هشدار وزیر آموزش وپرورش دولت روحانی
به گزارش اقتصادنیوز علی اصغر فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش در اعتماد نوشت:
اگر درسی در کنکور، ضریب بالایی داشته باشد، مدارس در برنامه هفتگی به آن درس توجه بیشتری کرده و اگر درسی در کنکور مورد سوال قرار نگیرد، عملا از برنامه درسی مدرسه و مطالعه دانشآموز حذف میشود.
یکی از شاخصهای مدرسه خوب و معلم از دید اکثر اولیای دانشآموزان این است که مدرسه و معلم تا چه میزانی به نکات تستی دروس میپردازند. معلمین نیز تابع و دنبالهروی سوالات آزمون سراسری هستند.
در کلاسهای درس جایی برای تحصیل مسائل علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیست و دانشآموزان تکبعدی تحت آموزشهای تستی قرار میگیرند.
تستهای چهارگزینهای کنکور معلمین را به سمت بیان به اصطلاح نکات تستی یا راهحل تستی مباحث هدایت کرده و همه معلمین مورد سوال دانشآموزان قرار میگیرند که راهحل تستی این سوال چیست؟
صدا و سیمای کشور در چندین کانال با پخش آگهیهای تبلیغاتی با هدف جذب داوطلبان کنکوری به مراکز آموزشی خصوصی و اجرای «شو» توسط مجری در نقش مقام والای معلم، این مفهوم را میخواهند منتقل کنند که تست زدن نیاز به «علم» ندارد، «لم» تستزنی را باید آموخت. تبلیغات را در چند کانال پخش میکنند.
صدا و سیما کاری به تخریب بنیانهای علمی و فناورانه ندارد بلکه فقط به درآمد مالی حاصل از فروش دقایقی از آنتن به آموزشگاههای کنکور میاندیشد. تفاوت روش ارزشیابی در آموزش و پرورش (آزمون تشریحی) و آزمون سراسری (تستی) نیز مشکلاتی را برای دانشآموزان عزیز ایجاد کرده است. تصحیح پاسخنامههای آزمونهای تستی که با ماشین صورت میگیرد ساده و به دور از قضاوت افراد بوده در حالی که تصحیح اوراق امتحانات تشریحی با خطای انسانی روبهرو است و سلیقه افراد تصحیحکننده موثر است.
ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع کنکور و تعیین ضابطه ورود به آموزش عالی در سالهای اخیر و تاثیر تدریجی معدل امتحانات نهایی پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم اقدام مبارکی است که با تلاشهای کارشناسی به تدریج مشکلات اجرایی آن برطرف میشود.
به نظر میرسد در بازنگری به این مصوبه موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
1- برگزاری امتحانات 3 پایه دهم و یازدهم و دوازدهم در دانشآموزان استرس ایجاد میکند.
2- سنجش باید در خدمت آموزش قرار گیرد نه آموزش در خدمت سنجش
3- امکانات آموزش و پرورش محدود بوده و با توجه به گرمای تابستان و نبود یا کمبود وسایل خنککننده و محدودیت اعتبار برگزاری امتحانات سه پایه به صورت نهایی از دقت نتایج امتحانات میکاهد.
داوطلبان شرکت در آزمون سال 1403 ، معلمین و مدارس خود را با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تطبیق داده و در حال آماده شدن برای تیرماه سال آینده هستند.
در این شرایط مجلس شورای اسلامی طرح یکفوریتی برای توقف این مصوبه را به تصویب رسانده و درنهایت تاثیر قطعی نمرات امتحان نهایی را با تاثیر مثبت جابهجا میکند. یعنی اگر نمره امتحانات نهایی دانشآموزی برایش امتیاز بیشتری میآورد، موثر باشد.
عدم هماهنگی بین مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن نقد جدی به تنوع و تعدد مراکز قانونگذاری، اقدام مجلس به موضوعی که شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشتر ورود کرده خلاف نظرات رهبری انقلاب است.
این سوال جدی از مسوولین وجود دارد که بیثباتی خطمشیها و برنامهها چه لطمهای به روحیه جوانان کشور که سرمایه اصلی کشور میباشند، وارد میکند. خانوادهها نگران میشوند و مدارس که خود را با مصوبه اخیر هماهنگ کرده بودند در بلاتکلیفی به سر میبرند.