کنایه رهامی به دولت رئیسی/ فقر با بخشنامه ریشه کن نمی شود!
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از منیبان، محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره عملکرد و چینش کابینه در دولت سیزدهم بیان کرد: با توجه به قرابت سیاسی اکثریت مجلس یازدهم و دولت و نیز نظر به این که کابینه، باید از مجلس رای اعتماد بگیرد، تا حدی گرایش سیاسی خاص حاکم بر مجلس در چینش کابینه نیز حاکم است. خط مشی شورای نگهبان در اعمال نظارت استصوابی در انتخابات مجلس، باعث شد که بسیاری از نیروهای توانمند کشور که دارای تجربه بالا در اداره کشور بودند از حضور در خانه ملت محروم شوند. علی القاعده مصالح کشور ایجاب می کند که در مورد نمایندگان مجلس و اعضای کابینه، باتجربه ترین ها و قوی ترین ها انتخاب شوند، ولی در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و متأسفانه در رأس بعضی وزارتخانه ها افرادی قرار گرفته اند که جز سابقه حضور در دانشگاه امام صادق، هیچ تجربه اجرایی ندارند.
او افزود: بدلیل عدم استفاده از تجربه افرادی که 40 سال گذشته سابقه دارند، کابینه کم توانی روی کار آمده که مثلا وزیر کار می آید و اعلام می کند که با یک میلیون تومان میتوان در کشور شغل ایجاد کرد. قطعا اگر کسی تجربه اجرایی داشته باشد، هرگز چنین شعاری نمی دهد. مشابه همین شعار را گاهی آقای رییسی می دهد که مثلا تا دو هفته باید فقر مطلق ریشه کن شود. اگر فقر با بخشنامه، قابل ریشه کن شدن بود، چرا در این 40 سال به فکر کسی نرسیده است.
این فعال سیاسی تاکید کرد که بدلیل شرایط نامناسب اقتصادی و هرج و مرج بازار سرمایه، ایرانی ها بزرگترین خریداران مسکن در ترکیه، گرجستان ارمنستان هستند، البته رقم عمده ای از ارز کشور هم به کانادا و آمریکا و دوبی سرازیر می شود. طبیعی است بدون حضور و جذب سرمایه های داخلی و خارجی امکان تولید بالا و ایجاد اشتغال وجود ندارد. بسیاری از کارخانجات ما در شهرهای صنعتی مانند شکوهیه قم، شهر صنعتی البرز، اراک و سایر استانها یا تعطیل شده اند و یا با ظرفیت پایین کار می کنند. برای بالا بردن قدرت تولید و ایجاد اشتغال باید از کارشناسان زبده داخلی بدون توجه به گرایش اصلاح طلب و اصولگرا، استفاده کنیم. همچنین از کارشناسان زبده خارجی از کشورهای پیشرفته غربی و نیز از کارشناسان کشورهای آسیایی چون کره جنوبی، هندوستان، ویتنام و مالزی که در مسیر توسعه قرار گرفته اند، دعوت به همکاری کنیم.
با استفاده تجارب جهانی باید به داد مردم برسیم
او با اشاره به ضعف کشور در حوزه صنعتی گفت: ماشین آلات ما برای 40 یا 50 سال پیش است تولیدات صنعتی ما حتی با ترکیه هم، قابلیت رقابت ندارند چه برسد مثلا به آلمان، امریکا و ژاپن. به نظر من تا دیر نشده بجای شعار و بخشنامه با استفاده تجارب جهانی باید به داد مردم برسیم و با احیای صنعت و تولید و ایجاد اشتغال واقعی، در مردم امید ایجاد کنیم.
رهامی افزود: متاسفانه از دوره های گذشته در کشورما بدبینی خاصی نسبت به خارجی ها وجود داشته، بدلیل سابقه ذهنی قضایای جنگ جهانی اول و دوم و کودتای 28 مرداد و امثال آن، لذا پس از پیروزی انقلاب قراردادهای بسیار مفیدی که با آمریکا، انگلیس و فرانسه داشتیم لغو کردیم. با تصرف سفارت امریکا و کارهایی از این قبیل، کشور را وارد یک کشمکش طولانی و خسارت بار با آمریکا و دیگر کشورها کردیم. در دوره اصلاحات که یکی از بهترین دوره های رونق اقتصادی بود و تا حدی هم در دورهٔ هاشمی، سرمایه گذاران خارجی مانند ژاپنی ها و فرانسوی ها و دیگر کشورها، مانند شرکت توتال، به ایران آمدند، و حرکت بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفت. رئیس دولت اصلاحات به علت حضور طولانی در مرکز بزرگ اسلامی هامبورگ آلمان، شناخت خوبی از مدرنیته و لوازم آن و دنیای خارج داشت و همین شناخت به او و دولتش، قدرت ابتکار عمل و اعتماد به نفس می داد. اظهارنظرهای او را در سازمان ملل دیدیم، که چگونه با استقبال جهانی مواجه شد، بعضی از مدیران ارشد کشور هیچ شناختی از دنیای توسعه یافته ندارند.
این نماینده ادوار مجلس اظهار کرد: صنعت اتومبیل سازی با تأسیس ایران ناسیونال در کشور ما، یک سال زودتر از کره جنوبی شروع شد؛ اما الان صنعت کره جنوبی توانسته بازار آمریکا و اروپا و را تسخیر کند و ما کجای کار هستیم!؟
روسیه و چین و ونزوئلا را در مناسبات اقتصادی مان ، کشورهای توسعه یافته، مانند آمریکا انگلیس، آلمان و ژاپن کرده ایم
این فعال سیاسی بیان کرد: ما به جای اینکه با کشورهای توسعه یافته، مانند آمریکا انگلیس، آلمان و ژاپن رابطه و همکاری مستحکم علمی صنعتی داشته باشیم و از تجارب آنها برای تولید و اشتغال استفاده کنیم، سراغ روسیه و چین و ونزوئلا رفته ایم، به جای استفاده از تجارب کره جنوبی، در روش های کشورداری کره شمالی را می خواهیم تکرار کنیم.
وضعیت نابسامان فعلی ما در حوزه های صنعت و اشتغال حاصل این خط مشی نامناسب گذشته است، در حالی که کشور ما به لحاظ نیروی کارآمد انسانی، معادن عظیم نفت و گاز و ده ها نوع از انواع معادن مورد نیاز جوامع بشری، از ثروتمندترین کشورهاست، ولی امروزه با کمال تأسف می بینیم، مسائل ابتدایی زندگی، مانند معیشت یومیه و سفره نان ومسکن مشکل اساسی مردم شده است.