هشدار دامپزشکی یک استان نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو

کدخبر: ۴۸۸۴۸۲
در پی شروع فصل گرما و ماه‌های پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد و تکثیر و فراوانی کنه‌ها اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص شیوع بیماری تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو هشدار داد.
هشدار دامپزشکی یک استان نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در خصوص خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.

در پی شروع فصل گرما و ماه‌های پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد و تکثیر و فراوانی کنه‌ها اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص شیوع بیماری تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو هشدار داد.

در این اطلاعیه از عموم شهروندان خواسته شده است که از تماس غیرضروری با دام زنده یا مصرف گوشت‌های حاصل از ذبح دام‌های غیرمجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام تهیه و در چرخه مصرف وارد می‌شود، جدا خودداری کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و ترجیحاً فراورده‌های خام دامی موردنیاز خود را به‌صورت بسته‌بندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند.

در این اطلاعیه آمده است: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم کلینیکی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمی‌توان به این بیماری پی برد لذا دامی که در کشتارگاه و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح می‌شود، لاشه دام کشتار شده به مدت ۲۴ ساعت در سالن‌های پیش سرد و سردخانه‌ها در دمای بین صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شده و باتوجه‌به حساس بودن ویروس این بیماری به دمای پائین، پس از اطمینان به ازبین‌رفتن ویروس، گوشت و آلایش خوراکی وارد چرخه مصرف انسانی می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه خطاب به دامداران آمده است: یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری سم‌پاشی است و در این راستا با تمهیدات انجام شده سموم موردنیاز به‌اندازه کافی تأمین شده و دامداران می‌توانند برای تهیه آن به نزدیک‌ترین داروخانه دامپزشکی حتی در دورترین نقاط استان مراجعه و سموم موردنیاز خود را به قیمت مصوب تهیه و استفاده کنند.

در این اطلاعیه اضافه شده است: تماس با دام آلوده، ذبح، قطعه‌قطعه کردن لاشه تازه، مصرف گوشت تازه خام و نیم‌پز، تماس با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست دام از مهم‌ترین راه‌های انتقال این بیماری به انسان است لذا رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه و عینک توصیه بهداشتی دامپزشکی است.

بر اساس این اطلاعیه، از ابتدای سال موردی از این بیماری در استان اردبیل گزارش نشده و این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیری مشاهده می‌شود اما لازم است مردم حتماً نکات و توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی را برای مصرف گوشت و فراورده‌های خام دامی بکار بگیرند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید