عقبنشینی اسرائیل از غزه به بهانه کمک به بهبود اقتصاد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در پی شکستهای میدانی ارتش اسرائیل در برابر نیروهای مقاومت فلسطین در غزه، اسرائیل شمار زیادی از نیروهای خود را عقب کشید.
اقتصادنیوز: نیروهای گردانهای عزالدین قسام ـ شاخه نظامی حماس ـ یک پهپاد جاسوسی اسرائیل را در شمال نوار غزه منهدم کردند.
برخی کارشناسان نظامی پیشتر درباره بینتیجه بودن حمله نظامی در غزه به تلآویو هشدار داده بودند. پیش از این هم، ارتش اسرائیل، گردان ۱۳ تیپ گولانی را نیز به دلایل مختلف از جمله تلفات سنگین، از نوار غزه خارج کرده بود.
رادیو ارتش اسرائیل میگوید که «ارتش تصمیم گرفته است پنج تیپ رزمی فعال در نوار غزه را مرخص کند. تیپ احتیاط ۵۵۱ و ۱۴ و سه تیپ آموزشی، پنج تیپ مذکور هستند.
اقتصادنیوز: واشنگتن پست به نقل از تحلیلگران نوشت:«جنگ غزه ۱۸ میلیارد دلار یا حدود ۲۲۰ میلیون دلار در روز برای اسرائیل هزینه داشته است».
به گفته کارشناسان نظامی هماکنون ارتش اسرائیل حدود ۱۷ تیپ فعال در نوار غزه دارد که مجموع چنین عددی بیش از ۱۰۰ هزار نیرو میشود.
منابع خبری فلسطینی و اسرائیلی یکشنبه گذشته نیز خبر دادند که ارتش اسرائیل از شهر «بیت حانون» در شمال نوار غزه عقبنشینی کرده است.
روزنامه اسرائیل حیوم به نقل از یک مسئول امنیتی خبر داد که علت کاهش دامنه حملات هوایی به غزه، فشارهای واشنگتن نیست، بلکه «ترس از آسیب رسیدن به سربازان و گروگانها در نوار غزه» عامل این مسئله به شمار میرود.
پس از دو مرحله جنگ ناموفق که اسرائیل را به اهداف خود نرساند، شنبه گذشته، رسانههای اسرائیلی اعلام کردند ارتش این رژیم خود را برای آغاز مرحله سوم جنگ علیه غزه آماده میکند.
براساس اخباری که منتشر شده است مرحله سوم جنگ ارتش اسرائیل در نوار غزه شامل اتمام عملیات زمینی، کاهش شمار نیروها، پایان فعالیت نیروهای ذخیره، انجام حملات هوایی و ایجاد منطقه حائل در مرز سرزمینهای اشغالی با این منطقه است.
روزنامه تایمز اسرائیل هم امروز در توجیه عقبنشینی ارتش اسرائیل، مدعی شد: تیپهایی که از غزه خارج میشوند، برای کمک به بهبود اقتصاد اسرائیل، بازخواهند گشت.