روزهای سخت پیش روی اوکراین/ زلنسکی چه شرطی برای مذاکره گذاشت؟

کدخبر: ۶۸۹۴۶۵
اقتصادنیوز: اوکراین زمستان سختی را پیش رو دارد و حملات شدید روسیه نیروهای خسته کی‌یف در خط مقدم را به شدت فرسوده کرده است.
روزهای سخت پیش روی اوکراین/ زلنسکی چه شرطی برای مذاکره گذاشت؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ولودیمیر زلنسکی می‌گوید که کشورش به تضمین‌های امنیتی ناتو و سلاح‌های بیشتر برای دفاع از خود قبل از هرگونه مذاکره با روسیه نیاز دارد.

 ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین پس از دیدار با کایا کالاس، رئیس جدید دیپلماسی اتحادیه اروپا، و آنتونیو کاستا، رئیس تازه منصوب شده شورای اروپا، که به عنوان نمایش حمایت در اولین روز ریاست خود به کی یف رفته بودند در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو برای بقای ما ضروری است.

این سخنان پس از آن اظهار شده که به نظر می‌رسید زلنکسی با پذیرش اینکه اوکراین ممکن است مجبور شود برخی از مناطق را «موقتا» برای پایان دادن به جنگ واگذار کند، موضع خود را به طرز چشمگیری تغییر داده است.

خبر مرتبط
خبر مهم زلنسکی درباره زمان پایان جنگ

اقتصادنیوز: رسانه اوکراینی گزارش داد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور گفته است که اگر اوکراین و متحدانش «تمام اقدامات لازم» را انجام دهند، احتمال زیادی وجود دارد که جنگ این کشور با روسیه در سال میلادی آینده به پایان برسد.

او گفت که سرزمین‌های اشغالی می‌تواند در آینده "به صورت دیپلماتیک" مورد مذاکره قرار گیرد. با این حال تاکید کرد که هرگونه دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو همچنان باید تمام خاک این کشور را به رسمیت بشناسد، از جمله مناطق تحت اشغال .

این پیشنهاد به این معنی است که ماده ۵، که بیان می‌کند حمله به یک کشور عضو، حمله به همه است، در صورت پیوستن اوکراین، بقیه ائتلاف را به طور خودکار وارد جنگ با مسکو نمی‌کند.

او گفت: اما ما درک می کنیم که ماده 5، زمانی که شما عضو ناتو هستید، نمی تواند در کل خاک اوکراین در زمان جنگ اعمال شود، زیرا کشورها با خطرات وارد شدن به جنگ مخالف هستند.

چنین پیشنهادی اساساً می تواند اوکراین را به دو منطقه از نظر ناتو تقسیم کند. منطقه‌ای که شامل تمام خاک فعلی اوکراین است، مانند کی‌یف و خارکیف. هیچ تعهدی برای بقیه وجود نخواهد داشت، یعنی بخش‌های شرقی اوکراین.

اوکراین زمستان سختی را پیش رو دارد و حملات شدید روسیه  نیروهای خسته کی‌یف در خط مقدم را به شدت فرسوده کرده است.

با ریاست‌جمهور ترامپ در آمریکا، سوالاتی در مورد آینده حمایت واشنگتن نیز در حال چرخش است و این نگرانی وجود دارد که او بتواند کی‌یف را مجبور به دادن امتیازات دردناک برای دستیابی به یک توافق صلح سریع کند.

زلنسکی گفت که کشورش باید قبل از هر گونه گفتگو با کرملین در یک «موقعیت قوی» قرار گیرد و خواستار «گام‌هایی رو به جلو با ناتو» و «تعداد خوبی» از سلاح‌های دوربرد برای دفاع از خود شد.

او گفت: «تنها زمانی که ما همه این موارد را داشته باشیم و قوی باشیم، پس از آن، باید دستور کار بسیار مهم ملاقات را انجام دهیم.» وی افزود: اتحادیه اروپا و ناتو باید در هر مذاکره‌ای شرکت کنند.

کاستا نیز گفت: اتحادیه اروپا از اوکراین حمایت "تزلزل ناپذیری" خواهد داشت. ما از همان روز اول این جنگ در کنار شما ایستاده‌ایم و شما می‌توانید روی ما حساب کنید که همچنان در کنار شما می‌ایستیم.

زلنسکی مدعی شد : «اگر ما یک درگیری منجمد بدون هیچ موضع قوی برای اوکراین داشته باشیم، پوتین دو، سه یا پنج سال دیگر بازمی‌گردد.»

خانم کالاس در سفر به اوکراین به خبرنگاران گفت که برای کی‌یف "قوی‌ترین تضمین امنیتی عضویت در ناتو است".

او گفت: «ما باید قطعاً در این مورد بحث کنیم - اگر اوکراین تصمیم گرفت در جایی متوقف شود، چگونه می‌توانیم صلح را تضمین کنیم تا پوتین بیشتر از این پیش نرود.

با این حال، دیپلمات‌های ناتو می‌گویند با توجه به مخالفت گروهی از اعضا که محتاطانه وارد جنگ با روسیه می‌شوند، به نظر می‌رسد دورنمای کمی برای اعطای عضویت اوکراین در ائتلاف وجود داشته باشد.

زلنسکی اصرار داشت که کی‌یف در مورد چشم‌انداز خود با ناتو دچار «توهم» نیست و اعتراف کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رهبران کشورهایی مانند مجارستان، بی‌میلی عمیقی در این خصوص دارند.

زلنسکی: قبل از ورود به مذاکرات صلح با پوتین، اوکراین به تضمین‌های ناتو نیاز دارد زلنسکی - کالاس

کالاس گفت که اتحادیه اروپا نباید واقعاً چیزی را در مورد اعزام نیروهای اروپایی برای کمک به اجرای هرگونه آتش بس رد کند. ما باید این مورد استراتژیک را از دست بدهیم.

ترامپ در مورد ادامه کمک‌های گسترده واشنگتن به اوکراین تردید ایجاد کرده و از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است تا اقدامات بیشتری انجام دهند. بر اساس گزارش موسسه کیل، اروپا مجموعا حدود ۱۲۵ میلیارد دلار (۹۸ میلیارد پوند) برای حمایت از اوکراین از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ هزینه کرده است، در حالی که ایالات متحده به تنهایی بیش از ۹۰ میلیارد دلار (۷۱ میلیارد پوند) هزینه کرده است. کالاس گفت که اتحادیه اروپا از «زبان معاملاتی» استفاده خواهد کرد تا بتواند ترامپ را متقاعد کند که حمایت از کی‌یف به نفع آمریکاست. او مدعی شد گفت: «کمک به اوکراین خیریه نیست. پیروزی روسیه قطعاً چین، ایران و کره شمالی را جسور می‌کند.»

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید