چرا دارو‌های کرونایی وارد بازار سیاه می‌شوند؟ + اینفو

کدخبر: ۴۴۸۰۷۷
کمبود برخی داروها در طول سال‌های اخیر خبر ساز شده و نگرانی‌های بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است که تاکنون دلایل گوناگونی برای این کمبود در بازار مطرح بوده و هست.
چرا دارو‌های کرونایی وارد بازار سیاه می‌شوند؟ + اینفو

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، به دلیل نادیده گرفته شدن نقش سامانه‌های نظارتی از جمله سامانه تیتک در زمینه توزیع دارو در برهه‌های زمانی مختلف شاهد به وجود آمدن اختلال گسترده و عرضه دارو در بازار سیاه بوده‌‎ایم به طوری که کمبود سرم و دارو‌های کرونا مشکلات بسیاری را برای شهروندان در حوزه درمان به وجود آورده و در این میان نقش بازار ناصرخسرو در رفع این کمبودها بسیار پررنگ شده است.

کمبود برخی داروها در طول سال‌های اخیر خبر ساز شده و نگرانی‌های بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است که تاکنون دلایل گوناگونی برای این کمبود دارو در بازار مطرح بوده و هست.

با وجود اینکه اکثر دارو‌های بیماران خاص در بیمارستان‌ها توزیع می‌‎شود اما برخی از هموطنان مجبورند این دارو‌ها را با قیمت‌هایی سرسام‌آور از بازار آزاد تهیه کنند. شواهد حاکی از آن است که آمار دارو‌های استفاده شده در بیمارستان در سامانه‌ ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت (تیتک) ثبت نشده و حتی اصالت دارو‌های استفاده شده نیز کنترل نمی‌شود. به همین دلیل اگر یک داروی تقلبی نیز وارد بیمارستان شود به دلیل اهمال‌کاری و در واقع ترک فعل بیمارستان‌ها امکان شناسایی آن وجود نخواهد داشت.

به گفته حمیدرضا دهقانی‌نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز،  مجموع گردش مالی دارو در کشور، سالیانه حدود 34 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود؛ در حال حاضر تنها حدود 6500 میلیارد تومان دارو به دلیل ثبت در سامانه تیتک رصد می‌شود اما حدود 25 هزار میلیارد تومان آن غیر قابل رصد است و امکان خروج این اقلام از زنجیره تأمین و توزیع دارو وجود دارد.

کارشناسان معتقدند، تخلفات مربوط به عرضه خارج از شبکه دارو، مربوط به اعضای رسمی این شبکه می‌شود. با وجود اینکه از سال 1397 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان غذا و دارو و بیمه‌های درمانی به صورت مکرر به وزارت بهداشت توصیه کردند که تمامی کالا‌های سلامت محور و دارو‌های مورد استفاده در بیمارستان‌ها را در سامانه‌ ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت ثبت کنند، اما تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.

به گفته کارشناسان عدم انجام تکالیف قانونی توسط بیمارستان‌ها دو علت احتمالی دارد. برخی معتقدند که با رهگیری و رصد کامل زنجیره توزیع دارو، منافع بعضی از گروه‌ها به خطر می‌افتد و به همین دلیل مقاومت‌هایی برای استقرار کامل سامانه تیتک در بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد؛ از طرفی دیگر برخی معتقدند که مسئولان معاونت درمان وزرات بهداشت به طور کلی نسبت به اهمیت مسئله رهگیری و کنترل زنجیره توزیع دارو واقف نبوده و به همین جهت توجهی به استفاده از سامانه‌های نظارتی ندارند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • بررسی «اقتصادنیوز» از اطلاعات سایت کدال نشان می‌دهد

      اقتصادنیوز: اطلاعات کدال نشان می‌دهد ایران خودرو نتوانسته به برنامه‌ریزی خود برای تولید و فروش گروه پژو در نیمه دوم…

    کارگزاری مفید