هشدار؛ شیوع تب برفکی در اصفهان​

کدخبر: ۵۷۲۰۷۱
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه بیماری‌های دامی یک‌روند دائماً در جریان است که کنترل می‌شود، گفت: در دو تا سه سال اخیر شاهد وضعیت بیماری‌های دامی بالاتر از پیش‌بینی نبودیم.
هشدار؛ شیوع تب برفکی در اصفهان​

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وحید مقدس در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بیماری‌های دامی در استان اصفهان، اظهار کرد: بیماری‌های دامی یک‌روند دائماً در جریان دارد و در حالت ایست نیست، مرتباً بیماری‌ها به وجود می‌آید و کنترل می‌شود. در بعضی سال‌ها میزان بیماری‌ها از حدی که پیش‌بینی می‌شود بالاتر می‌رود؛ اما در دو تا سه سال اخیر شاهد وضعیتی بالاتر از پیش‌بینی نبوده‌ایم و همیشه در وضعیت مطلوب به سر برده‌ایم و در همان حدی که پیش‌بینی می‌شد، بیماری داشتیم.

وی درباره بیماری‌های شایع طور در استان، افزود: یکی از بیماری‌هایی که در استان بیشتر با آن سروکار داریم بیماری ویروسی تب برفکی است که اغلب دام‌های زوج سم مثل گوسفند و بز، گاو و گاومیش را درگیر می‌کند، این بیماری کشنده نیست، ولی تولید دام را به‌شدت کاهش می‌دهد، به‌طوری‌که شیر دام شیری تقریباً خشک و یا شدیداً می‌شود و دام‌هایی که به‌صورت پرواری هستند به‌شدت لاغر می‌شوند و ارزش دام کشتاری را از دست می‌دهند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، ادامه داد: بعد از تب برفکی، بیماری ویروسی هاری ابتلای زیادی دارد که در حیات‌وحش سگ و گربه و بعضاً در حیوانات اهلی دچار آن می‌شوند، این بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و درمانی ندارد و انسان یا حیوان اگر به این بیماری دچار شدند، سرنوشتشان مرگ است و قبل از ابتلا باید از آن پیشگیری کرد.

وی تصریح کرد: همچنین بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک اکنون به دلیل واکسیناسیون منظمی که انجام شده است به‌شدت کاهش پیدا کرده و جز بیماری‌هایی است که تا سال ۲۰۳۰ برنامه ریشه‌کنی جهانی برای آن در نظر گرفته‌اند که ایران هم در این برنامه مشارکت دارد.

مقدس در  توصیه به دامداران و محلی‌ها، گفت: مهم‌ترین توصیه‌ای که برای دامداران داریم از ورود دام جدید پرهیز کنند و سعی داشته باشند دام جدید به گله وارد نکنند و اگر مجبور به این کار هستند از یک محل مطمئن خریداری کنند. همچنین توجه داشته باشند دامی که سابقه واکسیناسیون دارد را خریداری کنند، می‌توان به‌جرات گفت در اغلب این بیماری‌ها یک سرنخی از ورود دام جدید به گله پیدا می‌شود و این یکی از راه‌های اصلی ورود بیماری‌ها واگیر به گله‌ها است.

وی با تأکید بر اینکه دام‌هایی که از منبع نامشخص و بدون واکسن که دامداران می‌آورند بیماری را وارد گله می‌کنند، خاطرنشان کرد: دامداران با مراجعه به مراکز دامپزشکی دولتی و غیردولتی باید دام‌ها را در منطقه واکسن بزنند و واکسن‌ها را در موقع خود تزریق کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید