۶ دقیقه ورزش، یک بیماری خطرناک را ضربه فنی می کند

کدخبر: ۵۴۸۶۹۱
​ موارد زوال عقل در سراسر جهان تا ۲۰۵۰ سه برابر خواهد شد و به بیش از ۱۵۰ میلیون نفر خواهد رسید.
 ۶ دقیقه ورزش، یک بیماری خطرناک را ضربه فنی می کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از برنا، محققان توضیح می‌دهند: این مولکول که فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) نام دارد، پس از یک جلسه سخت دوچرخه سواری تا پنج برابر افزایش یافت.

تراویس گیبونز محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه اوتاگو در بیانیه‌ای می‌گوید: ما نیاز به بررسی رویکرد‌های غیردارویی را دیدیم که می‌توانند ظرفیت مغز را حفظ کرده و انسان‌ها می‌توانند از آن برای افزایش طبیعی فاکتور نوروتروفیک مغز برای کمک به پیری سالم استفاده کنند.

فاکتور نوروتروفیک مغز در مدل‌های حیوانی امیدوار کننده‌تر است، اما مداخلات دارویی تاکنون نتوانسته به طور ایمن از قدرت محافظتی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در انسان استفاده کند.

 

بر اساس برآوردها، موارد زوال عقل در سراسر جهان تا ۲۰۵۰ سه برابر خواهد شد و به بیش از ۱۵۰ میلیون نفر خواهد رسید. اگرچه در حال حاضر درمان‌های بالقوه‌ای برای این بیماری وجود دارد، اما هنوز درمان قطعی وجود ندارد.

گیبونز توضیح می‌دهد: فاکتور نوروتروفیک مغز یک ماده شیمیایی کلیدی است که به توانایی ایجاد اتصالات و مسیر‌های تازه و بقای سلول‌های مغز کمک می‌کند.

آزمایش‌ها روی موش‌ها نشان داده اند که فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز تشکیل و ذخیره سازی خاطرات را تشویق کرده، یادگیری را تقویت و عملکرد شناختی را به طور کلی بهبود می‌بخشد.

تیم تحقیقاتی نیوزلندی دریافت که ورزش با شدت بالا که در این مورد یک جلسه شش دقیقه‌ای دوچرخه سواری شدید بود، بهترین نتیجه را داشت. نمونه‌های خون نشان داد که مقادیر نوروتروفیک مغزی چهار تا پنج برابر بیشتر شده است.

به گفته پژوهشگران این پدیده ممکن است به دلیل افزایش تعداد پلاکت‌ها باشد که مقادیر زیادی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز را ذخیره می‌کنند. غلظت پلاکت‌های در گردش خون بیشتر از رژیم غذایی تحت تأثیر ورزش قرار گرفته و ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

این تیم پژوهشی خاطرنشان می‌کند: تحقیقات بیشتر برای درک مکانیسم‌های درگیر ضروری است. یک نظریه این است که در حین ورزش، مغز از متابولیسم گلوکز به لاکتات تغییر می‌کند تا اطمینان حاصل شود که انرژی مورد نیاز بدن برآورده می‌شود. انتقال از مصرف قند به اسید آلی منجر به افزایش سطح فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در خون می‌شود.

گیبونز در پایان گفت: ما اکنون در حال مطالعه هستیم که چگونه رژیم غذایی تناوبی برای مدت طولانی‌تر، به عنوان مثال تا سه روز، بر فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز تأثیر می‌گذارد. ما کنجکاو هستیم که آیا ورزش سخت در شروع رژیم غذایی تاثیرات مفید را تسریع می‌کند یا خیر. ما فکر می‌کنیم که رژِیم و ورزش را می‌توان همراه با بهینه سازی تولید فاکتور نوروتروفیک در مغز انسان استفاده کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید