شرط چین برای مذاکره با آمریکا اعلام شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در روزهای گذشته جنگ تجاری وسیعی را علیه کشورهای جهان با وضع تعرفههای تجاری جدید به راه انداخت اما سنگینترین تعرفهها را علیه بسیاری از کالاهای وارداتی چین با نرخ ۱۴۵ درصد اعمال کرد. این در حالی است که پکن نیز با تعرفههای سنگین ۱۲۵ درصدی این تصمیم دونالد ترامپ را تلافی کرده است.
«لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (چهارشنبه) به دونالد ترامپ هشدار داد: «اگر ایالات متحده واقعا خواستار حل وفصل مساله از طریق گفتگو و مذاکرات است باید دست از وارد کردن فشار شدید بردارد، تهدید و باجگیری را متوقف کند و با چین بر مبنای برابری، احترام و نفع ۲ جانبه مذاکره کند.»
اقتصادنیوز: در پی تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین، پکن تحویل هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد.
این مقام وزارت امور خارجه چین خاطرنشان کرد: «موضع چین بسیار روشن بوده است. هیچ برندهای در یک جنگ تعرفهای یا یک جنگ تجاری وجود ندارد. چین نمیخواهد بجنگند اما ترسی هم از جنگیدن ندارد.»
ترامپ اگر چه در ابتدای اجرای جنگ تعرفهای خود به وضع تعرفههای ۲۰ درصدی علیه واردات چین بر مبنای ادعای نقش پکن در توزیع مواد مخدر فنتانیل پرداخت اما بعدا به بهانه آنچه اقدامات تجاری ناعادلانه خواند ۱۲۵ درصد دیگر به این تعرفه اضافه کرد و مجموع آن را به ۱۴۵ درصد رساند.
دولت آمریکا صرفا معافیتهایی از این تعرفه را در قبال محصولات فن آوری نظیر تلفنهای هوشمند و لپتاپها در نظر گرفت.
کاخ سفید روز سهشنبه اعلام کرد این به عهده پکن است که اولین اقدام را در راستای پایان دادن به این جنگ تجاری که بر مبنای هشدار اقتصاددانها میتواند باعث رکود اقتصادی جهانی شود، اتخاذ کند.
در بیانیهای از سوی ترامپ که از جانب «کارولین لیویت»، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید قرائت شد آمده است: «توپ اکنون در زمین چین است. لازم است که چین معاملهای را با ما منعقد کند. ما مجبور نیستیم با آنها معامله کنیم.»
چین روز چهارشنبه اعلام کرد اقتصادش در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ نرخ رشدی معادل ۵.۴ درصد داشته و این نرخ فراتر از پیشبینی ها بوده است.
«هرون لیم»، کارشناس اندیشکده «مودیز آنالایتیکس» به خبرگزاری فرانسه گفت: «تبعات تشدید جنگ تجاری به راه افتاده در ماه آوریل در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۵ احساس خواهند شد و تعرفهها کاری خواهند کرد که شرکتهای آمریکایی به سراغ تامین کنندگان دیگری بروند و صادرات چین با اخلال مواجه شده و ترمز سرمایهگذاری گرفته شود.»
در این میان گزارش شده که چین به طرزی غیرمنتظره یک فرستاده تجاری جدید را منصوب کرد.
«لی چنگگانگ»، دستیار سابق وزیر بازرگانی و سفیر در سازمان تجارت جهانی، به جای «وانگ شوون»، مذاکره کننده تجاری کهنهکار و معاون وزیر بازرگانی منصوب شده است.
پکن هر گونه عقب نشینی خود در جنگ تجاری به راه افتاده از سوی واشنگتن را رد کرده است.
هر چند که هم واشنگتن و هم پکن شفاها از آمادگی خود برای مذاکرات صحبت کردهاند اما هیچ یک از آنها اقدامی برای به جریان انداختن مذاکرات تجاری به خرج ندادهاند. اما در صورتی که این مذاکرات اجرایی شود لی چنگگانگ ۵۸ ساله نقشی کلیدی در آن ایفا خواهد کرد.
او قبل از این همچنین به عنوان معاون نماینده دائم چین در مقر سازمان ملل در شهر ژنو کار کرده و عهدهدار سمتهایی کلیدی در وزارت بازرگانی چین نیز بوده است.
روز چهارشنبه همچنین «شنگ لای یون»، معاون کمیسیونر دفتر ملی آمار چین در نشستی مطبوعاتی هشدار داد تعرفههای ایالات متحده به اقتصاد و تجارت خارجی چین فشار وارد خواهند کرد اما اقتصاد چین انعطاف پذیر بوده و باید در بلند مدت ارتقا پیدا کند.»
شنگ بیان کرد: «ما شدیدا مخالف رویکرد آمریکا در اعمال موانع تعرفهای و قلدری تجاری هستیم. این کار ناقض قوانین اقتصادی و اصول سازمان تجارت جهانی بوده و تاثیری جدی بر نظم اقتصادی جهانی میگذارد و جلوی بازیابی اقتصادی جهان را میگیرد.»
روزنامه چاینا دیلی در سرمقالهای رفتار آمریکا در عرصه تجارت را «بوالهوسانه و ویرانگر» توصیف و تاکید کرد واشنگتن «باید دست از گله و شکایت از این که خودش قربانی تجارت جهانی شده بردارد.»
این روزنامه تصریح ساخت: «هیچ کسی سر ایالات متحده کلاه نگذاشته است. بلکه خود این کشور دارد از قطار جهانیسازی سواری مفت میگیرد.»