این بیماری هنوز دنیا را تهدید میکند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، با این حال، یک گزارش جدید با عنوان «وضعیت مقابله با آبله در آینده» از آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی (NASEM) استدلال می کند که ایالات متحده و جامعه جهانی باید برای بازگشت آبله آماده شوند.
بر اساس داده های این گزارش، آبله ممکن است از راههای مختلف به جامعه جهانی بازگردد و شیوع یابد. این گزارش همچنین بیان میکند آمادهسازی در برابر بازگشت آبله و به منظور جلوگیری از گسترش سایر بیماریهای ناشی از ویروسها در یک خانواده مانند ویروس ام پاکس (آبله میمونی) که در سال ۲۰۲۲ شیوع جهانی پیدا کرد و همچنان نیز یک نگرانی بهداشتی است، کلیدی است.
اقتصادنیوز: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت بروز آبله مرغان و اقدامات کشورمان در جهت رصد و حذف بیماری سرخک توضیحاتی ارائه داد.
به گفته متخصصان، واکسنها و داروهای آبله نیز اثربخشی و پتانسیلهایی را برای پیشگیری و درمان آبله میمونی و سایر ویروسها در خانواده ویروس آبله دارند و این نیز به نوبه خود دلیل مهم دیگری است که ما باید به تحقیق در مورد ویروسهای آبله ادامه دهیم و اقدامات متقابل پزشکی از جمله راههای تشخیص و واکسنها را توسعه دهیم.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، حتی یک مورد شیوع آبله یک مسئله جهانی بزرگ خواهد بود، بنابراین ما باید هوشیار باشیم. دانشمندان و متخصصان پزشکی همچنین باید بدانند که علائم آبله بسیار شبیه به بیماری هایی مانند آبله میمونی است که اخیراً شایع شده است. اگر شیوع آبله وجود داشته باشد، باید سریعاً آن را تشخیص دهیم.
آخرین نمونه طبیعی ویروس آبله در اکتبر ۱۹۷۷ تشخیص داده شد و سازمان جهانی بهداشت ریشهکن کردن بیماری را با انجام عمل پیشگیری آبلهکوبی «از سطح زمین» در ۱۹۸۰ تأیید و آن را به تنها بیماری انسانی ریشه کن شده تبدیل کرد.