یک اختراع ارزان برای بیماران دیابتی/ دیگر نیازی به تزریق انسولین نیست!+عکس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، یک قرص رباتیکی که انسولین را مستقیما به روده میرساند، میتواند جایگزین چندین تزریق دردناک برای افراد مبتلا به دیابت شود. محققان مؤسسه فناوری ماساچوست میگویند که این قرص میتواند آنتیبیوتیکها را نیز ارسال کند که این امر میتواند امیدی برای مبارزه با ابر میکروبها با داروهای خوراکی ایجاد کند.
عامل اصلی ابتلا به دیابت کشف شد!
برای بیماران، مصرف داروهای خوراکی مطلوبتر است. بلعیدن قرص نسبت به روشهای دیگر ایمنتر، راحتتر و کمتهاجمیتر است. با این حال، برخی از داروها اغلب نمیتوانند اسید معده را قبل از آزاد کردن محموله خود تحمل کنند و این تخریب باعث میشود آنها اثربخشی کمتری داشته باشند.
این کپسول که " RoboCap " نام دارد، میتواند پزشکی مدرن را متحول کند. در آزمایشات بر روی خوکها، این کپسول نفوذپذیری انسولین را بیش از ۱۰ برابر افزایش داد. نتایج مشابهی برای قرصهای حاوی "وانکومایسین" (vancomycin) نیز مشاهده شد. وانکومایسین آنتی بیوتیکی است که معمولا به صورت داخل وریدی تزریق میشود.
"سی جیووانی تراورسو" (C. Giovanni Traverso) نویسنده این مطالعه گفت: پپتیدها و پروتئینها داروهای مهمی هستند، اما محیط تخریب کننده دستگاه گوارش و جذب ضعیف، توانایی ارائه این داروها به صورت خوراکی را محدود کرده است. حرکات پاکسازی مخاط و تکاندهنده RoboCap برای غلبه بر این موانع و کمک به رساندن داروها به محل مورد نیاز طراحی شدهاند. خوکها شباهتهای تشریحی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بسیاری با انسان دارند که این موضوع آنها را برای تحقیقات ایده آل میکند.
RoboCap چگونه کار میکند؟
این دستگاه ارزانقیمت تقریبا به اندازه یک بلوبری، از پلیمرهای زیست تخریبپذیر و قطعات فولادی ضد زنگ ساخته شده است که این موضوع آن را از محیط خشن معده عبور میدهد، در برابر حملات آنزیمها مقاوم میکند و سبب نفوذ آن به سد مخاطی روده کوچک و سایر موانع میشود.
در حال حاضر، بسیاری از داروهای رایج از جمله انسولین باید از راههای دیگری به بدن تحویل داده شوند. نویسندگان مطالعه میگویند زمانی که بیمار قرص جدید را می خورد، پوشش ژلاتینی RoboCap در معده حل میشود. محیط روده کوچک، RoboCap را که با لرزش و چرخش مخاط را پاک میکند، فعال میکند. این امر روند حل شدن را افزایش میدهد و محموله دارو را در روده کوچک جایی که بدن دارو را جذب میکند، قرار میدهد.