بلومبرگ روایت کرد؛

افشای نقشه جدید آمریکا برای مقابله با ایران/ ماجرای ربات‌های شناور چیست؟

کدخبر: ۵۷۱۸۲۹
ایالات متحده در تلاش است تا متحدانش در خاورمیانه را متقاعد کند تا ده ها ربات شناور را اطراف عربستان مستقر کرده و بدین طریق و به زعم خود تهدیدهای کشورهایی چون ایران را بهتر شناسایی کند.
افشای نقشه جدید آمریکا برای مقابله با ایران/ ماجرای ربات‌های شناور چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، بلومبرگ با انتشار گزارشی مدعی شد که ایالات متحده در تلاش است تا متحدانش در خاورمیانه را متقاعد کند تا ده ها ربات شناور را اطراف عربستان مستقر کرده و بدین طریق و به ادعای خود تهدیدهای کشورهایی چون ایران را بهتر شناسایی کند، رویکردی که به ادعای این نشریه در راستای حراست از آبراه های حیاتی برای تجارت جهانی و تجارت نفت است.

آمریکا نگران حمله پرهزینه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران

بلومبرگ در ادامه این گزارش ادعایی خود آورده، ایالات متحده که دو ائتلاف دریایی بین المللی را از بحرین رهبری می کند، قصد دارد تا پایان تابستان بیش از صد شناور سطحی بدون سرنشین را که از آنها تحت عنوان ربات هم یاد می شود را در اختیار داشته باشد.

بایدن دوباره گاف داد/ نباید اجازه بدهیم اوباما دوباره رئیس جمهور شود

برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در جریان مصاحبه ای تاکید کرد که چنین ابتکار عملی تا پایان تابستان عملیات می شود. به ادعای این فرمانده آمریکایی، استفاده از این فن آوری هم کم هزینه است و هم کارامد و طبیعتا مشارکت های ایالات متحده را عمیق تر خواهد کرد.

این طرح در حالی اجرایی می شود که ایران اخیرا و کم تر از یک هفته دومین نفتکش بین‌المللی را این آبراه حیاتی توقیف کرده است.

ناظران می گویند علاوه بر فعل و انفعال های ایران، ایالات متحده نگران تلاش های چین برای گسترش روابط نظامی و امنیتی‌اش با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است که در طول تاریخ به لحاظ دفاعی به ایالات متحده متکی بوده اند.

چین بزرگ‌ترین شریک تجاری بسیاری از این کشورها و بزرگ ترین خریدار نفت خام منطقه در حال حاضر در جیپوتی پایگاهی دریایی دارد.جان شاوس، کارشناس مسائل دفاعی فعال در مرکز مطلعات استراتژیک و بین الملل در این باره گفته که منطقی است چین بخواهد پایگاه های نظامی‌اش در خاورمیانه را هم عملیاتی کند.

پکن ماه مارس به همراه ایران و روسیه، مانور دریایی مشترکی را در دریای عمان برگزار کرد.کوپر با اشاره به مانور دریایی گفت که شما نمی توانید یک مانور و تمرن نظامی ابتدایی را با مانوری یکپارچه و در عین حال گسترده به همراه شرکای بزرگ قیاس کنید. مراد او رزمایش دریایی بزرگی بود که تحت رهبری ایالات متحده برگزار شد و در جریانش 42 کشور حضور داشتند.

بلومبرگ نوشته که ربات های شناوری که در خلیج فارس استفاده می شوند عمدتا از اتاق عملیاتی واقع در بحرین کنترل می شوند. آنگونه که فرمانده این عملیات گفته، بسیاری از ویدئوها و اطلاعات جمع آوری شده توسط این ربات ها توسط هوش مصنوعی تجزیه  و تحلیل خواهند شد. سازندگان این شناورها عمدتا شرکت‌های کانادایی، اسرائیلی و آمریکایی هستند و بهای آنها از 800 هزار تا 3 میلیون دلار متفاوت است.

اندازه این شناورها نیز متفاوت است و از شناورهای کوچک خورشیدی تا قایق‌های تندروی بزرگ و بدون سرنشین را شامل می‌شود که در طول عملیات، به رصد تحولات در آب‌ها می‌پردازند و پیوسته سیگنال‌هایی به اتاق عملیات می‌فرستند.

براساس گفته‌های فرماندهی تیم هاوکینز، یکی از سخنگویان ائتلاف بین‌المللی نیروهای دریایی مستقر در بحرین، تاکنون تنها بحرین و کویت بطور علنی برنامه‌های خود را برای خرید این ربات‌های شناور اعلام کرده‌اند.

بلال صعب، مدیر برنامه دفاع و امنیت فعال در موسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن در این باره هشدار داد و گفت طبیعتا ایالات متحده در ارتباط با این ربات های شناور با چالشی سخت روبرو خواهد شد چرا که واشنگتن باید کشورهای عرب خلیج فارس را که عادت به تجهیزات نظامی بزرگ و گران قیمت دارند را متقاعد کند.در همین راستا، عبدالله بن احمد آل خلیفه، معاون وزیر بحرین در امور سیاسی گفت که در حالی که کشرش به تعهداتش متعهد است، برخی از کشورهای منطقه از انفعال آمریکا ناامید شده اند و از همین رو به دنبال بازیگران جایگزین هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید