اتفاق خوبی که در پی سیل مشهد رخ داد+ جزئیات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، مهدی دانشگر معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با حضور در نشست معاونان برنامهریزی بخش آب کشور، با بیان اینکه برنامه ریزان بخش آب مغز متفکر شرکتهای تابعه هستند، گفت: سال جاری را در حالی شروع کردیم و ادامه میدهیم که اوضاع آبی کشور نسبت به انتهای سال گذشته بهتر است؛ چرا که سال قبل نگرانی جدی در خصوص آب به خصوص در استانهای مشهد سیستان و بلوچستان تهران و گیلان داشتیم نگرانیهای نقطهای زیادی برای فعالان این حوزه به وجود آورده بود.
اقتصادنیوز: روسای جمهور ایران و آذربایجان در بدو ورود به محل افتتاح سد قیز قلعهسی، به اتفاق یکدیگر با حضور بر روی تاج سد، از بخشهای مختلف آن بازدید کردند.
دانشگر خاطرنشان کرد: اکنون نیز نگرانی در خصوص منابع آبی به صورت کامل مرتفع نشده است اما با ایجاد سیلابهای خوب در جنوب سیستان و بلوچستان و همچنین مشهد وضعیت ذخیرهسازی آب در سدهایی همچون کهیر و دوستی متناسب و خوشحال کننده است.
تهران در سال چهارم خشکسالی
وی گفت: در تهران نیز اکنون در سال چهارم خشکسالی به سر میبریم و امیدواریم با ادامه بارشها شرایط بهتری را تجربه کنیم تا مدعی شویم توانستهایم از خشکسالی عبور کنیم.
دانشگر بیان کرد: تغییر اقلیم نیز موضوعی است که گریبانگیر مدیران صنعت آب کشور شده است؛ چرا که افزایش رطوبت هوا، کاهش دما و افزایش دما به صورت نقطهای باعث ایجاد تغییر اقلیم شده است.
وی خاطرنشان کرد: با این شرایط، مسببان برنامهریزی کار دشوارتری را دارند و باید متناسب با این تغییرات خود را همگام کرده و از سیستم شرکتها نیز مواظبت کنند.
اقتصادنیوز: رئیسجمهور برای افتتاح سد قیز قلعه سی راهی تبریز شد.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردهاند، تصریح کرد: موضوع تولید مسئلهای است که در سالهای بسیاری بر آن تاکید شده است اما به درستی به انجام نرسیده؛ لذا این نامگذاری درست و به جا میتواند تأثیر خوبی در فرایند تولید در کشور رقم بزند.
این مقام مسؤول افزود: جهش تولید هنگامی که با مشارکت مردم همراه باشد، نشاندهنده این است که دیگر دولت تنها نیست و در این میان نقش معاونان برنامهریزی بسیار مثمر ثمر است.
اقتصادنیوز:معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر ازسرریز شدن سد کلان ملایر خبرداد و گفت: این سد با حجم آبی ۴۵ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از بزرگترین سدهای استان همدان، به دنبال بارشهای خوب ماههای گذشته، سرریز شد.
وی با بیان اینکه در جهش تولید با دو موضوع اساسی روبرو هستیم، گفت: نخستین موضوع بحث داخلی است که در سازمان لازم است از حیث وظایفی که بر دوش داریم یک جهشی را ایفا کنیم. موضوع دوم نیز بحث تولید در کشور است که یکی از شاخههای اصلی آن موضوع تولید آب در کشور بوده که این مهم نیازمند دقت عمل بیشتری است.
دانشگر خاطرنشان کرد: دستگاهها لازم است همواره در کنار یکدیگر با هوشیاری کامل تصمیمات مطروحه را در جهش تولید تطبیق دهند تا بتوانند در جهت شعار سال حرکت کرده و موجب عقب ماندگی نشوند.
وی در خصوص فعالیتهای شرکتهای تابعه از منظر حوزه مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی اظهار کرد: عدم هماهنگی در اقدامات از جمله نواقص این حوزه است. لذا ما درصدد این هستیم تا رفتار سازمانی خود را هماهنگ کنیم و در این راستا یک دستورالعمل واحد برای تمامی استانها ارسال خواهد شد.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به ضرورت ایجاد چنین جلساتی افزود: برگزاری جلسات با این رویه، به رفع ناهماهنگیهای ذکر شده کمک میکند تا یک فهم جمعی و واحد ایجاد شود، لذا جدیترین خواسته بنده از این نشستها نیز رسیدن به درک مشترک است که این مهم با تلاش همکاران شرکت و طلب استعانت از معاونان برنامهریزی امکانپذیر خواهد بود.
وی گفت: در این حوزه در کنار درک مشترک، مترصد دریافت برنامه عملیاتی هستیم و اکنون نیز یک برنامه عملیاتی مشخص تنظیم شده که شاخصهای مدیران در معاونت مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی باید آن را دنبال کنند.
دانشگر افزود: این برنامه الزاماً باید منطبق با برنامه هفتم پیشرفت باشد و در کنار آن نقشه راه آب که شورای عالی آب آن را به تصویب رسانده، باید به عنوان سندی که نقطه اتکای ماست سرلوحه کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: سازمانها پس از عبور از بحران کرونا دچار افسردگی و رخوت شدهاند و این تحولات در سازمانی همچون شرکت مدیریت منابع آب به واسطه استراتژی بودن موضوع آب، موجب ایجاد استرس بیشتری است.
دانشگر اضافه کرد: به همین منظور باشگاه بین کاوی و انتقال تجربه در حال راهاندازی است تا در یک فضای تجربی، فعالیت سازمانها در کنار یکدیگر قرار گرفته و مقایسه شود و چنانچه سازمانی عقب ماندگی دارد با استفاده از انتقال تجربه در رفع آن تلاش کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع حل مسئله نیز از جمله موضوعات مهم در سازمانها است، بیان کرد: حل مسئله در سازمانها باید با مسئولیت معاونان برنامهریزی انجام گیرد و از طریق ارتباط با دانشگاه و دانشجویان این مسائل برطرف شود چرا که موضوعات پژوهشی بسیار راهگشا است.
معاون مجامع توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: همگرایی که اکنون در صنعت آب و برق پدید آمده، بینظیر است و مقام عالی وزارت نیز بر این مهم تأکید کرده است.
وی افزود: در مدیریت توأمان آب و برق نیز معاونان برنامهریزی رکن اصلی این مهم به شمار میروند که هر چقدر هماهنگتر عمل کنند، موجب هم صدایی خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۴۵ میلیارد متر مکعب از آب مصرفی در کشور از جمله آبهای زیرزمینی است که در پروژه مدیریت توأمان آب و برق ۳۱ میلیارد متر مکعب آن توسط کنتورهای فهام در حال رصد است و تحویل حجمی آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه اکنون شاهد جنگ آب، سوای از مرزهای کشور در شهرها و استانها هستیم، تحویل حجمی آب را اقدامی پر اهمیت برشمرد.
دانشگر با اشاره به نقش شرکتهای دانشبنیان گفت: شرکتهای دانش بنیان فعالیت مختصری در حوزه آب دارند به طوری که ۸۰ درصد آنها در حوزه برق مشغول به فعالیت هستند و تنها ۲۰ درصد از فعالیت آنها مربوط به حوزه آب است؛ لذا لازم است عوامل این مانع را شناخته و زمینه فعالیت برای آنها میسر شود.
وی در پایان افزود: ما مترصد ایجاد کارگروههای تخصصی در خصوص دولت الکترونیک، نظام مدیریت فرآیند و ساختار، کارگروه تخصصی تحقیقات و کارگروه تخصصی امنیت سایبری هستیم و لازم است هر فردی متناسب با علاقهمندی خود در این کارگروهها شرکت کند و چنانچه نیازمند ایجاد کارگروههای دیگری نیز هستند، در خصوص ایجاد آن پیشنهاد دهند.