خوراندن تریاک به مرغ برای افزایش وزن آن صحت دارد؟

کدخبر: ۴۴۶۰۹۵
مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: موضوع خوراندن تریاک به مرغ‌ برای افزایش وزن مرغ‌ کاملا تکذیب می‌شود.
خوراندن تریاک به مرغ برای افزایش وزن آن صحت دارد؟

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از فارس، جواد اعلمی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت روز ملی دامپزشکی در خصوص عملکرد اداره کل دامپزشکی استان اظهار کرد: باید توجه داشت تغذیه طیور در واحدهای مرغداری تحت کنترل مسئولان فنی و بهداشتی است. سازمان دامپزشکی نیز در حال انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از شایعه سازی‌ها در خصوص این مساله است. همچنین موضوع استفاده از الکل برای گرم نگه داشتن مرغداری‌ها در اثر مواجه شدن با کمبود سوخت نیز شایعه‌ای است که صحت ندارد.   

وی ادامه داد: خراسان رضوی یکی از استان‌های شاخص در زمینه تولیدات دامی و صنایع تبدیلی است. حجم قابل توجهی از اشتغال استان، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، به این حوزه اختصاص دارد. خراسان رضوی با بهره‌مندی از نهادهایی مانند سازمان نظام دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی و موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی یکی از استان‌های مطرح در زمینه فعالیت‌های دامپزشکی به شمار می رود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به مخاطرات بیماری‌های دام‌ها و طیور گفت: مهم‌ترین مخاطرات بیماری دام‌ها مواردی از جمله تب برفکی در دام سبک و سنگین و طاعون نشخوارکنندگان در دام سبک است. البته تمام واحدهای مراقبتی دام و طیور در حال کنترل این بیماری‌ها هستند و در سال گذشته به بهترین شکل ممکن وظیفه خود را انجام دادند. در سال جاری نیز تاکنون گزارشی از شیوع این بیماری‌ها دریافت نشده است. بیماری‌هایی نیز مربوط به حوزه طیور است که بیشتر جنبه قرنطینه بهداشتی دارد. نام این بیماری «آنگارا» یا التهاب حاد ویروسی کبد است که رد پای آن تاکنون در کشور دیده شده است. برنامه‌های مراقبتی لازم در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری به مرغداران اعلام شده است.

وی افزود: در حوزه بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان از جمله هاری اقدامات و پیشگیری‌های لازم صورت گرفته و این بیماری‌ها در استان تحت کنترل است. خوشبختانه طی سال گذشته و همچنین امسال موردی از بیماری هاری و یا سایر بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان در سطح استان دیده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به بازدیدها و نظارت‌های بهداشتی در استان عنوان کرد: در ۶ ماه ابتدای سال جای ۸۰ هزار بازدید از مراکز عرضه و تولید فرآورده‌های خام دام و طیور انجام شده که ۱۰ درصد آن منجر به کشف فرآورده‌های غیربهداشتی شده است. میزان فرآورده خام دامی ضبط شده در بازدیدها و نظارت‌های بهداشتی در استان در این مدت حدود ۷۶۰ تن بود که از این میزان ۳۴۰ تن معدوم شده است. همچنین در بازرسی بهداشتی کشتار دام ۱۰۰ تن گوشت قرمز و همچنین ۳۰۰ تن گوشت طیور ضبط و و از چرخه گوشت مصرفی خارج شد. به طور کلی طی نیمه نخست امسال ۱۲۶۰ تن گوشت غیربهداشتی دام و طیور از مراکز عرضه و کشتارگاه‌های استان کشف و جمع آوری شده است.

اعلمی اضافه کرد: براساس نظارت‌های بهداشتی صورت گرفته در کشتارگاه‌ها در ۶ ماه ابتدای سال از حدود یک میلیون راس گوسفند و بره ۲۰ هزار تن، از ۷۸ هزار راس گاو و گوساله حدود ۱۷ هزار تن، از ۷۸۰ شتر ۱۲۲ تن و از ۲۸۰۰ شترمرغ ۱۲۵ تن گوشت استحصال شده است.

در ادامه این نشست خبری، غلامرضا قنبری، رئیس شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی، اظهار کرد: بخش خصوصی و صنفی قسمت بزرگی از نظام دامپزشکی استان را به خود اختصاص داده و علاوه بر این حدود  ۳۵۰۰ نفر در بخش‌های خصوصی، دولتی و دانشگاهی استان در این زمینه در حال فعالیت هستند. میانگین خروجی‌های سالانه دانشگاهی رشته دامپزشکی در خراسان رضوی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ فارغ‌التحصیل است.

رئیس شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی درباره ارتباط مالی مسئولان فنی و بهداشتی با کارفرما گفت: در خصوص عملکرد مسئولان فنی و بهداشتی در واحدهای تولیدی و خدماتی پیگیری‌های متعددی انجام شده است. یکی از مواردی که خراسان رضوی پیشگام اجرای آن شد، اجرای ماده ۱۹ قانون نظام دامپزشکی کشور بود که طبق آن روابط مالی میان مسئول فنی و بهداشتی با کارفرما باید کاملا قطع شود تا مسئولین مرتبط وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند زیرا وابسته بودن مالی مسئول فنی و بهداشتی به کارفرما مسئول مرتبط را تحت فشار گذاشته و تاثیر منفی بر عملکرد آن خواهد گذاشت. خراسان رضوی اولین استانی است که برای جلوگیری از این مساله اقدام به اجرای ماده ۱۹ قانون نظام دامپزشکی کرده است.  

قنبری به بیان مشکلات افراد فارغ التحصیل رشته دامپزشکی پرداخت و گفت: فارغ‌التحصیلان دامپزشکی ۲ مشکل عمده دارند. اولین مشکل عدم تناسب فضای کسب و کار دامپزشکی برای بانوان است. فعالیت بانوان در مراکز دامپزشکی و سایر مکان‌های مرتبط با آن دشوار است که این موضوع از طریق سازمان سنجش و مجلس قابل پیگیری است. دومین مشکل نیز نبود توانمندی و مهارت کافی در فارغ‌التحصیلان است.

در ادامه محسن ملکی، رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن تحصیل، ۲ سال اخیر برای آموزش دامپزشکی سال بسیار دشواری بود. برای رشته‌های مهارت‌محور همچون دامپزشکی، آموزش مجازی با مشکلات متعددی همراه بوده است. دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد با توجه به این که از سال ۱۳۷۰ تاسیس شده، نسبت به سایر دانشکده‌های دامپزشکی کشور جوان‌تر است؛ با این حال این دانشکده بدنه علمی بسیاری قوی دارد و جزو دانشکده‌های تراز اول کشور محسوب می‌شود. در کنار ۱۱ رشته‌ای که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد تدریس می‌شود، رشته جدیدی به نام بیولوژیک تولید مثل نیز به گرایش‌های ارائه شده در مقطع دکتری در این دانشکده اضافه شده است. مجوز ارائه این رشته در سال جاری کسب شده و قرار است از سال آینده در این رشته دانشجو پذیرش شود.  

رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که رشته دامپزشکی در سطح استان دارد، وضعیت اشتغال‌زایی آن نیز مطلوب است اما به دلیل این که دامپزشکی رشته پرهزینه‌ای است، تربیت نیرو باید بر اساس نیاز جامعه صورت بگیرد.

در ادامه حمیدرضا فرزین، رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز اظهار کرد: موسسه سرم سازی رازی بالغ بر ۹۰ سال است که در حال فعالیت است. اکثر واکسن‌های مانند سرخک، سرخچه، فلج اطفال و... و همچنین واکسن‌های دام و طیور در موسسه رازی تولید می‌شود. این موسسه در کل کشور تنها در ۶ استان و به صورت منطقه‌ای‌ فعالیت می‌کند که شعبه شرق آن واقع در مشهد است. واکسن برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری «گامبورو» که در میان پرندگان بسیار رایج شده، در موسسه رازی تولید شده و به سراسر کشور نیز ارسال می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر فعالیت موسسات سرم سازی و واکسن گفت: فشارهای ناشی از تحریم‌ها بر موسسه سرم سازی موضوع جدیدی نیست و ما از ابتدای انقلاب تا کنون از این جهت تحت فشار بوده‌ایم. با توجه به این که چهار دهه از ابتدای انقلاب می‌گذرد، ما موفق به کسر مشکلات متفاوت در سطح کشور شده‌ایم. از زمانی که شرکت‌های دانش بنیان تاسیس شد و نیروهای علمی و دانشگاهی توانمند پا به میدان گذاشتند، موفق به تامین مواد اولیه‌ای شده‌ایم که در گذشته از خارج از کشور تامین و تهیه می‌شد.

فرزین افزود: همچنین برای بیماری آنگارا در پرندگان که سیستم ایمنی بدنشان را به شدت کاهش داده و همچون بیماری ایدز در انسان‌هاست واکسن تهیه شده است. این واکسن تنها در مشهد تولید و به سایر نقاط کشور ارسال می‌شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید