زمان تعیین درصد افزایش ظرفیت رشته پزشکی اعلام شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و ششمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با ارائه گزارشی از جلسه مذکور گفت: در جلسه هفته گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی، بحث مفصلی در خصوص مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی انجام شد، و اعضای شورا همگی بر اساس آمارهای موجود، درباره کمبود پزشک در کشور هم نظر بودند.
وی ادامه داد: مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، الزامات و زیرساختهای لازم را در این رابطه مانعی برای اجرایی شدن این مصوبه میدانستند، همان طور که مطلع هستید، در جلسه ۳ هفته گذشته شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، مصوب شد، افزایش دانشجویان ورودی رشتههای پزشکی هر ساله حداقل ۳ هزار نفر باشد، که روی این عدد ۳ هزار نفر در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: اما اینکه باید افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی داشته باشیم، در جلسه شورا مصوب شد، اما جمع بندی رئیس جمهور، درباره تعداد افزایش و یا درصد افزایش این بود که این موضوع به شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بازگردد، که در اینجا بحث دقیقتری صورت گیرد و امروز در این جلسه با حضور اعضای ستاد نقشه جامع علمی کشور، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دیگر اعضای مرتبط به موضوع، بحث مفصلی شد.
وی ادامه داد: اعضای مرتبط به بحث پزشکی، معتقد بودند که بودجه و زیرساختها از موانع موجود برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی است، که ما نیز آن را قبول داریم، رئیس جمهور در جلسه شورا در این خصوص اعلام کرد، آن قسمت کار و حمایت کار را به دولت محول کنید، این وظیفه دولت است و آن را قبول میکند، دکتر میرکاظمی هم آن را قبول کردند، بنابراین از این بابت نگرانی کمتری داریم ولی یک سری اصلاحات زیرساختی لازم بود، که امروز مصوب شد.
کبگانیان افزود: در جلسه ا مروز، وزارت بهداشت مکلف شد، ظرف دو ماه، الزامات نظام ارجاع، پزشک خانواده، و مواردی از این قبیل را از شبکه سلامت کشور به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد. مسئولان وزارت بهداشت مطرح میکردند، از پزشکان عمومی در کشور استفاده خوبی نمیشود، این در حالی است که پزشک خانواده یکی از موارد مهمی است که نیاز به تعداد زیادی پزشک عمومی دارد.
وی ادامه داد: البته ما این مورد را نیز قبول داریم که در حوزه تخصص پزشکی هم ما شاید به نسبت دو به یک باید انرژی بگذاریم که این موضوع هم در مصوبه ما بود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: در محور دوم مصوب شد، تعدادی که قرار است ظرفیتهای ورودی پزشکی افزایش پیدا کند، به استانهای محروم کشور اختصاص داده شود، چون یکی از مواردی که مطرح میشد این بود که در برخی مناطق محروم با مشکل کمبود پزشک مواجه هستند، در محور سوم نهایی شد در سال ۱۴۱۰ برای رسیدن به استاندارهای جهانی و منطقه، نسبت پزشک به مردم ۲۰ در ۱۰ هزار باشد، یعنی به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۲۰ پزشک داشته باشیم.
وی تصریح کرد: بر اساس جمع بندی جلسه، تعداد پزشک در سالی که الان هستیم، ۱۳ در ۱۰ هزار نفر است که قرار شد از ۱۳ در سال جاری به ۲۰ به ۱۰ هزار نفر در سال ۱۴۱۰ برسیم. این مهمترین قسمت مصوبه بود و اینکه در نهایت چند درصد افزایش خواهیم داشت؟ به کمیتهای متشکل از اعضای ستاد واگذار شد، و قرار شد این عدد طی دو سه روز آینده استخراج و اعلام شود بنابراین ما در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جدیدی نخواهیم داشت همان عدد را به اطلاع شورا میرسانیم و در صورت جلسه آنجا هم مطرح میشود.
وی ادامه داد: این درصد به این شکل است که هرساله محصلان و وزیر آموزش و پرورش میدانند که سازمان سنجش آموزش کشور چند درصد نسبت به سال قبل افزایش خواهد داشت و در حال حاضر ۵ تا ۱۰ درصد افزایش انجام میگیرد و پیشنهاد ما ۳۰ درصد بود که فعلاً این عدد را خالی میگذاریم تا کمیته مذکور عدد درصد افزایش را اعلام کند.
کبگانیان افزود: سال گذشته ۷۰ هزار دانش آموز با معدل بالای ۱۹ داشتیم که این مناسب نیست که نخبگان ما برای درس پزشکی به کشورهای دیگر مهاجرت کنند که ما اصلاً پزشکی آنها را قبول نداریم، از رؤسای دانشگاهها ی علوم پزشکی نیز میخواهیم با ما همکاری کنند تا نخبگان با آرامش در کنار خانواده تحصیل کنند.
وی ادامه داد: البته مشکلاتی که وجود دارد و باید حل شود، تعداد تختهای بیمارستانی است که نگرانی ما در این خصوص کم شد، همچنین کمبود استاد است که با مقداری اصلاح قوانین این مورد نیز حل میشود و مورد دیگر بحث خوابگاه است که ما از الان میخواهیم خانوادهها و دولت در این زمینه همکاری کنند.