نقشه جدید پوتین افشا شد/ روسیه در لیبی پایگاه نظامی تاسیس می‌کند؟

کدخبر: ۶۰۸۲۷۴
اقتصادنیوز: شبکه بلومبرگ در گزارشی ادعا کرد، روسیه برای گسترش حضور نظامی خود در شرق لیبی اقدام کرده و ممکن است در ادامه یک پایگاه دریایی را در آنجا ایجاد کند.
نقشه جدید پوتین افشا شد/ روسیه در لیبی پایگاه نظامی تاسیس می‌کند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شبکه بلومبرگ در این گزارش خود نوشت،‌ چند فرد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود گفتند، بعد از آنکه اخیرا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» به دیدار یکدیگر در شهر مسکو رفتند دو طرف به روی انعقاد یک معاهده نظامی کار می‌کنند.

دعوت خاص زلنسکی از ترامپ!/ ماجرا چیست؟

بلومبرگ نوشت، تشدید فعالیت‌های روسیه در لیبی نمایانگر یک چالش تازه برای آمریکا و متحدان اروپایی آن که پیشتر با کرملین بر سر مساله حمله به اوکراین دچار مناقشه شدند به حساب می‌آید. از سوی دیگر روسیه در سوریه نیز در تمام طول جنگ داخلی یک دهه‌ای در این کشور شدیدا فعال بوده است.

فوری/ دستیابی کره شمالی به قوی‌ترین نیروی اتمی جهان

جاناتان واینر، فرستاده ویژه سابق آمریکا به لیبی، گفت: دولت آمریکا دارد این تهدید را بسیار جدی می‌گیرد.

او اضافه کرد: بیرون نگه داشتن روسیه از مدیترانه یکی از اهداف استراتژیک کلیدی برای غرب به حساب می‌آید. اگر روسیه در آنجا بندری کسب کند، به این معنی خواهد بود که قابلیت جاسوسی از همه اتحادیه اروپا را به دست می‌آورد.

روسیه همچنین سالها به موجب شرکت نظامی خصوصی واگنر یک حضور مخفی در لیبی در شمال آفریقا داشته است؛ گروهی که در پی ایجاد خلاء قدرت در لیبی بعد از سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور با مداخله ناتو در سال ۲۰۱۱ وارد آنجا شد. وزارت دفاع روسیه در پی مرگ یوگنی پریگوژین، رهبر شورشی سابق گروه واگنر و چند نفر از دستیاران ارشدش در حادثه سقوط اسرارآمیز هواپیما در ماه اوت، کنترل سیستماتیک فعالیت‌های این گروه را به دست گرفته است.

واگنر، زمینه‌ای را برای پیشبرد منافع کرملین در حوزه های آفریقا و غرب آسیا فراهم کرد به نحوی که مسکو اجازه یافت در این حوزه‌ها دارایی‌های نظامی خود را افزایش دهد. روسیه از سوی دیگر به نوشته بلومبرگ، به دنبال ایجاد یک پایگاه دریایی در دریای سرخ در سودان است تا از این طریق بتواند به کانال سوئز، اقیانوس هند و شبه جزیره عرب دسترسی دائمی پیدا کند هر چند که جنگ داخلی در این کشور ممکن است این برنامه را مختل کند.

کشور لیبی به دو جبهه شامل دولت مستقر در طرابلس در غرب این کشور و حوزه شرق که در کنترل خلیفه حفتر، است تقسیم شده و دو طرف به طور رایج با سیاست‌های خارجی یکدیگر و تصمیمات طرف مقابل مخالفت کرده‌اند.

خلیفه حفتر، ۷۹ ساله کنترل خیلی از تاسیسات نفت بزرگ در لیبی که میزبان نزدیک به ۴۰ درصد از ذخایر آفریقا در نظر گرفته می‌شود را در دست دارد. منابع نزدیک به جبهه «ارتش ملی لیبی» گفتند، او به دنبال دریافت سامانه‌های پدافند هوایی برای محافظت از خود در برابر جبهه رقیب در طرابس که مورد حمایت ارتش ترکیه قرار دارد، است.

آنها اظهار کردند، او همچنین خواستار آموزش دادن به نیروهای ویژه و خلبانهای نیروی هوایی خود است و در ازای این امتیازات، چند پایگاه هوایی که هم اکنون در کنترل شبه نظامیان واگنر هستند برای میزبانی از نیروهای روس ارتقا پیدا خواهند کرد.

منابع مطلع به مذاکرات دو طرف همچنین گفتند، کشتی‌های جنگی روسی احتمالا حق دائمی لنگر اندازی کشتی در یکی از بنادر لیبی که به احتمال زیاد طبرق، در فاصله چند صد کیلومتری از سواحل یونان و ایتالیا در حاشیه مدیترانه است را به دست می‌آورد. آنها تصریح کردند که احتمالا روسیه از این امتیاز در بلند مدت استفاده خواهد کرد چون نیازمند ارتقای چشمگیر تاسیسات بندری است. روسیه هم اکنون تنها یک پایگاه دریایی در مدیترانه دارد که به طرطوس سوریه مربوط می‌شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید