جوسازی آمریکا قبل از دور جدید مذاکرات

کدخبر: ۵۱۲۷۳۷
وبگاه خبری «آکسیوس» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد ایالات متحده و ایران مذاکرات غیرمستقیم در مورد احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را پنجشنبه (چهارم اوت) در وین از سر خواهند گرفت.
جوسازی آمریکا قبل از دور جدید مذاکرات

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در پی اعلام خبر ازسرگیری دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین، یک مقام آمریکایی مدعی شد واشنگتن با انتظارات کم از مذاکرات در آن شرکت می‌کند.

وبگاه خبری «آکسیوس» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد ایالات متحده و ایران مذاکرات غیرمستقیم در مورد احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را پنجشنبه (چهارم اوت) در وین از سر خواهند گرفت.

به ادعای این گزارش، مقامات آمریکایی نگران هستند که توافق هسته‌ای در آستانه بی‌ربط شدن است، زیرا ایران اقداماتی را برای پیشبرد برنامه هسته‌ای خود و محدود کردن کار بازرسان آژانس اتمی انجام داده است.

به نوشته آکسیوس، این مقام آمریکایی ضمن بیان این که «ما با انتظارات کم به وین برمی‌گردیم»، مدعی شد «اما با حسن نیت تلاش خواهیم کرد».

وی همچنین با بیان اینکه «همه می‌دانند توافق باید چه شکلی داشته باشند»، مدعی شد که لازم است برای حصول توافق، ایران مطالبات در خصوص موضوعاتی که خارج از حیطه برجام هستند (مانند بازرسی‌های آژانس و خروج سپاه از فهرست FTO) را کنار بگذارد.

طبق این گزارش، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا پیش‌نویس توافق جدید و به روز شده‌ای را ارائه کرده و از ایران خواسته تا درباره این پیشنهاد تصمیم‌گیری کند. بورل هفته گذشته در مقاله‌ای برای فایننشال تایمز نوشت «پس از 15 ماه مذاکره، به این نتیجه رسیده که فضا برای مصالحه‌های مهم دیگر تمام شده است». اما ادعا کرد که پیش‌نویس توافقنامه او «بهترین توافق ممکن است... تصمیمات باید در حال حاضر اتخاذ شود... اگر توافق رد شود، ما در خطر یک بحران هسته‌ای خطرناک هستیم».

«انریکه مورا» معاون بورل و هماهنگ‌کننده مذاکرات امروز چهارشنبه در توییتی اعلام کرد که در راه وین است و مذاکرات بر پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا متمرکز خواهد بود.

آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در خصوص رفع تحریم‌ها هفتم و هشتم تیرماه در دوحه برگزار شد. در این گفت‌وگوها ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با وساطت انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برجام رایزنی کردند. آمریکا بعد از اتمام این مذاکرات مدعی شد که طرح پاره‌ای مطالبات فراتر از برجام عامل به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بوده است. ایران، نتیجه‌بخش نبودن گفت‌وگوها را رد کرده است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است. جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) ۱۲ مرداد ماه گفت در این دور از مذاکرات در خصوص ایده‌های مطرح‌شده از سوی طرف‌ها از جمله ایده‌های ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران که هفته جاری به طرف مقابل ارائه شد، بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید مجدد بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران بر دستیابی به یک توافق پایدار که ضامن حقوق و پاسدار منافع ملت ایران باشد، ابراز امیدواری کرد طرف‌های مقابل نیز با اتخاذ تصمیمات لازم و تمرکز جدی بر حل مسائل باقیمانده، شرایط را برای پیشبرد موثر گفت‌وگوها فراهم کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید