خطر جدی ریزش این ساختمانها در پرترددترین میدان شهر خرمآباد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، بلوکهای سازمانی منطقه «کیو» خرم آباد به عنوان ساختمانهای مسکونی که طی سالهای ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ ساخته شدهاند حدود پنج دهه عمر دارند و هم اکنون به بافتهای فرسوده و در معرض ریزش تبدیل شدهاند.
طی روزهای گذشته بخشی از نمای یکی از این بلوکهای سازمانی فرو ریخت، با وقوع این اتفاق، حالا زنگ هشدار و خطر برای جلوگیری از یک اتفاق ناگوار بیشتر از گذشته به صدا درآمده است و نیاز بوده مسئولان مربوطه برای پیشگیری از اتفاقات ناگوار، برای بازسازی و ایمنی این واحدهای مسکونی تصمیمات و اقدامات عملی لازم را اتخاذ کنند.
زندگی دلهره آور در ساختمانهای ناایمن
یکی از ساکنان این واحدهای سازمانی در سخنانی با اشاره به ریزش بخشی از نمای این ساختمانها عنوان کرد: ساعت ۸.۵ صبح بود، یک لحظه صدای مهیبی به گوش ما رسید، ما ابتدا فکر کردیم که زلزله است.
وی افزود: بیرون که آمدیم، دیدیم که نمای این ساختمان ریزش کرده است.
دختربچه ای که ساکن این ساختمانها بود نیز با نگرانی در مورد این ساختمانها گفت: این ساختمانها آنقدر سست است که ما میترسیم در آنها بخوابیم.
وی افزود: هر آن ممکن است که این ساختمانها روی سرمان بریزد.
یکی دیگر از ساکنان این سازمانیها با ابراز نگرانی از وضعیت این ساختمانها اظهار داشت: هر آن ممکن است که این ساختمانها روی سر خودمان، فرزندانمان، مهمانهایمان و… بیاید، ما هیچ گونه آسایش و آرامشی در این بلوکها نداریم.
وی بیان داشت: این ساختمانها مستحکم نیست و هر بار که زلزله میآید تا صبح ما با دلهره سر میکنیم.
ساختمانها قابل سکونت نیست
مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت بلوکهای سازمانی منطقه «کیو» اظهار داشت: بر اساس بازدید میدانی که از این ساختمانها انجام دادیم، این سازهها و ساختمانها قابل سکونت نیست.
وی عنوان کرد: وضعیت این ساختمانها از نظر سازهای، قدمت ساخت و نوع ساخت، تخریبی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان بیان داشت: حتماً باید در اسرع وقت یک فکر اساسی برای بازسازی و نوسازی این ساختمانها صورت گیرد.
هر آن ممکن است ساختمانها بر سر ساکنان آوار شود
منصور میرزایی رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری خرم آباد نیز در رابطه با وضعیت سازمانیهای منطقه «کیو» اظهار داشت: این ساختمانها نا ایمن هستند.
وی تاکید کرد: هر آن ممکن است که این ساختمانها بر سر ساکنان آنها آوار شود.
رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری خرم آباد با تاکید بر اینکه دستور تخلیه این ساختمانها را دادهایم گفت: اعلام کردهایم که ساکنان باید این ساختمانها را ترک کنند تا آوار آنها را نگیرد.
اخطار کتبی به همه ساکنین بلوکها داده شده است
پیش از این سعید فتوحی شهردار خرم آباد نیز در سخنانی در این رابطه اظهار داشت: متأسفانه این منازل سازمانی استحکام کافی را ندارند و هر آن امکان تخریب این ساختمانها وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه اخطار کتبی به همه ساکنین بلوکها داده شده است عنوان کرد: همچنین با نصب بنر و نوار خطر از مردم در آن محله خواستهایم که منازل را ترک کنند.
شهردار خرم آباد تصریح کرد: مکاتبه تلفنی و کتبی با مسئولان مربوطه انجام شده و امیدواریم که پیگیری شود تا شاهد اتفاق ناگواری در سطح شهر نباشیم.
بنا بر این گزارش، ۱۷۶ واحد مسکونی با حدود پنج دهه عمر، هر آن ممکن است بر سر ساکنان آنها فرو بریزد و اتفاقی ناگوار را برای شهر خرم آباد رقم بزند، موضوعی که باید در اسرع وقت با ورود عملی دستگاههای متولی از جمله شهرداری مورد پیگیری جدی قرار بگیرد.