ادعای ناسا از گاز متان در جنوب تهران تایید شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازخبرآنلاین، یک شرکت دانش بنیان گرید یک شهرداری در حوزه آنالیز داده های ماهواره ای محیط زیستی ایرانی اصل داده گزارش ناسا در جنوب تهران را تایید کرده کرده است.
در روزهای اخیر جنجالی بزرگ درباره توده ۵ کیلومتری گاز متان بر فراز آرادکوه به راه افتاده است. گزارشی که معاون پسماند شهرداری گفت آن را به او ارجاع نداده اند و ندیده است. علیرضا زاکانی درباره اش گفت:« تمام حرف های ناسا دروغ است و این هم روی دروغ های دیگر! »
درحالی که خبرآنلاین و ایسنا در گزارش های مختلفی به حقیقت سنجی ادعای ناسا پرداختند. داده هایی که احتمالا باید به عنوان یک چالش شهری به جای تکذیب بررسی شود.
با این وجود پس از شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای شهر اصولگرای تهران هم ادعا کرد تصویر منتشر شده ناسا برای ایران نیست و تکذیبش کرد.
این تکذیب ها اما درحالی اتفاق می افتد که سازمان ملی فضایی می تواند به صورت مستقل دراین باره تحقیقات کند اما استارتاپ دانش بنیان تیزنگر با مراجعه به تصاویر ماهواره ای اروپایی که تامین کننده تصاویر گوگل مپ است گزارش ناسا را تایید کرده.
گزارشی که حالا نسخه ای از آن توسط عشورزاده مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته است.
گزارش مربوطه توسط سیستم هوشمند مشاهدات ماهواره ای (سهم) محصول دانشبنیان سطح یک شرکت تیزنگر تولید شده است.بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تیزنگرپایش طی دو سال تلاش و تحقیق توانسته است با استفاده از دریافت تصاویر ماهواره ای و بهره گیری از هوش مصنوعی، الگوریتم های بومی پردازش تصاویر را جهت شناسایی و شناخت پدیده های محیطی، طراحی و تولید نماید. در بخش تشخیص نقاط آتش، تشخیص لکه های نفتی و تغییرات پوشش گیاهی از گروه ماهواره های سنتینل تاییدیه آژانس فضایی اروپا را کسب نموده است و در تشخیص لکه های نفتی خلیج فارس در مسابقات آژانس فضایی اروپا رتبه پنجم چهان را بدست آورد.
در این گزارش با استفاده از داده های ماهواره سنتینل ۵ سیستم کوپرنیک آژانس فضایی اروپا و پردازش سری زمانی سال ۲۰۲۲ در محدوده تهران میزان گاز متان مورد بررسی قرار گرفته است . سنجنده TROPOMI بر روی Copernicus Sentinel-۵ Precursor یک سنجنده تصویربرداری نادری است که باند های تصویری با طول موج بین امواج فرابنفش و امواج مادون قرمز را پوشش میدهد. این سنجنده از تکنیکهای سنجش از دور غیرفعال برای رسیدن به هدف خود با اندازهگیری در بالای جو (TOA)، تابش خورشیدی منعکس شده و تابش شده از زمین استفاده میکند.
متان (CH۴) بعد از دی اکسید کربن (CO۲)، مهمترین عامل در افزایش اثر گلخانه ای انسان زایی است. تقریباً سه چهارم انتشار متان انسانی است و به همین دلیل ادامه ثبت اندازهگیریهای ماهوارهای مهم است. هدف سنجنده TROPOMI ارائه غلظت ستون CH۴ با حساسیت بالا به سطح زمین، پوشش مکانی/زمانی خوب و دقت کافی برای تسهیل مدلسازی معکوس منابع خواهد بود ،در این پایش زمانی مشخص گردید از ماه شهریور غلظت گاز متان افزایش می یابدبه طوری که میانگین غلظت یک سال هدر این محدوده ۱.۹ppm می باشد.
با بررسی نقشه منتشر شده در سایت ناسا و گزارش تیزنگر میتوان دریافت محدوده های با غلظت بالا در جنوب تهران یکی است.