افتتاح مرکز فرهنگی روسیه در ایران تا سال ۲۰۲۶
![افتتاح مرکز فرهنگی روسیه در ایران تا سال ۲۰۲۶](https://cdn.eghtesadnews.com/thumbnail/4AQG033DJ5sW/mW4TY_vzMeEG1fqb61-mcCKrGYGcOSm4SW9Yyhl5b2N1qvFeEPKLcFkzrdrrAcG9cg9gAf9kJWJmze2Es8GZhDlkJqwVKQrt3CNRD44WQtg,/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D9%88+%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87+%2A.jpg)
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا از ریانووستی، سرویس مطبوعاتی مرکز همکاریهای بینالمللی روسیه افزود: این مرکز کار روی مسائل عملی مربوط به افتتاح مرکز فرهنگی روسیه در شهر تهران را آغاز کرده است.
در این گزارش آمده است: پس از هماهنگی با وزارت امور خارجه روسیه، افتتاح این مرکز قرار است، مشروط به تخصیص بودجه لازم، حداکثر تا سال ۲۰۲۶ میلادی انجام شود.
«روس ساترودنیچستوا» افزوده است: افتتاح این مرکز، نیازهای شهروندان ایرانی به مطالعه زبان روسی را برآورده میکند و حضور فرهنگی و بشردوستانه روسیه در تهران را گسترش میدهد.
بنا بر این گزارش، نماینده این مرکز هماینک در سفارت روسیه در تهران مستقر است که رویدادها و برنامه هایی در حوزه ترویج فرهنگ روسیه، آموزش و تحصیل در روسیه و ارتباط با دانشگاه های برجسته ایران برگزار میکند.
افتتاح مرکز فرهنگی در ایران مرحله جدیدی در روابط دو کشور است
در این پیوند، ️لیلیا پانکینا رئیس نمایندگی «روس ساترودنیچستوا» در ایران گفت: افتتاح مرکز علم و فرهنگ روسیه در ایران، مرحله جدیدی را در تاریخ روابط میان تهران و مسکو رقم خواهد زد؛ فعالیت های این مرکز به تقویت گفت و گو بین دو کشور در حوزه های علمی، فرهنگی و آموزشی کمک میکند و اینکه بتوانیم به سطح عالی و کیفی همکاریها در زمینه آموزشی و فرهنگی دست یابیم.
وی افزود: افتتاح دورههای زبان روسی، برگزاری نمایشگاههای آموزشی، رویدادهای فرهنگی و ادبی، برگزاری کارگاههای مختلف و همچنین کنفرانسهای علمی و آموزشی، میزگردهای مختلف با هدف تقویت گفتوگو در حوزههای علمی، فرهنگی و آموزشی از جمله برنامههای این مرکز است.
پانکینا همچنین گفت: در حال حاضر در ایران کمبود منابع ادبی و به طور کلی کمبود کتب به زبان روسی دیده می شود، بنابراین این مرکز، کتب و منابع ادبی کلاسیک و مدرن روسی را ارائه میکند تا همه علاقهمندان بتوانند این منابع را به زبان اصلی بخوانند.
جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه پیش از این موافقتنامه تأسیس و چهارچوب فعالیت مراکز فرهنگی مبادله کردهاند که این موافقتنامه به تصویب مجالس دو کشور رسیده و لازم الاجرا است.
بنا بر ماده دو این موافقتنامه، مرکز فرهنگی ایران در شهر مسکو و مرکز فرهنگی روسیه در شهر تهران تحت نظر رؤسای نمایندگیهای سیاسی دیپلماتیک کشور متبوع خود فعالیت دارند.
بر این اساس، مرکز فرهنگی ایران در مسکو توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران مدیریت میشود. مرکز فرهنگی روسیه در تهران نیز ﺗﻮﺳﻂ ﺁﮊﺍﻧﺲ ﻓﺪﺭﺍﻝ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻣﺴﺘﻘﻞ ﻣﺸﺘﺮﮎﺍﻟﻤﻨﺎﻓﻊ، ﻫﻤﻮﻃﻨﺎﻥ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺑﺸﺮﺩﻭﺳﺘﺎﻧﻪ ﺑﯿﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ این کشور مدیریت خواهد شد.