یک استاد دانشگاه در اعتراض علیه طالبان کفن پوش شد

کدخبر: ۴۴۵۶۸۹
اقتصادنیوز: یک استاد دانشگاه در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و محرویت زنان و دختران از کار و تحصیل به همراه خانواده اش کفن پوش علیه طالبان اعتراض کرد.
یک استاد دانشگاه در اعتراض علیه طالبان کفن پوش شد

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، مقام‌های طالبان می‌گویند دختران در برخی از مدارس مقطع متوسطه در افغانستان به کلاس درس بازگشته‌اند، هرچند در بیشتر نقاط کشور همچنان این امکان برای دختران وجود ندارد.

 

این د رحالی است که هنوز تلکلیف تحصیل دختران افغانستانی هنوز روشن نیست و گروه طالبان که قدرت را در دست گرفته اند هنوز به دختران اجازه تحصیل نداده اند.

از سوی دیگر، چند روز پیش «سهیل شاهین» سخنگوی گروه طالبان در یک ویدیوی منتشر شده ضمن بیان این مطلب اظهار داشت که برخی از زنان کارمند دولت نیز به سر کار خود بازگشته‌اند و حقوق عقب افتاده آنها نیز پرداخت می‌شود. ناظران این‌ اقدامات طالبان را تلاش‌هایی می‌دانند که این گروه برای بهبود چهره خود در نزد جهانیان در دستور کار قرار داده است.

در ویدیویی که  شاهین در صفحه توییتر خود منتشر کرده ده‌ها دختر مدرسه‌ای که لباس سیاه‌پوشیده‌اند و البته برخی از آنها هم روسری سفید بر سر کرده‌اند روی صندلی نشسته و پرچم طالبان را تکان می‌دهند.

سهیل شاهین که در دوحه مستقر است و به عنوان نماینده دائم دولت جدید افغانستان در سازمان ملل معرفی شده در توییتی در این خصوص نوشت: «دختران به دبیرستان‌های خان‌آباد در ولایت قندوز می‌روند.»

این در حالی است که گزارش‌ها از کابل حاکی از آن است هنوز دختران اجازه رفتن به مدرسه را پیدا نکرده‌اند. محمد عابد، مقام پیشنهادی طالبان برای وزارت معارف گفته است که هیچ تغییری در سیاست مرکزی دولت موقت طالبان در این خصوص صورت نگرفته است.

پیش از بازگشت گروه  طالبان به قدرت، نگرانی‌های جهانی نسبت به وضعیت حقوق بشر و وضعیت زنان و دختران در این کشور وجود داشت. این گروه در خصوص تحصیل دختران تاکنون اظهارنظرهای ضد و نقیضی داشته است. آنها ابتدا تاکید کردند که دختران می‌توانند پس از تامین امنیت و تفکیک جنسیتی به دبیرستان بازگردند.

ماه گذشته ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در یک کنفرانس مطبوعاتی در این رابطه گفت: «کار بر سر مسائل مربوط به تحصیل و کار زنان و دختران ادامه دارد و مدارس در اسرع وقت و بدون ارائه یک بازه زمانی بازگشایی خواهد شد.» آقای مجاهد تاکید کرده بود که حکومت جدید در افغانستان به زمان بیشتری در این خصوص احتیاج دارد تا دستورالعمل‌ها، خدمات و ساز و کار تحصیلی جدید را برای دانش‌آموزان طراحی و اجرا کند چرا که به بیان او یک «سیستم اسلامی» در کشور برقرار شده است.

در بخش دیگری از ویدیویی که سهیل شاهین به اشتراک گذاشته، صدای گزارشگر رادیو و تلویزیون افغانستان شنیده می‌شود که می‌گوید: «مدارس برای دختران باز است و هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد.»

در ادامه یکی از اعضای طالبان با دوربین مصاحبه می‌کند و می‌گوید: «دختران و پسران پایه‌های هفتم تا دوازهم در ولسوالی در مدارس هستند و تاکنون هیچ مشکلی برای هیچکس به وجود نیامده است.»

یک معلم از شهر قندوز در مرکز این ولایت به خبرگزاری فرانسه می‌گوید که دختران یک دبیرستان در ولسوالی «امام صاحب» به کلاس‌های خود بازگشته‌اند. یک معلم دیگر در قندوز نیز به این خبرگزاری می‌گوید که دختران در کلاس‌ها حضور دارند.

یک معلم کلاس چهارم هم که نخواسته نامش فاش شود به این خبرگزاری می‌گوید: «مدیر ما از اداره آموزش و پرورش قندوز استعلام گرفت و از آنها دستورالعمل‌های لازم برای ثبت نام دختران را جویا شد. مسئولان هم در پاسخ گفتند که ممنوعیت تحصیل دختران در سایر ولایات وجود دارد اما در قندوز محدودیتی وجود ندارد.»

با این حال هنوز دختران در بیشتر نقاط افغانستان اجازه بازگشت به مدارس و ادامه تحصیل خود را پیدا نکرده‌اند. گروه طالبان که تفسیری خشک و رادیکال از اسلام ارائه می‌دهد پیشتر گفته بود که حقوق زنان را در چارچوب قوانین اسلامی رعایت خواهد کرد.

«سایمون گس» نماینده ویژه انگلیس برای افغانستان روز سه‌شنبه هفته گذشته با «ملاغنی برادر» و «مولوی عبدالسلام حنفی»، معاونان رئیس دولت طالبان در کابل دیدار کرد و در این ملاقات بر لزوم حق تحصیل و آموزش و پرورش برای دختران افغان تاکید نمود.

آقای گس در این دیدار به طالبان گفته که انگلیس از تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان از طریق سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی حمایت می‌کند اما در عین حال لندن خواهان مشاهده تحصیل دختران در افغانستان است. نماینده بریتانیا همچنین در ادامه این دیدار افزود: «برای ما تعلیم و تحصیلات عالی دختران و همچنین ضمانت‌های طالبان در خصوص اینکه دیگر افغانستان تهدیدی برای سایر کشورها نخواهد بود، بسیار حائز اهمیت است. ما خواهان ایفای نقشی سازنده در افغانستان هستیم.»

با این وجود مکتب‌ها در افغانستان بازگشایی شده و تنها پسران هستند که اجازه بازگشت به مدارس را یافته‌اند و دختران در بیشتر نقاط کشور منتظر صدور دستورالعمل طالبان در این زمینه پشت درهای مدارس باقی مانده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید