فوری/هشدار هواشناسی صادر شد/ این استان آمادهباش است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، گزارشها نشان میدهد که بارش باران در بسیاری از شهرهای خوزستان سبب آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها و سیلابی شدن مسیل ها شده و خساراتی در پی داشته و گزارشهای دریافتی از ایستگاه های هواشناسی کشور نشان میدهد که هم اکنون بارش باران در بسیاری از مناطق غربی کشور به ویژه خوزستان ادامه دارد.
خوزستان رکورد دار بارشهای شبانه روزگذشته کشور/ ارتفاع بارش در «شوش» به ۵۹ میلیمتر رسید
آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاه های هواشناسی کشور نشان می دهد که تا پیش از ظهر امروز بیشترین بارش ۲۴ ساعته با میزان ۵۹ میلی متر از ایستگاه سینوپتیک «شوش» در خوزستان گزارش شده است.
بیشترین بارشهای ایستگاه های هواشناسی کشور در شبانه روز منتهی به پیش از ظهر امروز به ترتیب مربوط به شوش با ۵۹، حسینه خوزستان ۵۴، «پاوه» در کرمانشاه ۵۲، «صفی آباد دزفول» خوزستان ۴۹، «ایلام» ۴۳ و «جوانرود» ۴۲ میلی متر بود.
آبفا و شهرداری اهواز در حال تلاش برای مدیریت سیلاب و جلوگیری از ورود خسارت به شبکه های زیربنایی شهر و منازل مسکونی هستند؛ حجم آب و بارشی که از صبح با آن مواجه بودیم آنقدر زیاد بود که مناطق مختلف اهواز را دچار آبگرفتگی کرد اما با گذشت زمان وضعیت بسیاری از این مناطق مطلوب و آب از مناطق تخلیه شده است.
تلاش برای جلوگیری از ورود آب به منازل شهروندان در اهواز
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با اشاره به آبگرفتگی معابر از تلاش برای جلوگیری از ورود آب به منازل شهروندان خبر داد.
ابراهیم قنبری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به حجم بارندگی که از دیشب تاکنون رخ داده است، با دستور شهردار و اعضای شورای شهر اهواز ماموریت تخلیه و روانسازی آب در خیابان ادهم توسط این سازمان و با نظارت مستقیم خدمات شهری شهرداری آغاز شده است.
هشدار قرمز هواشناسی نسبت به سامانه بارشی در کهگیلویه و بویراحمد
هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به ورود یک سامانه بارشی قوی از روز دوشنبه در برخی مناطق این استان هشدار قرمز صادر کرد.
«علی کرمی»، مدیرکل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با توجه به رصد نقشه های هواشناسی از بعدازظهر روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲ تا بامداد روز سه شنبه بارش های شدیدی این استان را فرا خواهد گرفت.
وی اظهارکرد: این سامانه بارشی بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی معابر بصورت گسترده، انسداد راههای روستایی و اختلال در جادهها، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیتهای عمرانی، خسارت به برخی زیرساختهها همچون خطوط انتقال برق و ...، تخریب تاسیسات و سازههای واقع در حریم و بستر رودخانهها و تخریب سازههای موقت و سبک در اثر وزش باد شدید را در پی دارد.
یخبندان معابر تهران از چهارشنبه
اداره کل هواشناسی استان تهران با اشاره به بارش باران و برف در استان، از یخبندان معابر از بامداد چهارشنبه (اول آذرماه) در پی کاهش دما خبر داد.
بر اساس بررسی نقشههای پیشیابی و تحلیل الگوهای همدیدی از بعد از ظهر امروز تا فردا (۲۹ و ۳۰ آبانماه) با عبور سامانه بارشی در بیشتر نواحی استان، آسمان نیمه ابری تا ابری و مه آلود، در بعضی ساعات رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید تا خیلی شدید بهویژه در نیمه جنوبی استان، در نیمه شمالی استان بارش باران و برف، در ارتفاعات بارش برف، گاهی کولاک برف و در مناطق مستعد بارش تگرگ مورد انتظار است.
کاهش محسوس دما در سطح استان از ۷ تا ۱۲ درجه سلسیوس پیشبینی میشود که از بامداد چهارشنبه (اول آذرماه) با یخبندان معابر همراه خواهد بود. فیروزکوه با کمینه دمای ۲- درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
تشدید بارشها در ۸ استان و کاهش محسوس دما/ هشدار نسبت به طغیان رودخانهها
به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی در اخرین خبر با صدور هشدار نارنجیرنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی در گزارش خود تشریح کرده، وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در نقاط سردسیر و ارتفاعات بارش برف و کولاک امروز (۲۹ آبانماه) در آذربایجان شرقی، البرز، تهران و شمال سمنان و فردا (۳۰ آبانماه) در لرستان، هرمزگان، ارتفاعات سمنان، جنوب بوشهر و جنوب شرق فارس پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: افزایش سرعت وزش باد تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج تا ۲ متر در سواحل و بیش از۲ متر در فراسواحل سهشنبه (۳۰ آبانماه) برای مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس، چهارشنبه (۱ و ۲ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، جمعه و شنبه (۳ و ۴ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای بوشهر و هرمزگان، در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس پیشبینی میشود.
صبح امروز، 29 آبان نیز هواشناسی اعلام کرده بود: امروز بیشینه بارش در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال غرب فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، جنوب همدان و ارتفاعات البرز مرکزی است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا عنوان کرده بود: سه شنبه (۳۰ آبانماه) سامانه بارشی در بخشهایی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب ارتفاعات و دامنههای البرز، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور فعالیت خواهد داشت و بیشینه بارش در استانهای خراسان شمالی، گلستان، شرق مازندران، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات زاگرس مرکزی رخ میدهد.
به گفته ضیاییان چهارشنبه (اول آذرماه) بارش در بخشهایی از شمال شرق کشور، سواحل شرقی و ارتفاعات شرقی البرز ادامه خواهد داشت و در اواخر وقت سامانه بارشی از کشور خارج خواهد شد.