مالچ پاشی دریاچه ارومیه صحت دارد؟/ مدیرکل منابع طبیعی توضیح داد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، سیروس داوودی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: ظاهراً یک طرح تحقیقاتی در سطح ۴۰۰ متر مربع بوده که بدون مجوز در یکی از شهرستانهای آذربایجان شرقی انجام شده است.
داودی افزود: مالچ پاشی در ۴۰۰ متر مربع در شهرستان یاد شده از سوی یک شرکت دانش بنیان به عنوان یک طرح تحقیقاتی مطرح شده که در خصوص جلوگیری از گرد و غبار به طور عمومی پیگیری میشود اما هیچ گونه مجوز یا مصوبهای در این خصوص صادر نشده است.
اقتصادنیوز: تصاویری که در روزهای گذشته و در فضای مجازی از حرکت چند کامیون بر بستر دریاچه ارومیه و حمل خاک این دریاچه منتشر شده، بار دیگر به شایعات مربوط به استحصال ماده مهم و راهبردی لیتیوم از شورابههای باقی مانده از دریاچه دامن زده است. با این حال مقامات مسئول کشوری و استانی و فعالان اقتصادی در بخش معدن استان آذربایجان غربی درستی این شایعات را به کل رد کرده و درباره آن توضیحاتی ارائه کردند.
وی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی طی سنوات قبل طرحهایی در خصوص تثبیت خاک دریاچه ارومیه و جلوگیری از گرد و غبار انجام داده است.
وی ادامه داد: در همین ارتباط ۳۸۰۰ هکتار بوته کاری و نهال کاری، ۴۱ کیلومتر بادشکن غیر زنده نیز در حوضه دریاچه ارومیه و در بخش آذربایجان شرقی تاکنون انجام شده است تا نسبت به تثبیت خاک این حوضه کمک کند.