دفاع زاکانی از لایحه بودجه۱۴۰۱ شهرداری
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شهردار تهران در دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران گفت: در حال تدوین لوایحی برای رونق ساخت و ساز هستیم.
علیرضا زاکانی امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران به دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۱ پرداخت و در ابتدا ضمن عذرخواهی بابت کسالتش، گفت: برخیها گفتهاند ما در این پنج ماهی که در شهرداری هستیم کاری نکردهایم که حرف نادرستی است.
وی با بیان اینکه میزان رشد بودجه دولت حدود ۴۶ درصد بوده گفت: ما نیز به همان نسبت بودجه شهرداری را ۵۱ درصد رشد دادیم و همان مسیر را طی کردیم و تقریبا افزایش بودجه ما بر اساس شیب مسیر دولت است.
وی با بیان اینکه تفاوت ما در مسئله درآمد هزینهای است، گفت: اگر اراده ما بر تحول شکل گیرد حتما تحول ایجاد میشود و تا کنون بزرگترین مشکل در طی این مسیر اراده بوده، چرا که نه در دولت و نه در شهرداری ارادهای بر تغییر نبوده است، اما این اراده حالا هم در دولت و هم در شهرداری شکل گرفته و باید اتفاقات بزرگ رخ دهد.
وی با بیان اینکه به ما اعتماد کنید یا نکنید، خب ضرر نمیکنید. تازه مدعی میشوید و میآیید سراغ ما که چرا عمل نکردید، گفت: شهرداری است که خودش را به دست شورا می سپارد که اگر به تعهداتش عمل نکرد آن را نقد کند و اگر بنا شود کسی ایثار کند، شهرداری ایثار کرده است.
وی با بیان اینکه ما در لایحه بودجه گفتیم که میتوانیم این کارها را انجام دهیم، گفت: میتوانستیم بودجه را ۴۵ الی ۴۷ هزار میلیارد تومان ببندیم و اگر عملکردمان بالاتر رفت به به و چه چه کنیم که توانستهایم اقدام بهتر انجام دهیم و تعهد هم نداشته باشیم اما ما افتخار نوکری مردم تهران را داریم.
وی با بیان اینکه عذرخواهی میکنم که نفسم بالا نمیآید، گفت: بطور معمول ۳۰ درصد افزایش هزینهها را شاهد هستیم و اگر همین خدمات را مناسب میبینیم و به آن بسنده میکنیم حداقل باید ۳۵ درصد در بخشها رشد داشته باشیم و اگر شرایط را به حال خود رها کنیم باز هم بودجه رشد دارد اما با این حال ما مطیع سیستم شورا هستیم اما بودجه باید جنبه انگیزشی داشته باشد و از اول سال باید بدانیم که بر روی چقدر باید بسیج شویم.
وی با بیان اینکه ۴ درصد از مالیات بر ارزش افزوده سهم شهرداری است و دولت قول داده که آن را پرداخت کند و رئیس جمهور هم اصرار بر تحقق این مالیات دارد، گفت: مطمئن هستم که رقم مالیات بر ارزش افزوده بالاتر هم محقق میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه ساخت و ساز یک روزی ۳۲ هزار پرونده صادر میشد اما این تا سال ۹۸ بود. چرا که از سال ۹۸ به بعد شاهد یک سکته جدی در حوزه ساخت و ساز هستیم، گفت: از سال ۹۱ تا ۹۸ اتفاقی رخ داد که آن هم اضافه بنا در حوزه ساخت و ساز بود و سبب تقاضا شد اما از سال ۹۸ به این سمت این اراده را حذف کرده و کارها را مکانیزه و منطبق بر طرح تفضیلی کردند که ساخت و ساز سقوط جدی کرد و به ۴۲۰۰ پروانه در سال رسیدیم که البته لوایحی به بخشهای مختلف ارسال شده تا این معادله را به سمت شرایط سابق پیش ببریم و کار سختی نیست که قفلها را از زندگی مردم برداریم.
وی با بیان اینکه امروز ساخت و ساز به صرفه نیست، گفت: صدور پروانه هفت تا ۱۰ ماه زمان میبرد که در نظر داریم این زمان را به زیر دو ماه کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در حال تفاهم با دستگاههای مختلف و نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی و ... هستیم تا وارد کار شوند، گفت: آنها را تشویق میکنیم که به میدان بیایند و تنها ما موانع را در چارچوب قانون بر میداریم.
وی با بیان اینکه یک سلسله شرایطی داخل شهر است که عملا شهر را به سمت مردگی پیش میبرد، گفت: مثلا خیابان قزوین که یک روز کاکل شهر بود عملا رها شده در حالیکه با تدبیر در کمیسیون ماده ۵ و دقت در اجرا یک تکه از شهر را زنده میکنیم که اگر این کار را نکنیم در حق شهر ظلم شده است.
وی با بیان اینکه در حال رایزنی با دولت برای تعیین تکلیف بافت فرسوده و محیطهای فریز شده هستیم، گفت: ۴۵۰۰ هکتار فضای فریز شده و رها شده داریم و در حال مذاکره با دولت هستیم تا موانع برداشته شود.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری و ابراز نارضایتی ایشان از وضعیت مسکن، گفت: باید روال را به حال عادی برگردانیم و لایحهمان را با نگاه واقع بینانه ارائه کردیم.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل نیز شاهد رشد بودجه بودیم، گفت: ما میخواهیم موارد بر زمین مانده همچون ۶۳۰ واگن را برای شهر زنده کنیم. لذا خواهشمندم شورای شهر شرایطی را پیش ببرد که ما هم بتوانیم ایدههای خلاقانه و تحول آفرین را اجرایی کنیم و این در حالیست که فردا دو ملک شهرداری به عنوان اولین گام در بورس عرضه میشود و سعی داریم از ابزارهای نوین مالی استفاده کنیم. به گونهای که میلگرد، سیمان و ... را از داخل بورس خریداری کنیم که حدود ۳۰ درصد صرفه جویی میشود.