انتقاد هاشمی طبا از پرداخت پولهای هنگفت به بعضی ورزشکاران/ بازیکن گرانقیمتی میآورند که در طول بازی یکبار هم پایش به توپ نمیخورد
به گزارش اقتصادنیوز هاشمی طبا در گفتوگو با «اعتماد» به ابهامات در این زمینه پاسخ داد.
بخشهایی از این مصاحبه را در ادامه میخوانید.
زمانی که تیم ملی به جام جهانی ۹۸ صعود کرد شما با رییسجمهور وقت جلسه گذاشتید تا درباره پاداش ملیپوشان صحبت کنید؟
ما با بچهها رفتیم پیش آقای خاتمی اما یادم نیست با ایشان راجع به پاداش صحبتی کرده باشم. ما به اتفاق فدراسیون قرارهایی داشتیم که به همان عمل میکردیم و چیز خاصی یادم نمیآید گرفته باشیم .
عباس ترابیان در مصاحبهای گفته در ملاقات با آقای خاتمی حواله خودرو برای ملی پوشان گرفتید؟
یادم نیست اما یک بار آقای جدیدی در آنجا گفت یک قبض برای ما تهیه کنید برای آخرتمان! این را یادم میآید. در مورد آن مساله اگر آقای ترابیان گفته شاید ذهنش یاری کرده و گفته. زمان خیلی وقت پیش است و الان یادم نمیآید.
درباره پاداشهایی که الان به فوتبالیستها میدهند، مثل حواله خودرو چه نظری دارید؟
ما غیر از پاداشهای مختصری که پای سکو میدادیم یا مثلا هر کشتی که یک کشتی گیر میبرد 100 یا 200 دلار پاداش میدادیم اما جایزه اصلی که برای همه یکسان بود در آخر سال و با حضور رییسجمهور میپرداختیم. ما متفرقه جایزه نمیدادیم یعنی تا آنجا که من مسوول بودم به یاد ندارم به کسی جایزه متفرقه بدهم.
بحث ما این است اگر حواله هم در آن زمان داده شده مثل حواله ماشینهای امروز نیست که سود چند صد میلیاردی برای بعضی از بازیکنان داشته باشد. این طور نیست؟
شاید حواله ماشینهای داخلی بوده اما نه این جور. این یک تبعیض است. مثلا یک کشتیگیر قهرمان جهان شده و بعد یک تیم یک مسابقه برده یا مساوی کرده این جوایز را در نظر بگیرند روش خوبی نیست یعنی تبعیض بین فدراسیون که نباید باشد. نه من موافق این جوایز نیستم.
به نظر شما مثلا اگر فردی در خارج از کشور به یک باشگاه مثلا فوتبال ما کمک کند ایرادی ندارد، اما همین امسال از باشگاه پرسپولیس به دلیل کمک گرفتن از یک هوادار ایراد گرفتند؟
اینها حرف بیخودی است. یک هواداری دلش خواسته یک کمکی به باشگاه مورد علاقهاش کند ربطی به مسوولان دولتی و مسوولان ورزشی ما ندارد و نمیشود جلوی آدمهای علاقهمند را گرفت. آن فرد دلش میخواهد هدیه به بچههای تیم مورد علاقهاش بدهد کما اینکه میتواند به آدمهای دیگری که دوست دارد هم هدیه بدهد؛ خب مشکل چیست؟ اینها حرفهای بیخودی است که میزنند.
در بین صحبتهای خود گفتید آن زمان فوتبالیستها برای مردم بازی میکردند و نه برای پول. فکر میکنید چرا آن نسل نسبت به نسل فعلی محبوبتر است؟
در فوتبال حرکات نادرستی انجام گرفته در این مدت. پولهای بیخودی هزینه شده است. شما الان ببینید مثلا همین باشگاه پرسپولیس بازیکنی آورده که من خودم در زمان بازی تعقیبش میکنم اصلا توپ به پایش نمیخورد. علی دایی در پیشانی تیم ملی بود اما در یک نیمه شاید 50 بار لمس توپ داشت. این نیست که بگویند به آن بازیکن پاس نمیدهند که گل بزند، اصلا لمس توپ ندارد! پاس هم بدهند او نمیتواند گل بزند! بعد چنین بازیکنی را میآورند کلی هزینهاش را میدهند خب مردم هم ناراحت میشوند. یا آن مربی، ویلموتس را میآورند با آن همه فضاحت هزینه میدهند. خب مردم این چیزها را میبینند و دلزده میشوند و فکر میکنند کاسهای زیر نیمکاسه است! بازیکنان را هم میبینند اگر به عدالت رفتار شود همه دوستدار مملکتشان هستند.
ببینید بعضی از چیزها ذاتی است و این نیست که بخواهد تلقینش کرد و اگر کسی دلزده شود دیگر نمیشود کاری کرد. نباید این دلزدگی را ایجاد کنند. باید ورزشکاران احساس کنند عدالت وجود دارد و پول مملکت توی جیب یک عده خاص نمیرود. وقتی این اتفاقات رخ میدهد مردم دلزده میشوند و بازیکنان هم همینطور انگیزهشان را از دست میدهند. بعضی از مربیان هم حاضر نیستند بازیکن کم انگیزه را کنار بگذارند. اینها کارهایی است که باید انجام شود اما به نظرم انجام نمیشود.