کشف درمان جدیدِ بیماری آلزایمر / معجزه جدید این داروی گیاهی فاش شد

کدخبر: ۴۷۵۰۰۵
اقتصادنیوز: محققان یک شرکت فناور ماده موثره زعفران را استحصال کردند که در درمان آلزایمر مفید است و به بهبود این دسته از بیماران منجر می‌شود.
کشف درمان جدیدِ بیماری آلزایمر / معجزه جدید این داروی گیاهی فاش شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آلزایمر یکی از بیماری‌هایی است که در کهنسالی، شیوع بالایی دارد اما تولید محصولی گیاهی بر پایه زعفران، به درمان این بیماری کمک کرده است.

این بیماری، بـا ضعـف حافظـه کوتـاه مـدت آغـاز شـده و بـا فراموشی تدریجـی همـه چیـز وخیم‌تر می‌شود. درمـان هـای موجـود تنهـا قادرنـد بخشـی از علائـم را کنتـرل کننـد.

داروهـای موجـود کـه جهـت کنتـرل بیمـاری آلزایمـر اسـتفاده مـی شـوند، کارآیـی کامـل را ندارند و عـوارض جانبـی متعـدد و گاه غیـر قابـل تحمـل زیـادی مثـل افسردگـی، بی‌قـراری، تحریـک پذیـری و مشکلات گوارشی را در پی دارد.

علاوه بر توسعه فرآورده‌های دارویی شیمیایی و نوترکیب، پژوهش‌ها در حوزه شناختی و زیست‌فناوری، توسعه فناوری‌های شناخت خواص و فراوری مواد مؤثره گیاهان دارویی، به تولید فرآورده‌هایی اثربخش در درمان این بیماری کمک کرده است.

علی جلالی عضو هیئت مدیره یک شرکت دانش بنیان با اشاره به انجام پژوهش‌های محصول‌محور برای توسعه این محصول ایران‌ساخت و کمک به بیماران مبتلا به آلزایمـر گفت: برای کمک به درمان این بیماری که شـایع تریـن علـت زوال عقـل در جهـان است و مـرگ ناشـی از آلزایمر در سـالیان اخیـر افزایـش یافته، با استفاده از خواص زعفران به تولید یک فرآورده دارویی رسیدیم.

این فعال فناور با بیان این‌که «سافروتین» علاوه بر این که می تواند آلزایمر را درمان کند، عنوان کرد: فرآورده دارویی ایران‌ساخت سافروتین در درمان آلزایمر به کار می‌رود و به بهبود این دسته از بیماران منجر می‌شود. عوارض جانبی سایر داروها را نیز از بین می برد.

وی گفت: مـاده موثـره سـافروتین از گیـاه ایرانـی زعفـران تعییـن مقـدار شـده و گرفتـه می شود. در بیـماری آلزایمـر، سـلول های مغـزی دچـار مـرگ شـده و مغـز انسـان تحلیـل مـی رود.

جلالی افزود: پژوهش‌ها در حوزه گیاهان دارویی نشـان مـی دهـد کروسـین موجـود در سـافروتین، باعـث کاهـش مـرگ سـلول های عصبـی و جلوگیـری از تحلیـل مغـز انسـان مـی شـود. مـواد موثـره موجـود در سـافروتین، بـه عنـوان یـک آنتـی اکسـیدان قـوی و حمـل کننـده رادیـکال هـای آزاد بـوده کـه در مطالعـات متعـدد علمـی بـه اثبـات رسـیده اسـت.

به گفته این فعال فناور، از سوی دیگر اختلـال در ناقـل عصبـی گلوتامـات و گیرنـده آن نقـش موثـری در ایجـاد آلزایمـر دارد که اثـر تعدیلـی زعفـران بـر گلوتامـات و گیرنـده آن، برای کنـترل علائـم بیـماری آلزایمـر به اثبات رسیده است. جذب خواص سافروتین توسط این گیرنده، مانع افسردگـی و تغییـرات رفتـاری در دوران کهنسـالی می شود.

وی گفت: همچنین سـافروتین باعـث افزایـش فعالیـت هورمون سروتونین در مغـز انسـان مـی شود. هـدف بسـیاری از تحقیقـات بـر روی داروهـای جدیـد ضـد آلزایمـر، افزایـش فعالیـت سروتونین در مغـز است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید