائیل در مذاکرات برجام

کدخبر: ۴۴۳۳۶۱
طرح جایگزین برجام دست پرورده رژیم صهیونیستی و در راستای افزایش تحریم‌های ایران است، طرحی شکست خورده که عقبگردی برای دولت بایدن به زمان ترامپ خواهد بود.
سنگ اندازی اسرائیل  در مذاکرات برجام

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آغاز مذاکرات وین یکی از مهمترین موضوعاتی بود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه گفت وگوهای مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد، اما قبل از اینکه مذاکره ای آغاز شود اخبار حاکی از آن است که تندروهای رژیم صهیونیستی به دنبال طرح جایگزین یا «طرح ب» در صورت شکست مذاکرات هستند و در این رابطه با مقامات دولت بایدن گفت و گو کرده و برای متقاعد کردن آمریکا تلاش می کنند. اگر چه اقداماتی از این دست در دولت اوباما نیز انجام و با شکست مواجه شد. اما مطرح شدن چنین موضوعاتی توسط مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی مشابه رفتار غیر سازنده ای است که وزیر امور خارجه کشورمان از آن سخن گفته است.

بر اساس گزارش وب سایت «د نشنال»  در دیدار ۹۰ دقیقه ای آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، با وزرای خارجه عربستان سعودی، ‌بحرین، کویت، قطر و امارات متحده عربی، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی و عاقبت مذاکرات برجامی بحث و گفت و گو شده است. اعضای شورای همکاری خلیج فارس موافق بازگشت آمریکا به برجام و بوده اند، اما این پرسش را مطرح کرده‌اند که اگر بازگشت به برجام میسر نشد، آن وقت طرح ب یا جایگزین چیست. آنتونی بلینکن پاسخ روشنی به این پرسش نداده و تنها تاکید کرده است که آمریکا به امنیت خلیج فارس متعهد است.

مطرح شدن چنین بحثی از سوی اعضای شورای همکاری خلیج فارس با سخنان یکی از مقامات آمریکایی مرتبط است. این مقام دولت بایدن که رویترز نام او را فاش نکرده‌اند، گفته که تهران باید نشان دهد که مایل به تجدید مذاکرات است ولی تا به‌حال چنین شواهدی از سوی تهران دیده نشده است. وی با اشاره به وجود یک «طرح جایگزین»، اظهار داشت که در صورت خودداری ایران از بازگشت به مذاکرات جدی، واشنگتن طرح «ب» را در دسترس دارد. این مقام آمریکایی توضیحی در خصوص «طرح ب» یا «جایگزین» نداده است.

این مقام دولت بایدن در حالی نسبت به بازگشت ایران به مذاکرات ابراز تردید کرده که وزیر امور خارجه کشورمان در روزهای اخیر در حاشیه نشست سازمان ملل بارها در مورد بازگشت سریع به مذاکرات سخن گفته است. امیرعبداللهیان در دیدار با ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه، با بیان اینکه دولت کنونی، دولتی علمگراست و مذاکره را به عنوان یک ابزار مهم دیپلماسی قبول دارد، خاطرنشان کرد که ایران آماده بازگشت به مذاکرات است و به سرعت در حال مطالعه و مرور سوابق ادوار پیشین مذاکرات است. او افزود: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد.

اگرچه مقامات آمریکایی درباره ماهیت طرح جایگزین یا «طرح ب» سخن نگفته اند اما گزارش‌ها حاکی از آن است که این طرح دست پرورده رژیم صهیونیستی و در راستای افزایش تحریم‌های ایران است. دو مقام ارشد اسرائیلی به پایگاه خبری اکسیوس گفته‌اند که مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی مذاکراتی در مورد طرح جایگزین این دو کشور در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام٬ در وین انجام داده‌اند.

بر اساس گزارش پایگاه خبری اکسیوس یک گروه مشترک از مقامات آمریکایی و رژیم اسرائیل، هفته گذشته نشستی محرمانه از طریق ویدئو کنفرانس برای بررسی یک «طرح جایگزین» برجام داشتند. این جلسه توسط جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، و ایال خولاطا، همتای او در رژیم اسرائیل هدایت شد و خولاطا بر ضرورت پیشبرد طرح ب درباره ایران به دلیل بن‌بست مذاکرات دیپلماتیک همزمان با توسعه و پیشرفت در برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده است. یک مقام رژیم اشغالگر قدس مدعی شده اگر مذاکرات به زودی از سر گرفته نشود، آمریکا تحریم‌های بیشتری علیه ایران وضع خواهد کرد.

این در حالی است که نقشه راه حل مناقشه هسته ای ایران مشخص است. در این معادله جایی برای طرح گزینه‌های جایگزین از باقی نمی‌ماند. مقامات ایالات متحده آمریکا بار ها اعتراف کرده اند که تحریم بیشتر و تروریسم اقتصادی نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و ادامه سیاست‌های دولت ترامپ در مقابل ایران بی‌نتیجه است.

نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم اسرائیل پیش‌تر از تشکیل یک تیم مشترک از مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکایی خبر داده بود. به گزارش پایگاه خبری اکسیوس بنت در دیدار ویلیام برنز، رئیس سی‌آی‌ای به او گفت که آمریکا و اسرائیل باید روی استراتژی مشترکی برای شکست مذاکرات هسته‌ای و عدم بازگشت ایران به برجام» کار کنند. در همان زمان مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این رژیم با همکاری آمریکا به دنبال طرح جایگزین احیا نشدن برجام است.

بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز  در گفت‌وگو با نشریه آمریکایی فارن پالیسی گفته که اسرائیل می‌تواند با یک توافق جدید هسته‌ای با ایران کنار بیاید، اما در صورت ناکامی آن، باید برنامه جایگزین دوم و همچنین طرح سومی وجود داشته باشد. علاوه بر این به گزارش تایمز او اسرائیل، گانتز در سخنانی با اشاره به احتمال عدم توافق در مذاکرات هسته‌ای ایران میان طرف‌های مذاکره، مدعی شده بود: ما با واشنگتن برای تدوین یک طرح جایگزین همکاری می‌کنیم تا نشان دهیم چنانچه توافقی اتفاق نیفتد، همان‌طور که رئیس‌جمهور بایدن گفت فعالیت‌های دیگری آغاز کنیم.

سال ها پیش تیمی مشابه و مشترک موسوم به «اوپال» تحت رهبری مشاوران امنیت ملی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، در اولین دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، تشکیل شده بود. این تیم در نهایت کاری از پیش نبرد و با وجود مخالفت رژیم صهیونیستی توافق هسته ای انجام شد.

چندی پیش نیز باب منندز، سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنا و لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، مقاله‌ای در «واشینگتن پست» نوشتند و به دولت جو بایدن طرح جایگزینی برای توافق هسته‌ای ارائه دادند. این طرح ایجاد یک بانک سوخت هسته‌ای منطقه‌ای بود، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک بانک سوخت هسته‌ای دارد که اعضا بانک، در صورت ایجاد اختلال در سوخت شان می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند. طرح این سناتور ها اجرای چنین طرحی در حوزه خلیج به شرط خودداری از غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشورها بود.

دولت سیزدهم اعلام کرده که سیاست خارجی متوازن را پیگیری خواهد کرد، اما رژیم صهیونیستی در هیچ دولتی مشروعیت نداشته و جعلی محسوب می شود. این موضوع بخشی از دلایل دشمنی و اقدامات تخریب کننده این رژیم علیه جمهوری اسلامی است. گسترش ایران هراسی در منطقه، تحت فشار گذاشتن آمریکا در راستای برجام و طرح جایگزین، حمله به تاسیسات هسته ای ایران و ترور دانشمندان هسته ای تنها بخشی از این اقدامات است. دولت بایدن باید از سیاست‌های غلط ترامپ، رئیس جمهور قبلی آمریکا که همراهی تمام و کمال با رژیم اشغالگر قدس بود فاصله بگیرد. به نتیجه رسیدن هرگونه مذاکره‌ای منوط اقدامات عملی و دوری از رفتارهای پارادوکسیکال توسط دولت بایدن است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید