این افراد نباید قهوه بنوشند

کدخبر: ۵۴۰۵۱۱
کافئین از یک طرف می‌تواند نظم و قاعده‌ی روده را افزایش دهد و از طرف دیگر ممکن است احتمال اسهال را هم بالا ببرد. اسهال نشانه‌ی اصلی سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر یا IBS است. پس اگر به این سندروم مبتلا هستید، مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار را محدود یا ترک کنید.
این افراد نباید قهوه بنوشند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فرادید، قهوه در سراسر جهان به افزایش جادویی تمرکز و انرژی معروف است اما این فواید شامل حال همه‌ افراد نمی‌شود.

«قهوه راه لذیذی برای دریافت انرژی صبحگاهی یا جبران افت انرژی عصرگاهی است و می‌توان آن را به عنوان اکسیر سلامتی نیز تعریف کرد. قهوه خطر ابتلا به سرطان پروستات، نارسایی قلبی و حتی از دست دادن شنوایی را کاهش می‌دهد و نوشیدن قهوه‌ی بوداده‌ی تیره حتی ممکن است به کاهش وزن کمک کند. اما اثرات منفی قهوه برای عده‌ی خاصی از افراد بیش از اثرات مثبت آن است. برای نمونه، شاید دقت کرده باشید گاهی‌اوقات قهوه شما را مضطرب یا عصبی می‌کند یا شاید احساس کرده‌اید بعد از هر فنجان قهوه‌ای که می‌خورید، بلافاصله باید به توالت بروید. در مجموع قهوه ممکن است اثراتی روی سلامت شما بگذارد که کاملاً برایتان ناشناخته باشد.

برای درک بهتر این که آیا قهوه برای شما انتخاب خوبی است یا نه، از متخصصان تغذیه سوال کردیم چه کسانی باید از نوشیدن قهوه صرف‌ نظر کنند تا سلامت بمانند. در ادامه‌ این مطلب پاسخ متخصصان تغذیه به این سوال را می‌خوانید.

۱. کسانی که سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر دارند

کافئین از یک طرف می‌تواند نظم و قاعده‌ی روده را افزایش دهد و از طرف دیگر ممکن است احتمال اسهال را هم بالا ببرد. اسهال نشانه‌ی اصلی سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر یا IBS است. پس اگر به این سندروم مبتلا هستید، مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار را محدود یا ترک کنید.

۲. کسانی که آب‌سیاه دارند

فشار درون‌چشمی با مصرف قهوه در افرادی که دچار آب‌سیاه هستند، بالا می‌رود، بنابراین توصیه می‌شود این افراد مصرف قهوه را محدود یا قطع کنند (برای اثبات قطعی این مورد تحقیقات بیشتری باید انجام شود). بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده، نوشیدن مقادیر زیاد کافئین، خطر ابتلا به آب‌سیاه را در کسانی که هم‌اکنون مستعد افزایش فشار چشم هستند، بالا می‌برد.

۳. کسانی که مثانه‌ی بیش‌فعال دارند

همه‌ی ما می‌دانیم بهتر است پیش از یک سفر طولانی، دور نوشیدن یک فنجان قهوه بزرگ خط بکشیم، به ویژه اگر دسترسی به توالت در مسیر سفر محدود باشد. مصرف کافئین هم تکرار و هم فوریت ادرار را افزایش می‌دهد. اگر به طور منظم قهوه نمی‌نوشید، ممکن است نسبت به این تاثیر خاص حساسیت بیشتری پیدا کنید. پس قبل از اینکه عازم یک سفر طولانی شوید، این نکته را در نظر بگیرید!

۴. کسانی که مشکلات قلبی نظیر آریتمی دارند

از آنجا که کافئینِ قهوه می‌تواند به طور موقت فشار خون و ضربان قلب را بالا ببرد، کسانی که سابقه‌ی بیماری‌های قلبی دارند حتماً باید با پزشک درباره‌ی میزان مصرف قهوه و کافئین مشورت کنند. در حال حاضر، در زمینه‌ی اثرات بلندمدت قهوه روی فشار خون و سلامت قلب مدارک قطعی کافی وجود ندارد.

۵. کسانی که باردار هستند

توصیه می‌شود زنان باردار مصرف کافئین را تا ۲۰۰ میلی‌گرم (که در ۲ فنجان قهوه وجود دارد) در روز کاهش دهند تا خطر سقط جنین، زایمان زودرس و کاهش وزن تولد را به حداقل برسانند. با این حال طبق مطالعات سال ۲۰۲۰ مصرف کافئین در طول بارداری هیچ سطح ایمنی ندارد. با این حال، بهتر است زنان باردار درباره‌ی میزان مصرف آن با پزشک مشورت کنند.

۶. مادران شیرده

از آنجا که کافئین محرک و ادرارآور است، این نگرانی را ایجاد می‌کند که ممکن است مادر شیرده را در معرض کم آب شدن بدن قرار دهد. توصیه می‌شود مادران باردار و شیرده تا جای ممکن از مصرف کافئین اجتناب کنند.

۷. کسانی که اختلال خواب دارند

نوشیدن یکی دو فنجان قهوه پس از بدخوابی شب، قابل‌ درک است با این حال، عادت قهوه خوردن شما ممکن است خواب ضعیف و خستگی شما را دائمی کند. شاید فکر کنید قهوه‌ی عصرگاهی اثری بر خواب شما نمی‌گذارد، اما در واقعیت بر کیفیت خواب شما اثر می‌گذارد. سعی کنید حداقل ۶ ساعت پیش از زمان خواب‌تان، قهوه نخورید! نوشیدن قهوه حتی ۶ ساعت پیش از خواب پتانسیل مختل کردن الگوهای خواب را دارد. این یافته‌ها مبنی بر سطح ۴۰۰ میلی‌گرمی کافئین است؛ چیزی معادل ۴ فنجان قهوه.

۸. کسانی که اضطراب زیاد دارند و مستعد وحشت‌زدگی هستند

کافئین یک ماده‌ی محرک است بنابراین ممکن است اضطراب برخی افراد را تشدید کند. اگر به طور مداوم اضطراب یا وحشت‌زدگی را تجربه می‌کنید، بهتر است از مصرف قهوه اجتناب کنید یا میزان مصرف قهوه‌ی کافئین‌دارتان را کم کنید. سطوح بالای کافئین (حدود ۵ فنجان قهوه در روز) افراد مضطرب را به صورت بالقوه دچار وحشت‌زدگی می‌کند. شاید شما روزانه ۵ فنجان قهوه مصرف نکنید، در هر صورت بهتر است مراقب میزان مصرف‌تان باشید تا اضطراب‌تان تشدید نشود.

۹. کسانی که اسهال دارند

برخی افراد باور دارند با نوشیدن قهوه‌ی صبحگاهی مزاجشان به کار می‌افتد، اما چنانچه دچار اسهال شده باشید نوشیدن قهوه اصلاً توصیه نمی‌شود. قهوه‌ی بدون کافئین شاید گزینه بهتری باشد، اما به طور کلی مایعات گرم، مزاج را تحریک می‌کنند.

۱۰. کسانی که صرع دارند

یافته‌های جدید خبر از این می‌دهند که مصرف زیاد قهوه وقوع تشنج را بیشتر می‌کند، اما این یافته به مطالعات بیشتری نیاز دارد؛ بنابراین اگر حملات صرع و تشنج را تجربه می‌کنید بهتر است درباره‌ی مصرف کافئین با پزشک مشورت کنید.

۱۱. کودکان زیر ۱۲ سال

قهوه می‌تواند همه‌ی ما را اندکی عصبی کند، اما مصرف مقادیر اندک قهوه در کودکان، اثرات جانبیِ جدی و محسوس‌تری در پی دارد. برای مثال، مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند کودک را دچار افزایش ضربان قلب، افزایش احساس اضطراب، دشواری تمرکز و ناراحتی معده کند. جنبه‌ی دیگری که باید در نظر بگیریم این است که قهوه می‌تواند نشانه‌های گرسنگی را به ویژه در کودکان نوپا پنهان کند، درنتیجه کودک نمی‌تواند مواد مغذی لازم برای رشد را دریافت کند. در نهایت، بخاطر بسپارید که قهوه به خودی خود بسیار اسیدی است، درنتیجه می‌تواند به مینای دندانِ کودک آسیب برساند و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

۱۲. کسانی که رفلاکس معده دارند

کافئین می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری را که دریچه بین مری و معده است شل کند. این امر سبب می‌شود محتوای اسیدی معده وارد اسفنکتر شود و نشانه‌های رفلاکس معده بروز کند. اگر دچار رفلاکس معده هستید، شاید قهوه بدون کافئین گزینه‌ی بهتری باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید