انگلیس: شواهد زیادی مبنی بر حمایت مادی ایران از روسیه وجود دارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، باربارا وود وارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای شورای امنیت برای بررسی پانزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران مدعی شد: : ادامه تشدید تنش های هسته ای ایران صلح و امنیت بین المللی را تهدید می کند.
نماینده انگلیس در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره روند قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام ادعا کرد: پس از ماهها مذاکره، سال گذشته متون قابل قبولی ارائه شد که به ایران فرصت بازگشت همه طرفها به برجام را از دست داد. ایران این فرصت را رد کرد و در عوض به تشدید تنش هستهای خود ادامه داد و صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کرد و به قطعنامه ۲۲۳۱ بیاعتنایی کرد. ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در حال حاضر بیش از ۲۱ برابر بیشتر از محدودیت های برجام است.
وودوارد در ادامه ادعاهایش اضافه کرد: قابلیت های غنی سازی ایران به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته می رسد که برای اهداف تسلیحات هسته ای مناسب است. ایجاد این ظرفیت به ایران دستاوردهای غیرقابل برگشتی در دانش فنی داده است که برجام به دنبال محدود کردن آن بود.
سفیر انگلیس که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، ادامه داد: ایران موشک هایی را آزمایش کرده است که میتوانند سلاحهای هستهای را حمل کنند و فناوریهایی را آزمایش میکند که مستقیماً برای موشکهای بالستیک میانبرد و بینقارهای قابل استفاده هستند.
این دپیلمات ارشد انگلیس مدعی شد: شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران همچنان به حمایت مادی از جنگ تجاوزکارانه روسیه در اوکراین ادامه می دهد و پهپادهایی با برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر را در اختیار مسکو قرار داده است. ایران همچنین با نقض ۲۲۳۱ به ارائه سیستمهای تسلیحاتی پیچیدهتر به حوثیهای یمن ادامه داده است. این امر امنیت منطقه را به خطر می اندازد و ثبات و رفاه منطقه را تضعیف می کند.
سفیر انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: محدودیت های درنظرگرفته شده در قطعنامه ۲۲۳۱ برای ایجاد اعتماد به ایران به عنوان یک بازیگر مسئول بین المللی بود.
وود وارد گفت: این محدودیت ها در ماه اکتبر منقضی می شوند و واضح است که مسیر پیش بینی شده در سال ۲۰۱۵ محقق نشده است. اگر ایران بخواهد این اعتماد را بازسازی کند، باید گامهای اساسی برای معکوس کردن رویکرد تنش زای خود بردارد.