محسن رضایی از کابینه رئیسی خارج می شود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، ظهر دیروز ابلاغیه ای به امضای محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور منتشر شد که بر اساس آن محسن رضایی معاون اقتصادی و سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیسجمهور را از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت حذف شده بودند.
ساعاتی بعد، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در توضیحی توئیتری نوشت:
تغییر در ترکیب کمیسیون اقتصادی بنا به درخواست خود این اعضا و به دلیل اشتغالات متعدد و عدم امکان حضور ایشان در جلسات کمیسیون، در جلسه دولت مصوب شد؛ تا حد نصاب قانونی تشکیل جلسات کمیسیون رعایت گردد. چنین تغییراتی عادی بوده و قبلا نیز سابقه داشته است.
این تحول در خالی رخ داد که خبرها از اختلاف مخبر و رضایی درباره سیاست های اقتصادی دولت حکایت داشتند و کارشناسان یکی از دلایل ناکامی و ناهماهنگی دولت رئیسی در حوزه اقتصادی که گرانی روزافزون از پیامدهای پرچالش آن بوده را تفاوت رویکردها و راهکارهای این دو عضو ارشد کابینه می دانستند.
بر این اساس ، دی ماه سال گذشته ، مهدی آیتی؛ نماینده ادوار مجلس گفت : آقای رئیسی معاون اولشان آقای مخبر را رئیس تیم اقتصادی میگذارد و بعد یک دفعه آقای محسن رضایی را معاون اقتصادی خودشان قرار میدهد! آن هم در شرایطی که آقای رضایی خودش را بسیار بالاتر از آقای مخبر میداند و شاید هم این احساس را دارد که او به عنوان معاون اقتصادی باید تصمیم نهایی را بگیرد و حرف آخر را بزند در حالی که آقای مخبر یک اختیاراتی دارد که وی ندارد، از همین رو به نظر میآید آقای رضایی حالت مشاور و تشریفاتی پیدا کرده است تا معاون اقتصادی؛ آقای مخبر هم بیشتر حالت عملیاتی و میدانی دارد؛ مشخص است این عوامل در کنار همدیگر از یک سو باعث میشود طرحها و برنامههای اقتصادی به نتیجه نرسد که خروجیاش گرانی، تورم و مشکلات معیشتی است، از یک سو هم باعث سردرگمی مردم میشود.
اکنون ، به نظر می رسد ، مخبر توانسته برتری نفوذ خود در کابینه را به رخ محسن رضایی و سایر مقامات دولت مدعی فرماندهی اقتصادی بکشد و قصد دارد ، و از جایگاه «فرمانده اقتصادی»،به تنهایی سکان اقتصاد کشور را بدست گیرد تا شاید با بهبود شاخص های اقتصادی و یویژه کنترل گرانی ، رئیسی و کابینه را از زیر فشار همه حانبه افکار عمومی و فعالان سیاسی که حتی اصولگرایان همسو را نیز شامل می شود ، خارج کند .
گذشت زمان موفقیت و ناکامی مخبر را در معرض قضاوت افکارعمومی فرار خواهد داد، هرچند ، باتوجه به ضعف معاون اول رئیسی در داشتن رزومه و کارنامه اجرایی چشمگیر از سویی و عدم اشراف او به مباحث پیجیده اقتصادی ،تز سوی دیگر، او راه بسیار دشواری پیش روی خواهد داشت.
محسن رضایی ، سال گذشته و پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد در صورت نامزدی سید ابراهیم رئیسی، کنارهگیری خواهد کرد اما بعد از ثبت نام و نامزدی رئیسی، رضایی تاکید کرد که همچنان در میدان رقابت باقی می ماند و در نهایت هم در جایگاه دوم قرار گرفت و از راهیابی به پاستور بازماند اما با حکم رئیسی یه عنوان معاون اقتصادی وارد کابینه رقیب خود شد و امید زیادی داشت که تجارب و دانشش در ریل گذاری سیاست های اقنصادی دولت سیزدهم موثر یاشد اما با ابلاغیه مخبر ، امیدهای رضایی رنگ باخنه و باید نظاره گر میدانداری مخبر باشد.
با چنین پیشینه ای ، برخلاف اعلام سخنگوی دلت که با هدف ساده سازی موضوع ، تاکید کرده «چنین تغییراتی عادی بوده»، کنار گذاشتن معاون اقتصادی رئیسی از ترکیب نهاد مهم کمیسیون اقتصادی دولت را نمی توان «عادی» دانست .
حال باید دید ، محسن رضایی به ایفای نقش تشریفاتی و حاشیه ای در دولت تحت عنوان «معاون اقتصادی رئیس جمهور» ، تن خواهد داد یا ترجیح می دهد از جمع کابینه رئیسی خارج شود ؟