کمبود شدید پزشک در ایران/ باید از کشورهای دیگر پزشک به کشور بیاید

کدخبر: ۶۸۳۹۱۵
اقتصادنیوز: یک نماینده مجلس گفت: کمبود پزشک کاملاً مشخص، مبرهن و موضوعی است که همه به آن اذعان دارند.
کمبود شدید پزشک در ایران/ باید از کشورهای دیگر پزشک به کشور بیاید

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، علی نثاری در خصوص لزوم افزایش ظرفیت آموزش پزشکی گفت: در بحث کمبود پزشک ۲ مسئله وجود دارد. یکی این‌که عده‌ای از پزشکان در کشور، با طی مراحل درسی و کاری به پزشکان باتجربه و بسیار خوب تبدیل می‌شوند. این عزیزان در مسیر کاری یک تعهد اداری و یک تعهد اخلاقی دارند. این قدم اول است. اما به‌دلیل مسائل زیادی که الان زمان بازگو کردن آن نیست بعضی از دوستان پزشک به تعهدشان پایبند نیستند؛ یا به خارج از کشور می‌روند یا در داخل کشور شغل پزشکی را کنار می‌گذارند و به شغل‌های دیگری می‌پردازند. این قسمتی از واقعیتی است که الان با آن روبه‌رو هستیم؛ که در بعضی مواقع با کمبودهایی در حوزه پزشک عمومی و متخصص روبه‌رو شده‌ایم.

خبر مرتبط
درآمد ماهیانه 200 تا 300 میلیون تومانی پزشکان اطفال/ کم درآمدی پزشکان واقعیت دارد؟

اقتصادنیوز:چند سالی می‌شود مدیران رده بالای نظام سلامت درباره خالی ماندن ظرفیت برخی از رشته‌های آزمون دستیاری هشدار می‌دهند؛ رشته‌هایی مانند قلب، اورژانس، اطفال و بیهوشی که جزو رشته‌های کم درآمدتر تلقی شده و چهره‌های نظام سلامت به صراحت می‌گویند این کم‌درآمد بودن موجب‌شده جذابیت چنین رشته‌هایی برای ادامه تحصیل رزیدنت‌ها کاهش یابد.

نماینده مجلس ادامه داد: مسئله بعدی این است که نیاز محسوس به افزایش حضور پزشکان وجود دارد. مخصوصاً شهرستان‌ها و روستاها که به دلایل مختلفی محروم هستند و بعضی مواقع خدمات پزشکی به خوبی به آن‌ها ارائه نمی‌شود. این‌ها دلیل تصویب قانون افزایش ظرفیت پزشکی بود. با این قانون پذیرش سهمیه پزشکان دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش پیدا کرده است و و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم باید این مسیر را دنبال کند.

نثاری با اشاره به این‌که اولویت با افزایش سهمیه است، گفت: دوستانمان در وزارت بهداشت صحبت‌شان این است که زیرساخت لازم برای افزایش این سهمیه و آموزش پزشکان جدید را نداریم. از طرفی شما وقتی کنترل میدانی می‌کنید، می‌بینید این‌طور نیست که دوستان می‌گویند. می‌شود یک سری شرایط فراهم کرد، که پزشکان جدید بر اساس قانون تصویب شده آموزش ببینند؛ یعنی سهمیه پذیرش دانشگاه‌ها بیشتر شود که در آینده مقداری از چالش‌هایی که امروز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، کمتر شود.

بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت، مدیریت صحیح‌تری خواهد داشت

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای ایجاد زیرساخت می‌توان از بخش خصوصی استفاده کرد، گفت: قطعاً، ولی باید این جذابیت را برای بخش خصوصی فراهم کنیم. بخش خصوصی چرا باید برای دانشجوی پزشکی خوابگاه بسازد؟ باید شرایطی را فراهم کنیم که عملاً سرمایه‌گذاری که در خصوص احداث خوابگاه، تجهیز آزمایشگاه و… سرمایه‌گذاری می‌کند، برگشت سرمایه با سود متعارف را داشته باشد؛ اما همه این‌ها برمی‌گردد به خواست وزارت بهداشت و درمان و عملاً محوریت با وزارت بهداشت است. به نظرم این موضوع یک اهرم کمکی در کنار اعتبارات دولتی است؛ ولی اگر این اتفاق بیفتد بسیار بسیار از اعتبارات دولتی مؤثرتر است، چراکه بخش خصوصی هم سریع‌تر کار را انجام می‌دهد و هم مدیریت صحیح‌تری را خواهد داشت.

وزارت بهداشت باید از قانون افزایش ظرفیت پزشکی تمکین کند

نماینده مجلس از مخالفت برخی برای اجرای قانون افزایش ظرفیت پزشکی گفت: واقعاً موضوعی که امروز با آن روبه‌رو هستیم، کمبود پزشک است. کمبود پزشک کاملاً مشخص، مبرهن و موضوعی است که همه به آن اذعان دارند. پس دیگر بحثی نمی‌ماند که عده‌ای بگویند نیاز نیست، عده‌ای بگویند نیاز است. کمبود وجود دارد، برای جبران کمبود باید چه کار انجام داد؟ یا باید از کشورهای دیگر پزشک به کشور بیاید یا باید سرانه پذیرش و تعداد سهمیه‌ها را بالا ببریم. ولی این‌که چرا یک عده‌ای مخالف این موضوع هستند، دلایل مختلفی دارد.

وی در آخر خاطر نشان کرد: تعجب می‌کنم از مقاومت وزارت بهداشت، این وزارت باید کنار مجلس باشد. قانون افزایش ظرفیت پزشکی به خاطر مردم و کمک به وزارت بهداشت است که کمبود پزشک دارد. قانون افزایش ظرفیت پزشکی برای این است که مقداری مشکلات دوستان کمتر باشد. آن‌ها باید استقبال کنند و از قانون تمکین و اجرا کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید