توضیحات شهرداری درباره تخریب یک بیمارستان تاریخی در کرمانشاه

کدخبر: ۶۴۹۲۷۹
اقتصادنیوز: معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه درباره حکم تخریب بیمارستان تاریخی مسیح کرمانشاه و اظهارات میراث فرهنگی توضیح داد.
توضیحات شهرداری درباره تخریب یک بیمارستان تاریخی در کرمانشاه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، سیروس رضایی معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه امروز در نشست خبری که در سازمان آتش‌نشانی برگزار شد گفت: عنوان اولیه بیمارستان مسیح، مرادیان بوده که با کش‌وقوس‌های ایجاد شده به بیمارستان مسیح تغییر نام یافته؛ این بیمارستان 93 سال قدمت دارد و فعالیت مثمرثمری برای شهر کرمانشاه داشته و دومین بیمارستان مفید کشور بوده است.

رضایی عنوان کرد: مالک اول این بیمارستان دکتر مرادیان بوده و بعد از کهولت سن به دکتر آلفرد پتروسیان آواکیان واگذار می‌کند و فعالیت بیمارستان ادامه می‌یابد تا اینکه کش و قوس و اختلاف نظرات وی با علوم پزشکی سبب شد دکتر آواکیان از ایران به ارمنستان مهاجرت کند و بیمارستان اینجا بی‌صاحب باقی بماند.

وی گفت: از طرف دیگر میراث فرهنگی ادعا کرد این بیمارستان جزو میراث ملی است و از سال 85 تاکنون کش و قوس‌هایی در این زمینه وجود داشته است.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه با بیان اینکه این بیمارستان برای نخستین بار در سال 1388 ثبت ملی شده است افزود: بنابر اعلام مالک و وکیل او، از سال 88 بارها درخواست بازسازی بیمارستان و استفاده مجدد داده شده اما با مخالفت علوم پزشکی مبنی بر عدم نیاز به ساخت بیمارستان جدید مواجه شده است.

رضایی گفت: از طرف دیگر پسر دکتر مرادیان نیز متقاضی ساخت بیمارستان در این مکان بود که با این درخواست هم مخالفت شد و در عوض بیمارستانی در آمریکا توسط این فرد ساخته شد.

وی با بیان اینکه بنابر اظهارات وکیل مالک، قبل از ریزش سقف برای بهسازی بیمارستان پیگیری شده اما با مخالفت مواجه شده است افزود: در آتش‌سوزی سال 98 که منجر به تخریب سقف بیمارستان شد، از مالک با ادعای دخالت در آتش‌سوزی شکایت شد اما مالک ادعا کرد که در آن تاریخ در ایران نبوده و از این اتهام تبرئه شد.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار با اشاره به اینکه در طول چندین سال اختلاف نظر بین میراث فرهنگی و مالک، شهرداری با میراث همکاری داشته و هیچ پروانه‌ای صادر نشده است گفت: در نهایت مالک در مهر ماه 1402 موفق به دریافت رأی بدوی شد و بیمارستان به طور مجدد از فهرست آثار ملی خارج شد.

رضایی افزود: در این رأی شهرداری محکوم و قید شده که شهرداری باید پروانه تخریب و بازسازی را بدون استعلام از میراث فرهنگی برای مالک صادر کند اما شهرداری باز هم به دادنامه اعتنایی نکرد تا اینکه در دی ماه سال گذشته رأی قطعی صادر شد.

وی بیان کرد: با توجه به حساسیت این بنا سختگیری برای صدور پروانه شدت یافت به طوری که بازدیدهایی از این محل انجام شد و 40 نفر از همسایه‌ها نیز صورتجلسه کردند که این مکان به دلیل تجمع متکدیان و کنجکاوی نوجوانان سبب آزار و اذیت آن‌ها می‌شود و این در حالی است که این بنا به مخروبه تبدیل شده بود و چیزی از آن باقی نمانده بود.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه با اشاره به اینکه در نهایت با کش و قوس‌های بسیار پروانه تخریب در اردیبهشت ماه برای این بنا صادر شد گفت: البته یک نسخه از رأی دیوان عدالت اداری در مهر ماه سال گذشته برای میراث فرهنگی ارسال شده بود و در جریان این رأی بودند و فرصت برای پیگیری نقض رأی داشتند که تصور می‌کنم اقدام آن‌ها بعد از رأی قطعی بی‌فایده بوده است.

رضایی با بیان اینکه هنوز پروانه نوسازی برای این بنا صادر نشده و پروانه صادر شده تنها برای تخریب بوده است افزود: این بنا 3900 متر مساحت دارد و بخشی از آن مسکونی و بخشی درمانی است و با توجه به اینکه مالک صاحب سند است می‌تواند درخواست هر نوع کاربری را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه حکم مراجع قضایی درباره نحوه بازسازی هرچه که باشد ما مجری همان حکم و منتظر رأی دادگاه هستیم گفت: صحبت مدیرکل میراث فرهنگی مبنی بر اینکه باید بنا به همان صورت قبل توسط مالک ساخته شود، تنها یک اظهارنظر شخصی است و تصمیم مراجع قضایی ملاک عمل است.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه با بیان اینکه آثار و بناهای تاریخی مشابه بیمارستان مسیح در شهر کرمانشاه وجود دارد افزود: خانه خدیوی یکی از این بناها است که وضعیتی مشابه بیمارستان دارد و چنانچه این بنا را به صورت قانونی به شهرداری واگذار کند می‌تواند آن را بازسازی کند و در اختیار مردم قرار دهد.

تصویر حکم بدوی و حکم قطعی دیوان عدالت اداری درباره تقاضای تخریب و بازسازی این بنا توسط مالک در ادامه درج شده است.

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید