حواشی انتشار یک فیلم/آب معدنی بخوریم یا آب چاه؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، مهدی انصاری با بیان اینکه آبهای بستهبندی دارای مزایای متعددی هستند، از عدم وجود آلودگیهای میکروبی و انگلی بیماریزا، وجود محدودههای مجاز املاح و فلزات سنگین و آفتکشها به عنوان بخشی از این مزایا یاد کرد و گفت: دلیل کنترل کیفیت این محصولات در محل تولید از منبع اصلی آب گرفته تا پایان فرایند است در حالی که برای آب چاه کنترلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه میشود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، افزود: آب چاهها ممکن است آلودگیهای زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آبهای زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.
وی ادامه داد: در تولید و عرضه آبهای بستهبندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسیها و آزمایشات متعدد اخذ میشود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بستهبندی محصول، اعلام میشود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.
اقتصادنیوز: با کمی دقت می توانید روی لیبل بطری آب معدنی تاریخ انقضا آب معدنی را مشاهده کنید. اما آیا این تاریخ واقعا برای آب معدنی است یا چرا آب معدنی تاریخ انقضا دارد ؟ مگر آب معدنی فاسد می شود ؟
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بستهبندی شده نیست. ظروف بستهبندی "پت" در ایران و دنیا، مختص آبهای آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه ها، روغن های خوراکی، برخی لبنیات و شیشههای شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده میشود.
وی با بیان اینکه روغنهای زیروترانس مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند، تاکید کرد: برای هر شاخص روش اندازه گیری وجود دارد که از دقیقترین و حساس ترین روشها استفاده میشود و عبارت زیرو معنی عام داشته در حالی که به صورت فنی عبارت غیر قابل ردیابی(not detectable) اعلام میشود. باید اذعان نمود نمی توانیم و نباید علایق و سلایق شخصی خودمان را در رسانهها عمومیت دهیم.
کیفیت برنج های غیرایرانی
وی در خصوص کیفیت برنجهای غیرایرانی موجود در بازار گفت: تمامی برنجهای وارداتی در مبادی ورودی کشور و حتی در مبدا تولید نمونه برداری شده و آنالیزهای لازم بر روی آنها انجام میشود و تنها محصولاتی قابلیت عرضه به بازار مصرف را دارند که با ضوابط و مقررات ملی کشور مطابقت داشته باشند. لازم به ذکر است که تمام کالاهای سلامت از جمله آبهای بستهبندی مورد نظارت و پایش مستمر سازمان غذا و دارو بوده و با هر گونه عدم انطباق با ضوابط موجود به صورت قانونی برخورد میشود. نظرات ارائه شده از سوی افراد غیرمسئول در حوزه سلامت غذایی، جنبه شخصی دارد و موضع ارگانهای رسمی نیست. اطلاعات ارائه شده بر اساس اطلاعات بسیار محدود و ناقص یک آزمایشگاه بخش خصوصی، فاقد عمومیت بخشی به کل جامعه است.
لازم به ذکر است که اخیراً مدیر یک آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی در یک برنامه تلویزیونی نسبت به مصرف آبهای آشامیدنی هشدار داده و گفته بود: بطریهای پلیمری آب معدنی شرایط خاصی برای نگهداری دارند و مغازه داران آن را در نور آفتاب یا داخل فریزر قرار میدهند که این موضوع مواد موجود در بطریها را در آب آزاد میکند و اگر مردم آب چاه بخورند نهایتاً سنگ کلیه میگیرند اما خیلی بهتر است!
وی همچنین ادعای تولید روغنهای زیروترانس را نادرست خوانده و توصیه کرده بود که برنجهای غیرایرانی نیز مورد استفاده کمتری قرار بگیرد.