28 هزار زن عربستانی برای رانندگی قطار ثبتنام کردند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، با استقبال گسترده زنان سعودی از اطلاعیهای که اوایل ماه ژانویه برای استخدام ۳۰ راننده قطار زن بهمنظور هدایت قطارهای تندرو حرمین در مسیر مکه و مدینه منتشر شد، ۲۸هزار متقاضی برای این کار ثبتنام کردند.
مرکز آموزشهای فنی راهآهن عربستان سعودی ۱۲ دیماه (دوم ژانویه) از آغاز ثبتنام زنان سعودی برای آموزش در برنامه «زنان راهبر قطار تندرو حرمین» خبر داد. براساس این آگهی، زنانی که دوره آموزشی یکساله در این برنامه را با موفقیت بگذرانند، از امکان شغلی تضمینشده برای شرکت «رینفی-سعودی» برخوردار خواهند بود.
شرکت اسپانیایی رینفی که اپراتور قطارهای تندرو در عربستان سعودی است، اعلام کرده که ارزیابی آنلاین سوابق تحصیلی و مهارتهای زبان انگلیسی به آنها کمک کرده است تا تعداد داوطلبان حائز شرایط را تقریبا به نصف کاهش دهد.
دوره آموزشی رانندگی قطارهای تندرو برای زنان قرار بود از ۲۶ بهمنماه (۱۵ فوریه) آغاز شود، اما با استقبال زیاد داوطلبان، شرکت رینفی اعلام کرده است که تا اواسط ماه مارس گزینش نهایی داوطلبان را انجام خواهد داد.۳۰ زن داوطلب برگزیده، پس از یک سال آموزش با حقوق، هدایت قطارهای تندرو را در مسیر شهرهای مکه و مدینه برعهده خواهند گرفت.
بنابر آگهی اولیه، به کارآموزان در طول دوره آموزشی ماهانه چهارهزار ریال سعودی (۱۰۶۵ دلار) پرداخت خواهد شد و آنها بهعنوان کارمند درحال آموزش، تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار میگیرند. زنانی هم که پس از فارغالتحصیلی، کار خود را در این شغل آغاز کنند، ماهیانه تا سقف هشتهزار ریال سعودی حقوق دریافت خواهند کرد.
قطار تندرو حرمین، سرویس پرسرعتی است که در مسیری به طول ۴۵۰ کیلومتر، شهرهای مکه و مدینه را از طریق شهر جده (واقعدر کرانه دریای سرخ) به یکدیگر وصل میکند. این خط ریلی که قطارهای آن با سرعتی نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکنند، از اواخر سال ۲۰۱۸ راهاندازی شده است و قابلیت جابهجایی سالانه بیش از ۶۰میلیون مسافر را دارد.
شرکت رینفی درحال حاضر ۸۰ مرد را برای رانندگی این قطارها در عربستان سعودی در استخدام و ۵۰ نفر دیگر را نیز تحت آموزش دارد و اعلام کرده که مشتاق ایجاد فرصتهای شغلی برای زنان محلی در این حوزه است.
بهدلیل قوانین سختگیرانه جداسازی جنسیتی، تا سالهای اخیر فرصتهای شغلی برای زنان سعودی به نقشهایی مانند معلمی و کار در حوزه درمانی و پزشکی محدود میشد. زنان سعودی تا سال ۲۰۱۸ میلادی اجازه رانندگی در این کشور را هم نداشتند.