هشدار به مالکان خودروهای توقیفی/ خودرو بلاتکلیف به مزایده گذاشته میشود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، پلیس راهور از ابتدای مهر سال جاری به مالکان خودروهای رسوبی سه ماه فرصت داده است تا نسبت به تعیین تکلیف و ترخیص خودروهای خود اقدام کنند. اما همچنان خودروهایی وجود دارند که از سال های دور در پارکینگ ها متوقف شده اند. برخی از مالکان از واگذاری آن به اشخاص دیگری خبر می دهند و برخی هم به دلیل جریمه های تصاعدی قادر به ترخیص خودرو ها نبودند.
اقتصادنیوز: حدود ۷۰۰۰ خودرو در پارکینگهای سراسر تهران رسوب شدهاند یعنی مالکان خودروها، آنها را رها کرده و برای رفع توقیف آنها اقدامی انجام ندادهاند.
آمار خودروهای توقیفی توسط پلیس راهور
سرهنگ توسیرکانی، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور، اعلام کرد حدود 70 هزار دستگاه خودرو در توقیفگاههای کشور به دلیل تخلفات مختلف، رسوب کردهاند. که بر اساس آمار کمتر از 40 درصد از این خودروها توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف شدهاند و مابقی توسط دیگر ارگانهایی که در این حوزه مسئولیت دارند، توقیف و به پارکینگها منتقل شدهاند. با این حال، چون ستاد ترخیص خودروها در اختیار پلیس راهور است، مالکان باید برای ترخیص خودروهای خود به این نهاد مراجعه کنند.
تعدادی از خودروهای توقیفی به دلایلی مانند مشکل بدهی به سازمان مالیاتی، تامین اجتماعی ، رعایت نکردن حجاب و دستور مراجع قضایی و ... در توقیف هستند.
این موضوع نیاز به توجه ویژهای دارد، چرا که برخی از این خودروها به دلیل تخلفات کماهمیتتر توقیف شدهاند که از نظر قانونی و اجرائی با شرایط موجود برای اعمال قانون تناسب کافی ندارد. در طی سالهای گذشته این اقدامات فشار زیادی به نیروی پلیس از لحاظ تأمین فضای پارکینگ و نیاز به منابع انسانی برای رسیدگی به این موضوعات وارد کرده است. این چالش نشاندهنده لزوم بازنگری در سیاستها و شیوههای اجرائی است تا علاوه بر رفع مشکل رسوب خودروهای توقیفی، تناسب بیشتری میان نوع تخلف، جریمهها و توان اجرائی پلیس برقرار شود.
از سوی دیگر طرح پلیس برای برگزاری مزایده خودروهایی که مالک مشخص دارند، با توجه به تشریفات قانونی می تواندچالشهایی را به همراه داشته باشد. اولین چالش می تواند زمانبر بودن اجرایی تشریفات باشد. بر اساس قوانین موجود، فروش این خودروها بدون تعیین تکلیف کامل مالکیت و انجام مراحل قانون با نقض حقوق مالکین همراه بوده و باعث بروز تضادهای قضائی شود.
مالکان از چه طریق اقدام نمایند
پلیس راهور اعلام کرده که در چند مرحله، اطلاعرسانی از طریق روزنامههای کثیرالانتشار صورت گرفته و مالکان باید به دفاتر پلیس +10 در تهران و تمام شهرستانها و یا از طریق سایت راهور به نشانی rahvar120.ir اقدام کنند.
در صورتی که مالکان خودروها تا سه ماه پس از دریافت اطلاعرسانیها برای ترخیص خودروهای خود اقدام نکنند، خودروها بهعنوان رها شده تلقی خواهند شد و مراجع قضائی نسبت به فروش این وسایل نقلیه اقدام خواهند کرد.
همچنین برای تسهیل در فرایند ترخیص، تدابیری اندیشیده شده است که حتی اگر مالکان قبوض پارکینگ نداشته باشند یا به هر دلیلی مدارک مالکیت آنها مفقود یا ناقص باشد، با تأیید استعلامات راهنمایی و رانندگی، خودرو به مالک متصرف تحویل خواهد شد.