ورود هوش مصنوعی به روزنامه‌نگاری

کدخبر: ۶۲۰۶۷۹
اقتصادنیوز: یکی از قدیمی‌ترین روزنامه‌های جهان از هوش مصنوعی برای کمک به خبرنگاران جهت عدم حضوشان در دفتر کار استفاده می‌کند.
ورود هوش مصنوعی به روزنامه‌نگاری

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، مجله باروز وستر یکی از چندین روزنامه متعلق به نیوز کوئست، دومین ناشر بزرگ اخبار منطقه ای انگلیس به دنبال استخدام خبرنگاران با کمک هوش مصنوعی است.

خبر مرتبط
حرکت جدید مایکروسافت برای ویندوز/ هوش مصنوعی به کیبوردها اضافه می‌شود

اقتصادنیوز: شرکت مایکروسافت دکمه‌ای به صفحه کلید ویندوز برای فعال کردن سرویس هوش مصنوعی کوپایلوت (AI Copilot)خود اضافه می‌کند و نخستین دستگاه ها با این دکمه جدید، ماه جاری عرضه می‌شوند.

این مجله می‌گوید که یک روش جدید و پیشرفته برای کمک به خبرنگاران جهت عدم حضوشان در دفتر کار دارد و آن هم هوش مصنوعی است.

این مجله که برای اولین بار در سال 1690 منتشر شد یکی از چندین نشریه ای است که با استفاده از هوش مصنوعی دست به تولید اخبار محلی زده است.

خبر مرتبط
هنر تصمیم‌گیری؛ نقش هوش‌مصنوعی در بهینه‌سازی تصمیمات مدیریتی

هوش مصنوعی (AI) به سازمان‌ها کمک می‌کند تا بهره‌ورتر باشند، روی ایده‌های جدید کار کنند و فراتر فکر کنند. تصمیم‌گیری در مدیریت، فرآیند انتخاب بهترین گزینه از بین چندین گزینه است که برای دستیابی به اهداف و مقاصد سازمانی انجام می‌شود. کیفیت، اثربخشی و چابکی تصمیم‌گیری به شدت بر عملکرد و موفقیت هر سازمانی تأثیر می‌گذارد.

نیوز کوئست در سال گذشته با کمک هوش مصنوعی تعداد 8 خبرنگار در تعدادی اتاق خبر در سراسر انگلیس استخدام کرده است. این خبرنگاران هوش مصنوعی از یک ابزار رو‌نویسی داخلی مبتنی بر فناوری چت جی پی تی استفاده می‌کنند. گزارشگران محتوای مورد اعتماد پیش پا افتاده اما ضروری را وارد می کنند (مانند صورتجلسه های کمیته برنامه ریزی شورای محلی) و این ابزار اخبار را به گزارش های خبری مختصر به سبک ناشر تبدیل می کند.

استفانی پریس، سردبیر وستر گفت:«هوش مصنوعی خبرنگاران را برای انجام کارهای بیشتر آزاد خواهد کرد و به جای اینکه از آن دوری کنیم یا از آن بترسیم، باید بگوییم هوش مصنوعی اینجاست که بماند پس باید به دنبال این باشیم که چگونه آن را مهار کنیم.»

او افزود که ابزار نیوز کوئست محتوا تولید نمی‌کند بلکه یک روزنامه‌نگار آموزش دیده اطلاعات را در ابزار قرار می‌دهد و در صورت لزوم توسط یک سردبیر ویرایش و اصلاح می‌شود.

این روزنامه ادعا کرده که اقدامات حفاظتی متعددی در مورد محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی انجام داده؛ از جمله آموزش گسترده و آیین‌نامه رفتاری جدید.

جودی دوهرتی پیش بینی می کند که به زودی استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار در اتاق خبر گسترده خواهد شد. او می گوید همانطور که اینترنت به حمایت از روزنامه‌نگاران برای یافتن اطلاعات و ایجاد مطالب غنی‌تر کمک کرده هوش مصنوعی نیز این کار را خواهد کرد.

گاردین در ماه ژوئن(خرداد-تیر) اصول هوش مصنوعی مولد خود را منتشر کرد و قول داد که از این فناوری با احتیاط و دقت استفاده کند و در سپتامبر(شهریور-مهر) از استفاده شرکت اپن‌ای‌آی از محتواهای این روزنامه جهت تقویت محصولات هوش مصنوعی مانند چت جی پی تی جلوگیری کرد.

روزنامه نیویورک تایمز نیز در هفته گذشته به دلیل استفاده از مقالات خبری این رسانه جهت آموزش ربات هوش مصنوعی چت جی پی تی از شرکت های اپن‌ای‌آی و مایکروسافت شکایت کرد.

نقش اجتماعی روزنامه‌نگاری و رسانه‌ها (به عنوان واسطه‌های قابل اعتماد برای جامعه و افراد) بسیار پررنگ است. سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تا حد زیادی به رسانه‌ها در ایفای این نقش کمک کنند، اما این تنها در صورتی محقق می شود که به‌طور شفاف، منصفانه و مسئولانه در محیط تحریریه‌ اخلاقمند استفاده شود. تاریخچه اخبار و اطلاعات با پیشرفت تکنولوژی در هم آمیخته است. هوش مصنوعی که از اتوماسیون اولیه تا سیستم‌های تحلیلی و خلاق را در بر می‌گیرد، دسته جدیدی از فناوری‌ها را معرفی می‌کند. این عصر نشان دهنده تغییر قابل توجهی در جمع آوری اطلاعات، جستجوی حقیقت و انتشار ایده ها است.

به تازگی بنیاد تامسون با همکاری ۱۶ سازمان دیگر «منشور پاریس در زمینه هوش مصنوعی و روزنامه نگاری» را منتشر کرده که اولین منشوری است که اصول و اخلاقیاتی را برای روزنامه‌نگاران، اتاق‌های خبری و رسانه‌ها تعریف می‌کند تا در کار خود با هوش مصنوعی از آن استفاده کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید