وضعیت دانشگاه های ایران در رتبهبندی کیو اس آسیایی 2025+ جدول
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: مؤسسه ISC وظیفه رصد و پایش علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. یکی از رتبه بندی های معتبر بین المللی که همواره مؤسسه ISC آن را رصد و پایش می کند، رتبه بندی کیو اس است. لازم به ذکر است تعداد 32 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی کیو اس آسیایی 2025 حضور دارند.
اقتصادنیوز: مطابق رتبهبندی تایمز 2025 دانشگاه تهران در میان دانشگاههای جهان در جایگاه ۵۰۰-۴۰۱ جهانی قرار گرفته است.
فاضل زاده ادامه داد: نظام رتبه بندی کیو اس، رتبه بندی آسیایی را از سال ۲۰۰۹ ارزیابی و رتبه بندی برترین دانشگاه های آسیا را هر ساله اعلام می کند. در رتبه بندی کیو اس آسیایی 2025، 984 دانشگاه آسیایی حضور دارند و دانشگاه Peking از کشور چین با کسب رتبه اول، به عنوان بهترین دانشگاه آسیایی در این رتبه بندی حضور دارد.
وی گفت: نتایج این رتبه بندی بر اساس کشورهای آسیایی و نیز مناطق جغرافیایی آسیایی در چهار بخش ارائه می شود: آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوبی اعلام می شود.
رئیس مؤسسه ISC در خصوص روش شناسی رتبه بندی کیو اس آسیایی 2025 گفت: روش مورد استفاده برای این رتبه بندی مشابه روشی است که برای رتبه بندی جهانی کیو اس استفاده می شود، اما شاخص هایی به آن اضافه و وزن ها تعدیل شده اند.
فاضل زاده در ادامه به وضعیت دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی کیو اس آسیایی پرداخت و اظهار داشت: تعداد 32 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی کیو اس آسیایی ۲۰۲5 حضور دارند. دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر به ترتیب با کسب رتبه ۸7، 97 و 144 دانشگاه های اول تا سوم ایران هستند.
رئیس مؤسسه ISC به 10 دانشگاه اول رتبه بندی کیو اس آسیایی 2025 اشاره کرد و گفت: 10 دانشگاه برتر آسیا در این رتبه بندی، شامل 4 دانشگاه از کشور چین، از کشور هنگ کنگ 3 دانشگاه و از سنگاپور 2 دانشگاه و نیز از کره جنوبی 1 دانشگاه بوده است.