آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی/دو اتهام مصطفی تاج‌زاده چیست؟

کدخبر: ۵۱۵۳۵۸
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: در این پرونده ۲۲ متهم وجود دارد. پرونده میلاد حاتمی در دادسرا مورد رسیدگی قرار گرفته و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد و فرد مورد نظر به اتهام مفسد فی الارض، پولشویی و اختلالی در نظام پولی و اقتصادی کشور به همراه یک نفر دیگر بازداشت‌ و مابقی افراد با قرار وثیقه آزاد هستند.
آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی/دو اتهام مصطفی تاج‌زاده چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به پیدا کردن سرنخ های جدید در خصوص شناسایی اموال بابک زنجانی گفت: ۵۰۰ میلیون دلار از اموال وی به وزارت نفت پرداخت شده است.

مسعود ستایشی در نشست خبری خود با اشاره به اینکه انگیزه مدافعان حرم، ادامه دادن مکتب خونبار حسینی است و مبارزه قاطع با دست پروردگان جنایتکاران در عرصه بین‌المللی است. اظهار کرد: امروز جمهوری اسلامی در برابر دسته بندی‌های جعلی و سیاسی منطقه ایستاده است.

وی با تجلیل از مقاومت آزادگان گفت: امروز راه ایستادگی در برابر دشمنان از خرمشهر تا غزه، دمشق و بغداد نتیجه بخش پیروزی است.

ستایشی با اشاره به سالروز کودتای ۲۸ مرداد گفت: به رسمیت نشناختن حقوق ملت ایران در ۲۸ مرداد سرآغاز رسمی دخالت ایالات متحده در ملت ایران و لگدمال ساختن حقوق اولیه ملت‌ها و حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی است.

در پرونده میلاد حاتمی، ۲۲ متهم وجود دارد

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: در این پرونده ۲۲ متهم وجود دارد. پرونده میلاد حاتمی در دادسرا مورد رسیدگی قرار گرفته و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد و فرد مورد نظر به اتهام مفسد فی الارض، پولشویی و اختلالی در نظام پولی و اقتصادی کشور به همراه یک نفر دیگر بازداشت‌ و مابقی افراد با قرار وثیقه آزاد هستند.

سرنخ های جدید از جاسوس سوئدی

وی درباره بازداشت تبعه سوئدی در ایران گفت: این پرونده در دادسرای تخصصی تهران تحت رسیدگی است و اتهامش جاسوسی است. در ۲۸ فروردین سال جاری قرار بازداشت موقت او صادر شد و در بازداشت است. یکسری اسناد کشف شده و در حال بررسی است و تحقیقات مقدماتی به صورت محرمانه است. براساس سرنخ هایی که داریم ممکن است اتهام دیگری در مورد ایشان مطرح شود.

دو اتهام مصطفی تاج زاده

وی درباره پرونده تاج زاده نیز گفت: یک اتهام تشویش اذهان عمومی و یک تبلیغ علیه نظام دارد.

آخرین وضعیت سامانه سینا

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص سامانه جامع تکالیف که در آن وضعیت ترک فعل سازمان‌ها مشخص شده و طبق سند تحول مهلت اجرای آن تا پایان تیر ماه بوده و این سامانه چه زمانی اجرا می‌شود؟ گفت: یک سری تکالیف کلیدی در رابطه با دستگاه‌ها و حوزه‌های مهم کشور شناسایی شده است. مطابق با اولویت‌بندی‌ها، تکالیف شناسایی و در حال بارگذاری است.

وی ادامه داد: درگاه سامانه یکپارچه سازمان بازرسی به نام سینا، طراحی و رونمایی شده است. این درگاه دو بخش درون سازمانی و برون سازمانی دارد و در راستای تجمیع سیستم‌های اطلاعاتی فعالیت می‌کند. درگاه درون سازمانی در حال بهره برداری است و در اختیار سازمان بازرسی کل قرار دارد.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع اطلاع‌رسانی و ضابطه‌مند بودن، در مرحله اخذ تاییدیه‌های لازم است و تا زمانی که به اتمام برسد، مجوزهای لازم بارگذاری و در نهایت اطلاع رسانی می‌شود. بر اساس گزارشی که از سازمان بازرسی داریم، این موضوع ناظر بر این است که ۱۱۰۰ تکلیف قانونی دستگاه‌ها درون پایگاه داده و بانک اطلاعاتی سازمان بازرسی وجود دارد و فرایند صحت سنجی آن در حال انجام است و تکالیف دستگاه‌ها شناسایی و در حال رصد است.

سر شبکه سازمان یافته فساد به اعدام محکوم شد

ستایشی در پاسخ به سوالی در رابطه با بازداشت یکی از سر شبکه‌های فساد به نام شهروز سخنوری (الکس) که دو سال پیش به همراه مادر و فردی که رابط وی بود، دستگیر شد، گفت: راه اندازی شبکه سازمان یافته فساد از اتهامات این فرد است. این فرد به اعدام محکوم شده است.

وی افزود: متهمین دیگر به اتهام موجبات فراهم کردن فساد به ۸ سال حبس محکوم شدند و حکم در حال اجرا است. متهم دیگری هم در پرونده است که حکم وی هنوز اجرا نشده و در شرف اجرا است.

آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی اظهار کرد: تا کنون برای شناسایی اموال فرد مورد نظر اقدام جدی صورت گرفته است. ۵۰۰ میلیون دلار به وزارت نفت واگذار شده است، تمامی رد مال این فرد به وزارت نفت یک میلیارد و ۹۶۶ میلیون یورو است.

وی ادامه داد: سرنخ های بسیار خوبی از اموال بابک زنجانی به دست آمده است، وی. در حال حاضر زندان است. و در خصوص اجرای حکم این پرونده گفتنی است که این امر تکلیف اجرای حکم بابک زنجانی بر عهده دادستانی و واحد اجرای احکام دادسرای تهران است.

۶۷۹ نفر سال گذشته با رضایت اولیای دم قصاص نشدند

سخنگوی قوه قضائیه پاسخ به سوالی در خصوص آخرین آمار عفو اعدامی ها گفت: تلاش می کنیم با استفاده از ظرفیت های مردمی و ساختار های سازمانی همانند شورای حل اختلاف اقدامات خوبی در خصوص جرائم قابل گذشت صورت گیرد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، ۶۷۹ نفر و در چهار ماه نخست سال جاری بر اساس گذشت شاکی خصوصی (اولیای اعدام) رضایت گرفته اند و قصاص ساقط شده است.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: وعده می دهیم تا پایان سال 1401تمام مزایده‌های قوه قضائیه به صورت الکترونیکی انجام شود.

آخرین وضعیت شکایت حسن خمینی از دهباشی

ستایشی در خصوص آخرین وضعیت شکایت سید حسن خمینی از دهباشی گفت: این پرونده در ناحیه ۳۱ دادسرای تهران مورد رسیدگی قرار گرفت. در مرحله اول قرار صادر و به آن اعتراض می‌شود که پرونده به دادگاه کیفری ارجاع می‌یابد. در آنجا، قرار جلب دادرسی صادر می‌شود و در نهایت فرد به ۶ ماه حبس محکوم می‌شود که با اعتراض فرد پرونده به تجدید نظر ارسال می‌شود و آنجا در حال بررسی است.

وی در خصوص آخرین وضعیت نتایج آزمون وکالت گفت: معیار پذیرش، کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات ۱ درصد حائزین بالاترین امتیاز است. لکن قید واژه امتیاز در نص قانون، از صراحت ماده مورد بحث کاسته و ممکن است نیاز به تفسیر مجلس داشته باشد.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: حوزه معاون اول قوه قضائیه، طبق بررسی‌های انجام شده پیگیر موضوع است. جمعبندی بر اساس نمره خام بوده اما به دلیل اینکه نمایندگان موضوعاتی را مطرح کردند، ظرف چند روز آینده استفساریه اخذ می‌شود.

وی در خصوص تخلفات حوزه شهری و ترک فعل‌هایی که از سوی مدیران شهری رخ می‌دهد، گفت: در حوزه ساخت و سازها و قطع درختان متولی شهرداری است، هر جایی که در ایفای تکالیف موانعی هست می‌توان به ظرفیت‌های دستگاه قضائی متمسک شد. البته بحث پیشگیری از جرم در حوزه تخلفات شهری خصوصاً پایتخت حائز اهمیت است. تاکنون ۳۷ فقره تخلف در شعبه تخصصی بررسی شده است.

ستایشی در خصوص معرفی عاملان اختلال در اینترنت گفت: این موضوع را بررسی و استعلامات لازم را اخذ می‌کنیم. تاکنون گزارشی نداشتیم.

جزئیات قتل 10 نفر در رفسنجان

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی که آیا بانک اطلاعاتی از افغانستانی‌ها دارید و چه تعداد از از این افراد در زندان هستند، گفت: بانک اطلاعاتی حوزه اتباع در وزارت کشور و اداره کل اتباع، موجود است.

وی در خصوص قتلی که در رفسنجان رخ داده گفت: یک تبعه افغانستانی به نام صمد سلیمانی در ۱۶ مرداد اقدام به قتل ۶ نفر از اتباع منطقه خودشان و ۴ تبعه ایرانی کرده است. اقدامات انتطامی و قضائی به سرعت در این مورد انجام شد.

آخرین وضعیت هواپیمای اوکراینی

ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: پرونده با صدور قرار جلب دادرسی به دادگاه رفت. دادگاه ویژه‌ای در سازمان قضائی نیروهای مسلح مسئول رسیدگی به این پرونده بود.

وی افزود: این پرونده با اعتقاد به نقص تحقیقات به دادسرا ارسال شد که این موضوع هم به خاطر اعتراض به نظریه کارشناسی بود. دادسرا در راستای رفع نقص اقداماتی انجام داد، ظرف روزهای آینده به دادگاه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: کارشناسی غنی در این پرونده صورت گرفت اما پرونده طبق حق شکات مورد اعتراض قرار گرفت. کار ابلاغ در حال انجام است، ظرف روزهای آینده این پرونده به دادگاه اعاده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در خصوص برخورد با باند قاچاق سلاح در خوزستان گفت: ۱۴۰ قبضه کشف شده که ۱۳۸ قبضه از آن کمری بوده است. سه نفر در این قضیه با قاچاقچیان خارجی ذی‌مدخل بودند. دو نفر از اینها دستگیر شدند و یک نفر دیگر با اهتمام صورت گرفته، انشالله دستگیر خواهد شد.

مجید نوری پسر حمید نوری در جلسه سخنگوی قوه قضائیه با خبرنگاران حضور یافت.

مسعود ستایشی در پاسخ به خبرنگار فارس در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در رابطه با پرونده حمید نوری گفت: متاسفیم وضعیت ایشان را در سوئد شاهد هستیم که کماکان ادامه دارد. نوری در سخت‌ترین شرایط نگهداری می‌شود و از دسترسی‌های اولیه محروم است.

وی افزود: از تماس با خانواده محروم شده و هیچ ارتباطی با خانواده ندارد. در فرصتی که برای تجدیدنظرخواهی مقرر شده متن فارسی را علیرغم حضور مترجم به وی ندادند.

سخنگوی قوه قضائیه خطاب به پسر حمید نوری گفت: به شما قول می‌دهیم که اقدامات لازم را در خصوص پرونده حمید نوری انجام می‌دهیم. رأی شهودی بر اساس شهادت یک سری افراد مسئله‌دار بوده است. نگاه ما استیفای حقوق این شهروند است.

وی با بیان اینکه این پرونده دارای ایراداتی است، گفت: انشالله بتوانیم در دادگاه تجدیدنظر با تمسک به مسائل حقوقی، بی گناهی را نجات دهیم. صلاحیت دادگاه را قبول نداشته و به رأی اعتراض می‌کنیم.

در ادامه، مجید نوری پسر حمید نوری در خصوص پرونده پدرش گفت: با پلیس سوئد صحبت کردیم. همه این افراد و کسانی که در دادگاه بودند می‌گویند که متاسفیم از باب اقداماتی که در رابطه با پدرتان رخ داده است. هزار روز است که پدرم انفرادی است و حتی برای دادن یک لیوان از دریچه‌ای کوچک اقدام می‌کنند. ۴۰ روز تا تجدید نظر باقی مانده اما هنوز حکم را نخوانده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده قتل محیط بان کرمانشاهی گفت: در ۱۴ مرداد سال ۹۹ فردی به نام یوسف فلاحی داروندی توسط یکی از محیط بانان به نام برومند نجفی به قتل رسید. برای این پرونده پس از فرایند رسیدگی به اتهام قتل عمد حکم قصاص صادر شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این رأی در دیوان عالی کشور هم تایید شد. اهتمام ویژه ای در جهت تحقق صلح و سازش در پرونده محیط بان برومند نجفی صورت پذیرفت و برخی به جای اینکه در تحقق صلح و سازش و تقویت آن قدم بردارند مسائلی را مطرح کردند که قصاص دارد ساقط می شود و این فرد از مجازات رهایی پیدا می کند؛ در صورتی که تمام اینها نصوص قانونی بوده است و در بحث اصلاح ذات البین هم در شرف رسیدن به نتیجه بوده است.

ستایشی ادامه داد: پدر مقتول در زمان انتقال محکوم از دادگاه به زندان استفاده کرد و با سلاح جنگی این فرد را با شلیک سه گلوله مورد هدف قرار داد. اقدامات موثری انجام شد و به سرعت سلاح و اتومبیل وی کشف و فرد همراه دستگیر می شود.

سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: ضارب و دو فرد دیگر که به او کمک کرده اند متواری هستند. دستگیری قاتل با فوریت در دستور کار قرار دارد و حکم شرعی و قانونی هم در رابطه با این اقدام انجام خواهد شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید