آمریکا کدامیک از واکسن های کرونا را قبول دارد؟

کدخبر: ۴۵۲۹۸۲
اقتصادنیوز: با وجود اینکه واکسن «اسپوتنیک وی» در حدود ۷۰ کشور جهان استفاده می شود، اما هنوز از سوی آمریکا یا سازمان جهانی بهداشت تایید نشده است.
آمریکا کدامیک از واکسن های کرونا را قبول دارد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، زمانی که بیماری کووید-۱۹ بسیاری از کشورها را در بر گرفته و چند واکسن به طور محدود در جهان توزیع شده بود، کارشناسان حوزه پزشکی توصیه می‌کردند که «در دسترس‌ترین واکسن، بهترین واکسن» است. آکوس سیپوس، ساکن بوداپست نیز با این باور دو دُز واکسن خود را دریافت کرد اما حالا به مشکل برخورده است.

 

سیپوس ۴۶ ساله خیلی زود متوجه شد واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه، او را از سفر به تعدادی کشور محروم می‌کند. این کشورها شامل ایالات متحده نیز است که در حال پیشبرد سیاست جدید سفر هوایی است که باعث می‌شود سیپوس و بسیاری مانند او، واجد شرایط ورود به این کشور نباشند.

سیپوس که به‌عنوان متخصص بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو کار می‌کند، درباره تصمیم اولیه خود برای دریافت واکسن گفت: «من فکر می‌کردم بهتر است، اسپوتنیک را امروز دریافت کنم تا اینکه در آینده‌ای نامشخص منتظر واکسن غربی بمانم. آن زمان که من نمی‌توانستم با اسپوتنیک سفر کنم.»

ایالات متحده آمریکا از روز دوشنبه قصد دارد، مرزهای خود را پس از ۱۸ ماه به روی مسافران خارجی که به‌طور کامل واکسینه شده‌اند بازگشایی کند. اما یک نکته در این تصمیم وجود دارد: بزرگسالان غیر مهاجر باید واکسن‌هایی را دریافت کرده باشند که از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا مجاز باشد یا اجازه استفاده اضطراری را از سوی سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده‌اند.

تاکنون در آمریکا واکسن‌های جانسون‌اندجانسون، فایزر-بیون‌تک و مدرنا اجازه استفاده اضطراری را دریافت کرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت نیز غیر از این سه واکسن، واکسن‌های آسترازنکا، کوواکسین (بهارات هند)، سینوفارم، سینوواک و کوویشیلد (واکسن آسترازنکا تولید هند) را تایید کرده است.

این موضوع باعث می‌شود بسیاری از مسافرانی که پیش از این با واکسن‌هایی مانند اسپوتنیک یا واکسن چینی کان‌سینو واکسینه شده‌اند در تلاش برای دریافت واکسن‌های تایید شده از سوی مقامات ایالات متحده باشند.

دو واکسن چینی دیگر یعنی سینوفارم و سینوواک که از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شده‌اند برای سفر به ایالات متحده آمریکا پذیرفته خواهند شد.

مکزیک نزدیک به ۱۲ میلیون دُز واکسن «کان‌سینو» و تقریبا ۲۰ میلیون دُز واکسن «اسپوتنیک وی» را از اوایل سال ۲۰۲۱ دریافت کرده است. ساکنان مکزیک که این دو واکسن را تزریق کرده‌اند اکنون به دنبال واکسن‌های آسترازنکا، مدرنا، فایزر و جانسون اند جانسون هستند و امیدوارند با تزریق این واکسن‌ها واجد شرایط عبور از مرز باشند.

روزندا رویز، ۳۲ ساله که ساکن مکزیکو سیتی است و واکسن اسپوتنیک را دریافت کرده است با گلایه از این موضوع گفت که مکزیک‌های زیادی هستند که می‌خواهند سفر کنند اما نمی‌توانند.

در حالیکه واکسن «اسپوتنیک وی» در حدود ۷۰ کشور جهان استفاده شده است اما هنوز از سوی آمریکا یا سازمان جهانی بهداشت تایید نشده است. نزدیک به یک میلیون نفر در مجارستان این واکسن را دریافت کرده‌اند.

مجارستان یکی از دو کشور اتحادیه اروپا بود که این واکسن روسی را استفاده کرد. کمتر از ۲۰ هزار نفر از شهروندان اسلواکی نیز با این واکسن واکسینه شده‌اند.

جودیت مولنار، رئیس انجمن آژانس‌های مسافرتی مجارستان می‌گوید که این موضوع باعث شده تا روی کارش تاثیر منفی بگذارد. علاوه بر آمریکا، کشورهای اروپایی نیز افراد واکسینه شده با اسپوتنیک را نمی‌پذیرند.

او تصریح کرد: «مسافران می‌گویند که امیدوارند وضعیت تغییر کند و ایالات متحده اسپوتنیک را بپذیرد. افراد زیادی هستند که مایل به سفر هستند و در مجارستان خیلی‌ها با اسپوتنیک واکسینه شده‌اند.»

به گزارش یورونیوز، از سوی دیگر بسیاری از شهروندان روسیه، جایی که استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» گسترده‌تر است به دنبال واکسن‌های دیگر هستند. این گروه از افراد، تورهای صربستان را رزرو کرده‌اند که علاوه بر اسپوتنیک وی، اجازه استفاده از واکسن‌های فایزر، سینوفارم و آسترازنکا را داده است.

روسیه که اسپوتنیک را با هیاهوی زیادی به‌عنوان اولین واکسن ثبت شده جهان در اوت ۲۰۲۰ معرفی کرد، از برنامه‌های ایالات متحده برای خارج کردن این واکسن از فهرست واکسن‌های تایید شده خود انتقاد کرد.

سازمان جهانی بهداشت نیز ماه‌ها در حال بررسی واکسن اسپوتنیک است و هنوز مشخص نشده است این واکسن روسی چه زمانی در فهرست استفاده اضطراری قرار می‌گیرد.

سیپوس مجار در حالی که به کارایی اسپوتنیک اطمینان دارد، اضافه کرد که به دنبال دُز تقویتی مورد تایید است تا بتواند به هر کجا که می‌خواهد سفر کند.

سیلویا مورالس، معلم ۳۸ ساله دبیرستانی در مکزیک گفت که اخیرا پس از شنیدن اینکه دولت ایالات متحده واکسن کان‌سینو را به رسمیت نمی‌شناسد، واکسن مدرنا را دریافت کرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید