کدام عوامل بر ابتلا به سرطان موثرند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه جهانی نشان داده است که تغییرات رفتاری میتواند به کاهش خطر بیماری کمک کند.
مطالعه ای که در Lancet منتشر شد و به عنوان بخشی از یک برنامه تحقیقاتی گسترده با بودجه بنیاد بیل گیتس انجام شد ، به این نتیجه رسید که ۴۴.۴ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان در سراسر جهان به یک عامل خطر شناخته شده نسبت داده میشود.
این مطالعه تأثیر ۳۴ عامل خطر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و آنچه را که قبلاً به طور گسترده شناخته شده است تأیید کرد - اینکه تنباکو با ۳۳.۹ درصد موارد، بزرگترین عامل ایجاد سرطان است و پس از آن الکل با ۷.۴ درصد قرار دارد.
این مطالعه نشان داد بیش از نیمی از مرگ و میرهای ناشی از سرطان مردان به این عوامل خطر و بیش از یک سوم مرگ و میر زنان مربوط میشود.
باید بر پیشگیری تاکید بیشتری شود. کریستوفر موری، مدیر مؤسسه معیارها و ارزیابی سلامت در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و یکی از نویسندگان ارشد این مقاله گفت: بار سرطان همچنان یک چالش مهم بهداشت عمومی است که در سراسر جهان در حال افزایش است.
سیگار همچنان عامل خطر اصلی سرطان در سراسر جهان است و سایر عوامل موثر در بار سرطان متفاوت است.با این حال، این مطالعه نشان داد که حدود نیمی از سرطانها به یک عامل خطر شناخته شده نسبت داده نمیشوند، به این معنی که تشخیص زودهنگام و درمانهای مؤثر باید با تلاشها برای افزایش تلاشهای پیشگیری همراه باشد.