جزئیات جدید از ویروس فوق حاد آنفلوانزای پرندگان

کدخبر: ۶۵۳۸۴۳
اقتصاد نیوز:بر اساس آزمایشی که نتایج آن به تازگی در مجله پزشکی New England منتشر شده است، مشخص شد که سطح ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 در شیر خام، با عملیات حرارتی به سرعت کاهش می‌یابد.
جزئیات جدید از ویروس فوق حاد آنفلوانزای پرندگان

 

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ساینس‌دیلی، براساس نتایج یک پژوهش آزمایشگاهی، سطح ویروس آنفلوانزای H5N1 در شیر خام با عملیات حرارتی در تحقیقات آزمایشگاهی به سرعت کاهش یافت. با این حال، مقادیر اندک و قابل تشخیص ویروس در نمونه‌های شیر خام با سطح بالای ویروس در دمای ۷۲ درجه سانتی‌گراد (۱۶۱.۶ درجه فارنهایت) به مدت ۱۵ ثانیه باقی می‌ماند-- این روش یکی از روش‌های پاستوریزه کردن استاندارد در صنایع لبنی است.

پژوهشگران این مطالعه تاکید می‌کنند که یافته‌های آنها منعکس‌کننده شرایط آزمایشی در یک محیط آزمایشگاهی است و با فرآیندهای پاستوریزه صنعتی در مقیاس بزرگ برای شیر خام یکسان نیست.

در اواخر مارس ۲۰۲۴، مقامات ایالات متحده شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به نام HPAI H5N1 را در میان گله‌های گاو در تگزاس گزارش کردند. تا به امروز، ۹۵ گله گاو در ۱۲ ایالت مبتلا شده‌اند و سه مورد عفونت انسانی در کارگران مزرعه تشخیص داده شده است. تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر گزارش نشده است. با این حال، مقامات بهداشت عمومی برای آمادگی همه‌گیری، وضعیت دام‌ها را از نزدیک زیر نظر دارند.

با توجه به داده‌های محدود در خصوص حساسیت ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان به روش‌های پاستوریزاسیون مورد استفاده در صنایع لبنی، دانشمندان در آزمایشگاه‌ ​​NIAID به دنبال پایداری ویروس H5N1 در شیر خام در فواصل زمانی مختلف در دمای ۶۳ درجه سانتی‌گراد(۱۴۵.۴ درجه فارنهایت) و ۷۲ درجه سانتیگراد(دمایی که در فرآیندهای پاستوریزه تجاری لبنیات رایج است) بودند.

از این‌رو، دانشمندان HPAI H5N1 را از ریه‌های یک شیر کوهی مرده در مونتانا جدا کردند. سپس این ایزوله‌های ویروسی را با نمونه‌های شیر گاو خام و غیر پاستوریزه مخلوط کردند و شیر را در دمای ۶۳ و ۷۲ درجه سانتیگراد برای دوره‌های زمانی مختلف تحت عملیات حرارتی قرار دادند. سپس نمونه‌ها کشت سلولی شدند و برای تعیین اینکه آیا ویروس زنده باقی مانده است یا خیر، آزمایش شدند.

دانشمندان دریافتند که دمای ۶۳ درجه سانتیگراد باعث کاهش قابل توجه(۱۰۱۰ برابری) ویروس H5N1 در عرض ۲.۵ دقیقه می‌شود و پاستوریزه کردن استاندارد ۳۰ دقیقه‌ای ویروس را از بین می‌برد.

در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد، آن‌ها کاهش (۱۰۴ برابری) در ویروس را در عرض پنج ثانیه مشاهده کردند، با این حال، مقادیر بسیار کمی از ویروس پس از ۲۰ ثانیه عملیات حرارتی در یکی از سه نمونه مشاهده شد که در این خصوص پژوهشگران می‌گویند: این یافته نشان می‌دهد که اگر سطح اولیه ویروس بالا باشد، پتانسیل کم، اما قابل تشخیص از ویروس H5N1 برای عفونی ماندن در شیر را پس از ۱۵ ثانیه در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد دارد.

این یافته‌ها به تازگی در مجله پزشکی New England منتشر شده است. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید