این استانها هنوز در وضعیت قرمز و نارنجی هستند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازجماران؛ در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۹۲۸ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۷۷ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۵۸۹ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۵ میلیون ۳۸۸ هزار و ۴۹۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
۴ هزار و ۴۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۳۴ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۲۰۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۴۸۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۸ میلیون و ۲۹۱ هزار و ۷۷۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۷۸ میلیون و ۶۶۵ هزار و ۲۶۵ دُز رسید.در شبانهروز گذشته، یک میلیون و ۲۳ هزار و ۹۱۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
طرح ملی واکسیناسیون
علیه کرونا با جدیت در مناطق مختلف کشور پیگیری می شود، اما امروز هم کرونا تا حد زیادی با کمک کم توجهی یا غفلت از رعایت پروتکل های بهداشتی، موفق شد ۱۶۵ قربانی بگیرد و هزار و ۴۷۷ نفررا بستری کند.
مسوولان بهداشت و درمان تمام تلاش خود را برای پیشگیری از وقوع موج ششم شیوع کرونا و تبعات آن به کار بسته اند، موجی که کاشناسان احتمال آن را در آبان ماه مطرح کرده اند.
هم اکنون در نقاط مختلف کشور، از یک سو کادر درمان به روال حدود دو سال گذشته کمر همت برای معالجه مبتلایان و بازگرداندن آنها به اغوش خانواده ها بسته اند و از دیگر سو، تیم های تعیین شده با جدیت سرگرم واکسیناسیون گروه های مختلف به ویژه دانش آموزان و دانشجویانی هستند که صحبت از اهمیت آموزش حضوری آنها در مراکز آموزشی و دانشگاه ها است.
ایمنی عمومی در گرو واکسیناسیون حداکثری افراد است و به گفته پزشکان که واکسیناسیون را بهترین راه محافظت از افراد در برابر بستری و مرگ و میر کرونا می دانند، اغلب فوت شدگان اخیر ، واکسینه نشده بودند.
خبر خوش این که در بسیاری از مناطق کشور روند نزولی شیوع ویروس کرونا هر چند اهسته اما ادامه یافته است، اما متاسفانه در برخی مناطق استقبال از واکسیناسیون و رعایت توصیه های بهداشتی مطلوب نیست و احتمال موج ششم را در این مناطق بیشتر کرده است.
نگرانی از موج ششم کرونا چندان بی علت نیست؛ این روزها در محافل اجتماعی ، بازار ، ادارات ، اتوبوس و مترو ، مساجد و مراکز خرید بسیار با شهروندانی روبرو می شویم که ماسک این ابتدایی ترین سپر مقابله با کرونا را ندارند.
علاوه بر این، همه ساله با فرا رسیدن فصل سرماانفلوآنزا نیز شیوع پیدا میکند که همزمانی آن با ویروس کرونا میتواند شرایط درمانی را دشوارتر سازد.
اما تازهترین تحولات کرونا در استانها چیست:
ایلام /
روند بستری و ابتلا به کرونا در ایلام افزایشی است و شمار افراد بستری در چرداول، دهلران، دره شهر، بدره و سایر شهرهای استان افزایش یافته است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ۸۱ درصد افرادی که از ابتدای امسال تاکنون در استان بر اثر کرونا فوت کرده اند، هیچ واکسنی تزریق نکرده اند.
میزان پوشش واکسیناسیون دانش آموزان در ایلام ۶۶ درصد اعلام شده است.
کهگیلویه و بویراحمد/
طی ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار دیگر مبتلا به کرونا جان باخت و شمار قربانیان کرونا در این استان به ۹۷۳ نفر رسید.
هم اکنون ۲۷۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۲۹ بیمار مبتلای قطعی و ۲۳ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان ها خدمات درمانی دریافت می کنند.
امروز ۶۱۶ نمونه تست پی سی آر آزمایشگاه سلولی و مولکولی یاسوج و دهدشت دریافت شد که حدود ۴۰ درصد موارد مثبت بودند و بیشترین موارد مثبت در شهرستانهای بویراحمد، چرام و کهگیلویه بوده است.
قزوین/
بستری و فوتی های ناشی از کرونا در استان ۶۰ تا ۷۰ درصدی کاهش یافته که واکسیناسیون نقش مهمی در این زمینه دارد.
۶۶ درصد جمعیت دانش آموزشی ۱۲ تا ۱۸ سال این استان یک دز واکسن کرونای خود را دریافت کرده و این روند با توجه به بازگشایی مدارس، تسریع نیز میشود. ۹۸ درصد جمعیت فرهنگیان استان نیز واکسن کرونای خود را دریافت کردهاند.
عملیات واکسیناسیون در مرکز و شهرستانهای استان روند بسیار خوبی دارد و با توجه به موجودی واکسنهای برکت، سینوفارم، پاستوکووک و آسترازنکا، هیچگونه کمبودی در این رابطه نیست.
هم اکنون شهرستان آوج آبی، شهرستانهای تاکستان و قزوین نارنجی و مابقی شهرستانها (بویین زهرا،البرز و آبیک) در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
خوزستان/
۵۵ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در حوزه شرق اهواز واکسینه شده اند، اما با توجه به برنامه بازگشایی مدارس در نیمه آبان ماه، لازم است والدین برای واکسینه کردن فرزندان دانش اموز خود هر چه سریعتر اقدام کنند.
هم اکنون مراجعه به مراکز نمونه گیری در حوزه شرق اهواز کاهش یافته و به طور متوسط روزانه به ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه می کنند.
تاکنون ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم خوزستان حداقل یک دز واکسن را دریافت کردند همچنین یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر هر ۲ دز را تزریق کردند.
۱۲ شهرستان خوزستان در وضعیت زرد و ۱۵ شهرستان آبی کرونایی هستند.
ایلام /
در شهرستان دره شهر، طبق سند ملی واکسیناسیون بیش از ۴۵ هزار دُز واکسن برای افراد بالای ۱۲ سال در این شهرستان تزریق شده است و تاکنون ۷۹ درصد و ۴۸ درصد کل جمعیت بالای ۱۲ سال این شهرستان به ترتیب نوبت اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
البرز/
هشت بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان باختند و کل جانباختگان این بیماری در استان البرز به ۶ هزارو۲۵۲ نفر رسید.
اکنون ۵۵۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی و درمانی قرار دارند و ۷۴ بیمار بدحال دیگر نیز بستری شدند.
۲ شهرستان تابعه البرز نارنجی ، چهارشهرستان زرد و یک شهرستان آبی کرونایی است.
چهار محال و بختیاری/
شیوع کرونا در این استان طی ۲ هفته اخیر ثابت شده و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی استان، موج پنجم کرونا در استان به کف خود رسیده است.
مجید شیرانیافزود: اگر چه در هفتههای اخیر شیوع کرونا در استان با افتوخیزهای ناچیزی روبرو بوده است اما با شیب بسیار ملایم رو به کاهش در حرکت بوده و در وضعیت باثباتی قرار دارد.
تاکنون علامتی حاکی از شکلگیری موج ششم کرونا در استان گزارش نشده است و چنانچه رعایت پروتکلهای بهداشتی بیشتر شود و جمعیت بیشتری نسبت به کرونا واکسینه شود، امید میرود موج شدیدتری نسبت به موج پنجم پیشرو نباشد.
با این حال، رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان کاهش یافته و میزان آن به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته که این موضوع نگرانی اصلی متولیان بهداشت و درمان است.
تاکنون ۸۰ درصد جمعیت استان دُز نخست و ۵۰ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند که با توجه به استقبال مطلوب مردم استان پیشبینی میشود کمتر از یک ماه دیگر بیش از ۷۰ درصد جمعیت استان به طور کامل واکسینه شده باشند.
بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای سامان، بن، کوهرنگ، خانمیرزا و اردل در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
همدان/
با وجود تاکید فراوان به رعایت پروتکل فاصله گذاری فیزیکی در اماکن عمومی اما طی بازرسی های صورت گرفته در یک هفته گذشته، مشخص شد که در ۶۶ درصد اماکن این مولفه رعایت می شود.
کمترین میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی مربوط به مراکز شماره گذاری و معاینه فنی خودرو با ۲۵ درصد، مراکز ورزشی با ۳۸ درصد و استخرهای شنا و مراکز تفریحی آبی، پلیس + ۱۰ و دفاتر پیشخوان با ۵۰ درصد است.
همدان همچنین سومین مدافع سلامت را تقدیم کرد و امروز آیین وداع و تشییع پیکر "آمنه سلگی" در محوطه بیمارستان شهید قدوسی نهاوند برگزار شد.
از ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان، شهرستان های همدان، نهاوند، اسدآباد ، رزن و درگزین در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان مابقی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
اردبیل/
روند پایدار و نسبتا نزولی کرونا در استان اردبیل ادامه دارد و در شبانهروز گذشته ۱۹ بیمار جدید کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری شدند.
هماکنون ۱۵۷ بیمار کووید.۱۹ در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۴۵ بیمار بدحال در بخشهای ویژه تحت درمان قرار دارند.
با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان طی شبانهروز گذشته، مجموع جانباختگان کرونا در این استان طی ۱۹ ماه گذشته و در خلال پنج موج ۲ هزار و ۵۲۱ نفر رسید هماکنون شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در وضعیت زرد قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جانباختگان به شکل چشمگیری کاهش یافته و به پایینترین حد سه ماه اخیر رسیده است.
در همین حال، رئیس اداره ورزش و جوانان گفته است که شیوع ویروس کرونا علاوه بر مختل کردن فعالیتهای ورزشی سازمانیافته ، موجب کمتحرکی ۵۶ درصد مردم در خلخال شده است.
شهرستانهای گرمی ، بیلهسوار، نیر ، سرعین ، کوثر و اصلاندوز در وضعیت آبی و شهرستانهای اردبیل ، پارسآباد ، خلخال ، مشگینشهر و نمین در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
فارس/
جان باختن ۷ هم استانی دیگر در اثر کرونا طی روز گذشته ، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۶ هزار و ۸۶۹ نفر رساند.
۱۹۹ بیمار جدید هم طی بیست و چهار ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند،
در همین حال، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به وضعیت قرمز شهرستان استهبان و روند افزایشی آمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته در برخی از شهرستان های استان، از به صدا درآمدن زنگ خطر آغاز موج ششم کرونا در فارس خبر داد.
مهرزاد لطفی به روند افزایشی مراجعه افراد مثبت و دارای علائم کرونا به مراکز ۱۶ ساعته در برخی از شهرستان ها بیان کرد: برای کنترل و قطع زنجیره انتقال بیماری کووید۱۹، علاوه بر واکسیناسیون و ایمن سازی عمومی، نظارت بیشتر مسوولان اجرایی بر رعایت پروتکل های بهداشتی در اماکن پرتردد و پایبندی مردم به این امر اهمیت دارد.
اصفهان/
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ بیمار جدید در بیمارستان کاشان و چهار نفر نیز به صورت موقت در مرکزهای درمانی آران و بیدگل بستری شدند و سه بیمار فوت کردند. شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان ۳۰ نفر است.
خراسان شمالی/
پنج هزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال این شهرستان مرزی خراسان شمالی در برابر کرونا واکسینه شدند.
شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین در وضعیت نارنجی (پرخطر)، مانه و سملقان، فاروج، گرمه و جاجرم زرد و شهرستان رازوجرگلان نیز در وضعیت آبی قرار گرفته است.
کرونا در ایران / ۱۲۴ هزار و ۹۲۸ قربانی کرونا تاکنون
شمار بیماران بستری کووید ۱۹ در کرمانشاه به ۷۷۹ نفر کاهش یافت
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هماکنون ۷۷۹ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۸۲ نفر کمتر شده است.
«مهدی محمدی» روز جمعه با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۹ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند، افزود: مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۰۹ نفر رسیده است.
وی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته ۱۹۴ نفر شامل ۹۵ بیمار مثبت بستری و ۹۹ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که در مقایسه با روز گذشته ۴۵ نفر کمتر است.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: از این تعداد، ۱۵۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و حال ۳۲ نفر هم وخیم است.
وی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۶ نفر در مراکز درمانی استان با علایم کرونا بستری و ۲۱۶ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
محمدی ادامه داد: در شبانه روز گذشته ۳۲۴ بیمار هم در مراکز درمانی استان کرمانشاه برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند که نسبت به روز قبل تغییری نکرده است.
براساس رنگ بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای پاوه، جوانرود و سرپل ذهاب همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
براساس این گزارش، شهرستان های کرمانشاه، هرسین، سنقروکلیایی، کنگاور، صحنه، اسلام آبادغرب و روانسر در وضعیت نارنجی و شهرستان های قصرشیرین، ثلاث باباجانی، گیلانغرب و دالاهو نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
آمار کرونا در مازندران؛ ۳۰ مهر
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با کاهش ۲۶ نفری نسبت به روز قبل به ۳۹۰ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته ۲نفر از شهروندان مازندرانی به خاطر ابتلا به کرونا جان باختند و مجموع قربانیان کرونا در مهر به ۹۷ نفر رسید.
کرونا چهار خانواده دیگر را در استان همدان داغدار کرد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت چهار بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۹۸۱ مورد رسیده است.
دکتر «محمد طاهری» روز جمعه افزود: همچنین با شناسایی ۲۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در این استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۹ هزار و ۵۴۶ و بیماران سرپایی مثبت به ۹۳ هزار و ۸۳۸ نفر رسید.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۹۰۷ نفر بود که ۱۱۷ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری افزود: ۱۷ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۹ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری (از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستانهای اسدآباد یک هزار و ۵۴۱ و بهار یک هزار و ۴۷۳، تویسرکان یک هزار و ۴۹۱، رزن یک هزار و ۱۶۹، درگزین ۳۹۴، فامنین ۳۹۴ و کبودراهنگ یک هزار و ۴۵۰ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون پنج هزار و ۵۴۵ نفر در ملایر، سه هزار و ۹۲۷ نفر در نهاوند و ۱۱ هزار و ۵۲۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
از ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان، شهرستان های همدان، نهاوند، اسدآباد ، رزن و درگزین در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان مابقی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
۳۰۶ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان بستری هستند
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۳۰۶ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۲۴۴ بیمار در کاشان و ۶۲ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
مهدی دلاوری روز جمعه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: شمار آزمایش مثبت کرونا از آغاز شیوع این ویروس (اسفند ۹۸) تاکنون در این منطقه با ثبت ۱۱۸ مورد جدید به ۵۲ هزار و ۲۲۶ رسید.
وی اظهار داشت: ۲۷۲ هزار و ۴۴۲ نفر از ابتدا شیوع کرونا تاکنون به مرکزهای بستری و سرپایی تشخیصی و درمانی کاشان و آران و بیدگل مراجعه کردهاند و ۱۷ هزار و ۶۴۴ بیمار حاد تنفسی نیز از بیمارستانهای این شهرستانها مرخص شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به بستری موقت ۸۷ بیمار در مرکزهای درمانی این منطقه، ادامه داد: یک مرد ۷۴ و ۲ مرد ۷۶ و ۸۲ ساله بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته فوت کردند.
وی اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ بیمار جدید در بیمارستان کاشان و چهار نفر نیز به صورت موقت در مرکزهای درمانی آران و بیدگل بستری شداند.
دلاوری شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۳۰ نفر اعلام و اضافه کرد: ۲۴ نفر از بیماران در کاشان و ۶ نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
به گفته وی، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳ بیمار جدید حاد تنفسی در منطقه کاشان بستری شدند که از این تعداد ۲۳ بیمار با سن ۲۴ تا ۸۶ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۱۰ نفر با سن ۴۳ تا ۸۲ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به مراجعه ۳۸ نفر به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ۲۴ ساعت گذشته گفت: ۶ هزار و ۲۵۲ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.
تزریق ۴۳۴ هزار و ۱۸۷ دُز واکسن کرونا
وی با اشاره به تزریق ۴۳۴ هزار و ۱۸۷دُز واکسن کرونا از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل گفت: ۲۷۷ هزار و ۸۲۷ دز از این تعداد مربوط به نوبت نخست و ۱۵۶ هزار و ۳۶۰ دز مربوط به نوبت دوم بوده است.
وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل در برهه کنونی به ترتیب نارنجی و زرد است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی توصیه شده است.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.
دومین مدافع سلامت سردشت بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
رییس شبکه بهداشت و درمان سردشت گفت: مرحوم "ابراهیم باهنر" دومین مدافع سلامت این شهرستان جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داد.
داود آتشی روز جمعه افزود: زنده یاد "باهنر" از کارکنان پرتلاش شاغل در مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی ربط بود که روز گذشته بر اثر ابتلا به این بیماری جان به جان آفرین تسلیم کرد.
وی اظهار داشت: این مدافع سلامت که ۴۶ سال سن داشت از ابتدای شیوع ویروس کرونا تلاشهای شایانی را برای بهبود بیماران مبتلا به این ویروس در بخش محروم شهر ربط انجام داد تا اینکه خودش نیز بر اثر ابتلا به آن جانش را از دست داد.
رییس شبکه بهداشت و درمان سردشت اضافه کرد: وی طی ۲ هفته گذشته به علت ابتلا به این ویروس در بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان بستری بود که پس از ۱۴ روز مقاومت در برابر این ویروس روز گذشته فوت کرد.
آتشی ادامه داد: تلاش صادقانه و ایثارگونه در خدمت به بیماران بهویژه حضور چندماهه در صف اول دفاع از مردم در برابر ویروس منحوس کرونا، قطعاً بهعنوان باقیات صالحات و توشه ای ماندگار برای وی در نزد پروردگار خواهد بود.
مرحوم باهنر سابقه ۲۶ سال خدمت در مجموعه بهداشت و درمان شهرستان سردشت را در کارنامه داشت.
شهرستان مرزی سردشت با بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت هم اکنون در شرایط قرمز مقابله با کرونا قرار دارد.
شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری به کف موج پنجم رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ثبات شیوع کرونا در این استان طی ۲ هفته اخیر، گفت: بر این اساس باید اعلام کرد که موج پنجم کرونا در استان به کف خود رسیده است.
مجید شیرانی روز جمعه افزود: چنانچه طی ۲ هفته متوالی، شیوع کرونا با تغییرات قابل توجهی روبرو نشود و در وضعیت باثباتی قرار گیرد میتوان گفت که موج شیوع کرونا به کف خود رسیده است که چنین وضعیتی در استان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: اگر چه در هفتههای اخیر شیوع کرونا در استان با افتوخیزهای ناچیزی روبرو بوده است اما با شیب بسیار ملایم رو به کاهش در حرکت بوده و در وضعیت باثباتی قرار دارد.
شیرانی با بیان اینکه تاکنون هیچ علامتی حاکی از شکلگیری موج ششم کرونا در استان گزارش نشده است، تصریح کرد: چنانچه مردم استان در رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام بیشتری به کار گیرند و جمعیت بیشتری نسبت به کرونا واکسینه شود امید میرود موج شدیدتری نسبت به موج پنجم پیشرو نخواهیم داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری در عین حال از کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: در حال حاضر میزان رعایت دستورالعملها در استان به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته که این موضوع نگرانی اصلی متولیان بهداشت و درمان است.
شیرانی به روند اجرای طرح واکسیناسیون علیه کرونا در استان نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۰ درصد جمعیت استان دُز نخست و ۵۰ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند که با توجه به استقبال مطلوب مردم استان پیشبینی میشود کمتر از یک ماه دیگر بیش از ۷۰ درصد جمعیت استان به طور کامل واکسینه شده باشند.
از ابتدای شیوع کرونا تا ۲۹ مهر ۲۳۲ هزار و ۲۲۹ مورد تست تشخیص مولکولی تشخیص کرونا در استان گرفته شده است که بر اساس آن ۸۲ هزار و ۱۴ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان شناسایی شده است.
بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای سامان، بن، کوهرنگ، خانمیرزا و اردل در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
۷۴ بیمار کووید۱۹ در البرز بستری شدند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که هشت بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان جان باختند و۷۴ بیمار بدحال دیگر نیز بستری شدند.
دکتر شهرام صیادی روز جمعه به خبرنگاران گفت: اکنون ۵۵۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی و درمانی قرار دارند.
وی بیان داشت: با مرگ هشت بیمار دیگر کووید ۱۹ شمار کل جانباختگان این بیماری در استان البرز به ۶ هزارو۲۵۲ نفر رسید.
صیادی گفت : ۷۵هزارو ۳۲۰ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در البرز بستری شده اند که ۶۸ هزارو۵۰۸ نفر آنان بهبود یافته اند.
تزریق واکسن ، رعایت فاصله اجتماعی ، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده مهمترین توصیه برای مهار کرونا است.
۲ شهرستان تابعه البرز نارنجی ، چهارشهرستان زرد و یک شهرستان آبی کرونایی است.
استان فارس و بیم و امید در آستانه موج ششم کرونا
گمانه زنی مسوولان بهداشتی و اجرایی در فارس مبنی بر آغاز موج ششم کرونا از اواسط آبان ماه است، اینکه چقدر شیراز و دیگر شهرهای فارس آمادگی مقابله با موج ششم را دارند موضوعی است که در چشم اندازی امید بخش و در عین حال هاله ای از نگرانی تعریف میشود.
نگرانی های موج ششم کرونا از آنجا تشدید می شود که شهروندان نسبت به ماسک و رعایت شیوه نامه های بهداشتی بی تفاوت باشند ، این روزها در محافل اجتماعی ، بازار ، ادارات ، اتوبوس و مترو ، مساجد و مراکز خرید بسیار با شهروندانی روبرو می شویم که ماسک این ابتدایی ترین سپر مقابله با کرونا را ندارند.
امیدواری برای گذر از موج ششم هم با نگاه به تجارب ماههای گذشته و موج های پیشین تقویت می شود ، تجاربی که با واکسیناسیون کرونا در شیراز و دیگر شهرهای فارس به عنوان استان پیشتاز در واکسیناسیون رقم خورد.
زنگ خطر آغاز موج ششم کرونا در فارس به صدا درآمد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اشاره به وضعیت قرمز شهرستان استهبان و روند افزایشی آمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته در برخی از شهرستان های استان، از به صدا درآمدن زنگ خطر آغاز موج ششم کرونا در فارس خبر داد.
مهرزاد لطفی با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی در شهرستان استهبان، دستور اعزام سریع تیم های نظارتی دانشگاه به این شهرستان را صادر کرد و گفت: لازم است با هماهنگی و همکاری مسوولان و مدیران شهرستان استهبان، دلایل افزایش ابتلا به کروناویروس در این شهرستان بررسی و راهکارهای پیشگیری از آن ارایه شود.
وی سهل انگاری برای دریافت واکسن و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در برابر کرونا در استان را خطری جدی برای مواجهه با موج ششم کرونا عنوان کرد و افزود: هم اکنون شهرستان استهبان در استان فارس در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برد و برای پیشگیری از گسترش آن و دوری از وضعیت قرمز در استان، نیاز به مشارکت، همکاری و همدلی بیش از پیش مردم وجود دارد.
رییس دانشگاه به روند افزایشی مراجعه افراد مثبت و دارای علائم کرونا به مراکز ۱۶ ساعته در برخی از شهرستان ها بیان کرد: برای کنترل و قطع زنجیره انتقال بیماری کووید۱۹، علاوه بر واکسیناسیون و ایمن سازی عمومی، نظارت بیشتر مسوولان اجرایی بر رعایت پروتکل های بهداشتی در اماکن پرتردد و پایبندی مردم به این امر اهمیت دارد.
او با اشاره به وجود خطر مواجهه با موج ششم بیماری کووید۱۹، واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی را دو سد پیشگیرانه در برابر این تهدید برشمرد و افزود: در شرایط فعلی با توجه به سرعت انجام واکسیناسیون کرونادر فارس، سهل انگاری برخی از هم استانی ها نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی پس از دریافت واکسن، بسیار نگران کننده است و در صورت تداوم این امر، باید آماده موج جدید کروناویروس در استان باشیم.
لطفی هرگونه بی توجهی و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی را زمینه ساز افزایش موارد ابتلا به این بیماری عنوان کرد و افزود: قطع زنجیره های انتقال بیماری در استان تنها با مشارکت مردم با مجموعه سلامت در جدی گرفتن این ویروس و رعایت پروتکل های بهداشتی دست یافتنی است.
انجام یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۱۶۲ تست کرونا در فارس
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، هم با اشاره به انجام یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۱۶۲ تست تشخیص مولکولی و سریع در آزمایشگاه های فارس، تازه ترین آمارهای کرونا در استان از ابتدای شیوع تاکنون را اعلام کرد.
سید روح الله حسینی با بیان آخرین آمارهای مربوط به کرونا در استان فارس گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۳۳۴ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۱۹ هزار و ۸۰۶ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۲۰۸ هزار و ۸۲۸ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۷ هزار و ۸۶۱ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۶۷ هزار و ۶۶۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او همچنین از بهبودی ۴۵۳ هزار و ۶۳۰ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها مرخص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه در ادامه با اعلام جان باختن ۷ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته ، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را ۶ هزار و ۸۶۹ نفر اعلام کرد.
دکتر حسینی با بیان اینکه ۱۹۹ بیمار جدید طی بیست و چهار ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون هزار و ۷۴۱ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۱۹۲ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه با اعلام اینکه در روز گذشته مدافعان سلامت حوزه بهداشت استان فارس ۵۳ هزار و ۴۳۸ واکسن در پایگاه های تجمیعی واکسیناسیون در شیراز و شهرستان ها، به مردم استان تزریق کرده اند، گفت: تاکنون دو میلیون و ۸۷۹ هزار و ۱۴۲ دز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۸۵۶ هزار و ۶۸۴ دز دوم واکسن کرونا، به جمعیت هدف در فارس تزریق شده است و تاکنون تزریق واکسن کرونا در فارس به چهار میلیون و ۷۳۵ هزار و ۸۲۶ دز رسیده است.
دکتر حسینی تاکید کرد: با وجود اجرای واکسیناسیون عمومی بر علیه کرونا، کماکان باید تا پایان برنامه واکسیناسیون و ایمن شدن تمام اقشار جامعه، با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات، از چرخش ویروس در جامعه جلوگیری کنیم.