هشدار؛ خطرات باورنکردنی نوشیدن آب هنگام غذا خوردن
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزیاتو، حتما در رستورانها یا حتی خانه خودتان دیدهاید که بسیاری از مردم پارچ آب با لیوانهای بزرگ را در سفره میگذارند. اما اوضاع در ژاپن به همین شکل نیست.
در کشور ژاپن شما فقط فنجانهای بسیار کوچک را میبینید که مردم با آن آب مینوشند. زیرا ژاپنیها اعتقاد دارند که آب در قدرت و روند عادی دستگاه گوارش شما مداخله کرده و کار هضم غذا را سختتر میکند.
با هم در این مطلب به ضررهای نوشیدن آب هنگام غذا خوردن میپردازیم.
۱- ممکن است باعث خشکی دهان شما بشود
اگر چه شاید تعجب برانگیز باشد و با چیزی که فکر میکنیم تناقض داشته باشد اما واقعا به همین گونه است و یک لیوان آب میتواند بزاق دهان شما را خشک کند.
بعضی از مردم عادت دارند یک تکه لیمو را در لیوان آب خود میچکانند. این کار آب را اسیدی کرده و بر روی ترشح بزاق تاثیر میگذارد. از آنجا که بزاق دهان وظیفه تر کردن دهان شما را بر عهده دارد، کمبود آن میتواند منجر به اتفاقات ناخوشایند مانند بوی بد دهان شود.
آب لیمو هم همچنین میتواند رفلاکس معده ایجاد را بدتر کرده و به مینای دندان آسیب برساند.
۲- به دستگاه گوارش شما آسیب میرساند
هنگامی که با غذای خود آب مینوشید، بزاق شما رقیق میشود. بزاق به نوبه خود مسئول ترشح آب معدهای است که مسئول هضم غذاست و آب نوشیدن هنگام غذا خوردن بر آن تاثیر میگذارد. با این کار معده سیگنالهای ضعیفتری برای تجزیه غذا دریافت میکند که منجر به نفخ شکم میشود.
۳- جذب مواد مغذی را کند میکند
همانطور که به آن اشاره کردیم نوشیدن آب در طول خوردن وعدههای غذایی گوارش را تحت تاثیر قرار میدهد. این کار میزان اسیدیته طبیعی معده را کم کرده و باعث میشود بدن ویتامین و مواد مغذی کمتری دریافت کند.
۴- موجب دل درد میشود
خوردن آب هنگام غذا بر حجم معده میافزاید و فشار بر آن را بیشتر میکند. این کار خطر ابتلا به رفلاکس معده را زیاد میکند.
از آنجا که نوشیدن آب هنگام خوردن غذا منجر به ترشح کمتر آنزیمهای معده میشود، میتواند باعث واکنش زنجیرهای و عوارض جانبی مثل سوزش معده بشود.
۵- ممکن است وزن شما را زیاد کند
آب نوشیدن هنگام خوردن غذا میتواند باعث اضافه وزن شما بشود. وقتی معده شما غذا را به خوبی هضم نکند آنها را به چربی تبدیل میکند. اینکار باعث افزایش انسولین در بدن میشود و این احتمال ذخیره چربی را بیشتر میکند.
چگونه از آب هنگام خوردن غذا جلوگیری کنیم؟
با این که دست نبردن به پارچ و لیوان آب که سر سفره قرار دارد کار سختی است اما به شما راهکارهایی را خواهیم گفت که با رعایت آنها میتوانید از این کار پرهیز کنید.
از نمک کمتری در غذاهای خود استفاده کنید. بله، همانطور که حدس زدید نمک باعث تنشگی شما میشود.
برای جویدن غذای خود وقت بگذارید. غذایی که به خوبی جویده شده باشد بسیار بهتر هضم میشود. هنگام جویدن بزاق در بدن شما بیشتر تولید شده و نیاز به نوشیدن آب را کمتر میکند.
نیم ساعت قبل از خوردن غذا آب بنوشید. آب نوشیدن نیم ساعت قبل از خوردن غذا یکی از بهترین کارها برای هیدراته ماندن بدن است که میتواند به شما احساس سیری بیشتری دست بدهد و کمتر غذا بخورید.
با عجله غذا نخورید. سریع خوردن غذا باعث احساس تشنگی میشود و وقتی تشنه میشویم میلمان به نوشیدن آب نیز بیشتر میشود.