خوردن این غذا در هوای آلوده به شدت خطرناک است!

کدخبر: ۴۷۱۵۲۵
اقتصادنیوز: تحقیقات جدید نشان می دهد تغییر رژیم غذایی به سمت مصرف بیشتر گوشت باعث مرگ زودرس ۷۵ هزار نفر در سال در چین به دلیل آلودگی هوا می شود.
خوردن این غذا در هوای آلوده به شدت خطرناک است!

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سیناپرس، در حالی که گوشت بیشتر و غلات کمتر در رژیم غذایی برای سلامت انسان مضر هستند، پژوهشی جدید به بررسی تاثیر تغییرات رژیم غذایی از طریق تغییرات در شیوه های کشاورزی که منجر به کیفیت هوای ضعیف تر می شود، می پردازد.

ذرات ریز آلودگی هوا یک خطر زیست محیطی جدی برای سلامت انسان به همراه دارد و با طیف وسیعی از شرایط نامطلوب بهداشتی از جمله شرایط تنفسی، سرطان ریه و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. این مطالعات نشان می دهد که تغییر رژیم غذایی به سمت مصرف بیشتر گوشت باعث مرگ زودرس ۷۵ هزار نفر در سال در چین به دلیل آلودگی هوا می شود.

این پژوهش ها، اولین مطالعاتی است که چگونگی تغییرات رژیم غذایی در چین از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ را که باعث افزایش انتشار آمونیاک کشاورزی (NH3) از کود دامی شده است بررسی کرده و تأثیرات آن را بر سلامت انسان تعیین می کند.

آمونیاک کشاورزی (NH3) از کودهای مبتنی بر نیتروژن و فضولات دامی از مزارع ساطع می شود. این ماده با سایر مواد شیمیایی موجود در هوا واکنش می دهد و یک جزء مهم، سمی و مهم از ذرات ریز آلودگی هوا را تشکیل می دهد.

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اکستر و مرکز مشترک پایداری و تاب ‌آوری محیطی دانشگاه چین (ENSURE)، تغییر الگوهای تولید و مصرف مواد غذایی در چین را تجزیه و تحلیل کرده و دریافتند که تولید گوشت طی این دوره سی ساله، ۴۳۳ درصد رشد داشته و از ۱۵ به ۸۰ مگاتن افزایش یافته است.

در همان دوره زمانی مشخص شد که انتشار آمونیاک کشاورزی تقریبا دو برابر شده و محققان تخمین زدند که تغییرات رژیم غذایی عامل ۶۳ درصد افزایش بوده است که عامل اصلی آن مصرف گوشت است.

بر این اساس، محققان تخمین می زنند که ۵ درصد از ۱.۸۳ میلیون مرگ چینی مربوط به آلودگی مواد ذرات در سال ۲۰۱۰ را می توان به تغییرات رژیم غذایی نسبت داد که اکثریت این رقم به دلیل افزایش تقاضا برای گوشت است.به گزارش سیناپرس،همچنین این مطالعات نشان داد که اگر رژیم‌ های غذایی چینی کمتر بر گوشت متمرکز باشد، انتشار آمونیاک کشاورزی را کاهش داده و می تواند اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامتی کل جمعیت را کاهش می‌ دهد.

 تخمین زده شد که اگر رژیم غذایی متوسط چینی با رژیم غذایی کم‌ گوشت جایگزین شود، انتشار آمونیاک تا ۲.۱ Tg (تراگرم) کاهش می‌ یابد و می ‌توان از مرگ ۷۴۸۰۵ نفر جلوگیری کرد.

پروفسور یان (Xiaoyu Yan) استاد سیستم های انرژی پایدار در دانشگاه اکستر، می گوید: اولویت اصلی چین در دهه ۱۹۸۰ برآورده کردن نیاز اساسی مردم برای غذا بود. اما اکنون، از آنجایی که مشکل سوءتغذیه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، مسیر پایدارتری برای تولید و مصرف مواد غذایی ضروری است. مسیر فعلی انتخاب های غذایی در چین باید تغییر کند تا اثرات آن بر سلامت انسان و محیط زیست در داخل و در سراسر جهان کاهش یابد.

پروفسور گاوین شادیک (Gavin Shaddick) رئیس بخش علوم داده و آمار در دانشگاه اکستر، افزود: ما نشان می دهیم که تغییر الگوی مصرف غذا نه تنها می تواند به بهبود سلامت منجر شود بلکه رژیم‌های غذایی سالم‌ تر، از نظر تأثیرات زیست ‌محیطی نیز بر سلامت انسان اثرات مثبت فراوانی دارد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید