وقوع ماه گرفتگی کامل در اردیبهشت ماه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا شب هنگام ۱۵ و ۱۶ ماه مه(۲۵ و ۲۶ اردیبهشت) توجه میلیونها نفر به آسمان جلب خواهد شد جایی که قمر حفرهدار مسیرنگ زمین به طور کامل در سایهی سیاره ما پنهان خواهد شد.
اگر هوا صاف باشد ناظرین آسمان در بیشتر بخشهای آمریکا، اروپا و آفریقا میتوانند به تماشای یکی از زیباترین مناظر طبیعت یعنی ماهگرفتگی کامل بنشینند. اگرچه این ماهگرفتگی در ایران قابل مشاهده نیست.
گذر ماه از سایه زمین به طور یکسان از تمام نقاط نیمکرهای که ماه بر فراز افق آن قرار دارد قابل مشاهده است. این ماه گرفتگی در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی، تمام آمریکای جنوبی، اروپای مرکزی و غربی و بیشتر بخشهای آفریقا قابل رویت خواهد بود و ۲.۷ میلیارد نفر میتوانند از تماشای این پدیده در سراسر جهان لذت ببرند.
دیدن این منظره آسمانی نیز برخلاف خورشیدگرفتگی نیازی به اقدامات احتیاطی ندارد. تماشای ماه گرفتگی کاملا بیخطر است.
ماه یک ساعت پیش از شروع حرکت به داخل سایه زمین، وارد نیم سایه یا سایه ضعیف بیرونی زمین میشود. ناظرین تیزبین ممکن است اولین نما از ماه گرفتگی را در ساعت ۱۰:۱۰ شب به وقت منطقه زمانی شرقی در روز ۱۵ مه رویت کنند. انتظار میرود این ماه گرفتگی به مدت ۳ ساعت و ۲۷ دقیقه و ۵۸ ثانیه به طول بیانجامد. ماه حدود ساعت ۱:۵۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی به طور کامل از سایه زمین خارج میشود و آخرین شواهد از وجود نیمسایه نیز در ساعت ۲:۱۲ بامداد به وقت منطقه زمانی ناپدید میشود.
در این زمان ماه رنگی مسی به خود خواهد گرفت. اثری که درنتیجهی خم شدن یا شکستن نور خورشید در جو زمین ایجاد میشود.