مناصب سطح بالای کابینه جو بایدن
به گزارش اقتصادنیوز، جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، گزینه های کابینه خود و سمتهای سطح بالای کاخ سفید را نهایی کرده است. اگرچه سمتهای کابینه به استثنای معاون رئیس جمهور، رئیس ستاد کاخ سفید، مشاور امنیت ملی و برخی دیگر از دستیاران و مشاوران، سایراعضا نیز به تأیید اکثریت مجلس سنا دارند.
بایدن قول داده بود "رئیس جمهور همه آمریکاییها" بوده و کابینهای بسازد که نشان دهنده تنوع نژادی ایالات متحده باشد. در صورت تأیید همه گزینهها، کابینه وی از کابینه اوباما هم متنوعتر خواهد بود.
با این وجود بایدن با انتقادهایی روبهرو است مبنی بر اینکه زنان رنگین پوست اغلب در سمتهای سطح پایینتر کابینه گماشته شدهاند، و اغلب منصب سطح بالاتر در اختیار مردان سفیدپوست با رزومه سطح بالا قرار گرفته است. اما مدافعان کابینه انتخابی بایدن میگویند در عوض دومین مقام برتر دولت، یعنی معاون رئیسجمهور، کملا هریس خود دختر یک زوج مهاجر(پدر جامائیکایی و مادر هندی) است و یک آمریکاییِ آفریقایی-آسیاییتبار محسوب میشود.
به جز هریس، از مجموع ۲۳ منصب اصلی دولت (۱۵ وزیر کابینه و ۸ سمت همسطح کابینه)، ۷ سمت شامل وزیر مسکن و توسعه شهری، وزیر داخلی، رئیس شورای مشاوران اقتصادی، رئیس سازمان مدیریت و بودجه، رئیس سازمان مشاغل خُرد، نماینده تجاری آمریکا و سفیر آمریکا در سازمان ملل، به زنان غیرسفیدپوست واگذار شده است.
همچنین ۴ سمت کابینه شامل وزارت خزانهداری، وزارت انرژی، وزارت بازرگانی و ریاست اطلاعات ملی به زنان سفید پوست سپرده شده است، و ۵ سمت مهم دیگر شامل وزارت دفاع، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت امنیت کشور و ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در اختیار مردان غیر سفیدپوست است. ۷ کرسی باقیمانده کابینه نیز به مردان سفید پوست تعلق گرفته است.
اقتصادنیوز همزمان با انتقال قدرت در ایالات متحده در قالب پروندهای ویژه، همه اعضای دولت جو بایدن، اعم از وزراء، مناصب سطح بالای کابینه و مقامات ارشد کاخ سفید را نفر به نفر بررسی و معرفی کرده است. در این بخش با سمتهای سطح بالای کابینه بایدن آشنا شوید.
همه یاران پرزیدنت (بخش ۱): وزرای کابینه جو بایدن
همه یاران پرزیدنت (بخش ۲): مناصب سطح بالای کابینه جو بایدن
همه یاران پرزیدنت (بخش ۳): مقامات ارشد کاخ سفید بایدن-هریس
همه یاران پرزیدنت (بخش ۴): کلیه اعضای دولت بایدن به تفکیک حوزههای کلان
مناصب همسطح کابینه در دولت بایدن (Cabinet-rank status)
بسیاری از مناصب سطح بالای دولت ایالات متحده، وزیر نیستند اما به لحاظ تأثیرگذاری و درجه اهمیت همسطح وزرا و عضو اصلی کابینه محسوب میشوند. اغلب منابع، بیش از ۱۰ سمت را ذیل این مجموعه قرار میدهند، که از میان آنها رئیس دفتر، مشاور امنیت ملی و رئیس شورای اقتصاد ملی نیازی به تأیید سنا ندارند. بایدن همچنین یک نماینده ویژه در امور تغییر اقلیم را به این مناصب ارشد افزوده است. در اینجا ۱۲ سمت مهم و تراز اول کابینه معرفی شدهاند.
۱. رئیس کارکنان کاخ سفید (رئیس دفتر رئیسجمهور): ران کلِین
ران کلین (Ron Klain) یکی از نزدیکترین و مورد اعتمادترین مشاوران جو بایدن، و نیز اولین انتخاب رئیسجمهور منتخب برای پر کردن کابینه خود، پس از قطعی شدن پیروزی در انتخابات ۳ نوامبر بود. ران کلین به عنوان مشاور ارشد رئیس وقت کمیته قضایی سنا (بایدن 1989-92) و نیز مشاور سیاسی در کارکنان کمیته قضایی (1986-87) بوده است. کلین همچنین به عنوان مشاور در کمپین انتخابات ریاست جمهوری بایدن در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۸ فعالیت کرده است. رئیس دفتر یکی از نزدیکترین چهرهها به رئیسجمهور است. (بدون نیاز به تأیید سنا)
قائممقام رئیس دفتر: ژن اُمالِی دیلون
ژن اُمالی دیلون (Jen O'Malley Dillon) در راستای اجرای عملیات روزمره کارکنان کاخ سفید کمک خواهد کرد. اومالی دیلون در ماه مارس پس از پیشنهاد اولیه بتو اوورکه به کمپین بایدن پیوست. او یک دموکرات کهنه کار در هفت کمپین ریاست جمهوری و مدیر اجرایی سابق کمیته ملی دموکرات بوده است. (بدون نیاز به تأیید سنا)
قائم مقام رئیس دفتر: بروس رید
بروس رید (Bruce Reed) که وظیفهای مشابه اومالی دیلون دارد، مشاور ارشد سیاست داخلی رئیس جمهور سابق بیل کلینتون بوده، با بایدن در کاخ سفید اوباما کار کرده و مشاور ارشد کمپین وی نیز بوده است. (بدون نیاز به تأیید سنا)
مشاور ارشد رئیس دفتر: الیزابت ویلکینز
الیزابت ویلکینز (Elizabeth Wilkins) به عنوان مشاور ارشد رئیس ستاد انتقالی بایدن-هریس فعالیت میکند. ویلکینز پیش از پیوستن به تیم انتقالی، در نقش های مختلف از جمله در دفتر دادستان کل ناحیه کلمبیا (OAG) خدمت میکرد. الیزابت پیشتربه عنوان کارمند حقوق برای النا کاگان قاضی دیوان عالی، و مریک گارلند قاضی وقت دادگاه استیناف ایالات متحده در واشنگتن دی.سی فعالیت کرده است.
الیزابت در شورای سیاست داخلی کاخ سفید اوباما-بایدن نیز کار میکرد. وی که رهبری عملیات میدانی در میشیگان برای مبارزات انتخاباتی رئیس جمهوری اوباما در سال 2008 را به عهده داشته، فارغ التحصیل کالج ییل و دانشکده حقوق ییل است و در واشینگتن دی.سی همراه با شوهر، پسر و دخترش زندگی میکند. (بدون نیاز به تأیید سنا)
۲. مشاور امنیت ملی: جیک سالیوان
جیک سالیوان (Jake Sullivan) که برای سمت بسیار کلیدی مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در نظر گرفته شده، مشاور ارشد سیاست خارجی در کمپین جو بایدن در انتخابات اخیر و نیز کمپین هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ بوده است. جیکوب جرمایا سالیوان متولد ۲۸ نوامبر ۱۹۷۶ (۳۴ساله) به عنوان مدیر برنامهریزی سیاسی در وزارت خارجه تحت نظر هیلاری کلینتون نیز خدمت کرد و به عنوان نزدیکترین مشاور استراتژیک وی فعالیت میکرد.
در حال حاضر عضو ارشد مونتگومری در کالج دارتموث و عضو پیوسته ارشد و عضو هیات علمی سیاست عمومی در مدرسه سیاست عمومی کارسی است. با توجه به عدم نیاز به تایید سنا، سالیوان با به دست آوردن بالاترین پست امنیت ملی کاخ سفید، جوانترین فردی خواهد بود که از زمان دولت آیزنهاور به این سمت رسیده است.
سولیوان در سال ۲۰۱۳ در مذاکراتی که منجر به توافق هستهای ایران شد نام خود را سر زبانها انداخت و حتی در میان جمهوریخواهان محافظه کار در کنگره نیز طرفدارانی پیدا کرد. به ادعای آسوشیتدپرس از سال ۲۰۱۳، وی با مقامات ایرانی در ارتباط بوده و نقش قابل توجهی برای دولت باراک اوباما در انعقاد برجام داشته است. سالیوان در عمان و ژنو بارها با مقامات ایرانی دیدار داشته و از وی بهعنوان یکی از معماران برجسته برجام یاد میشود. (بدون نیاز به تأیید سنا)
قائم مقام مشاور امنیت ملی: جان فاینر
جان فاینر (Jon Finer) که به عنوان قائممقام سالیوان در نظر گرفته شده، هماکنون به عنوان مشاور سیاست خارجی و امنیت ملی در تیم انتقال بایدن-هریس فعالیت میکند. او پیش از این در کاخ سفید و وزارت امور خارجه اوباما از جمله به عنوان مشاور حوزه خاورمیانه و سخنگوی سیاست خارجی معاون رئیس جمهور وقت جو بایدن و به عنوان رئیس ستاد و مدیر برنامهریزی و سیاستگذاری جان کری وزیر امور خارجه خدمت کرده بود.
فاینر کار خود را به عنوان روزنامه نگار در آسیا آغاز کرد و چندین درگیری از جمله جنگ عراق را به عنوان خبرنگار خارجی روزنامه واشینگتنپست پوشش داد. او دارای یک لیسانس از هاروارد؛ یک کارشناسی ارشد فلسفه از آکسفورد (با بورسیه Rhodes) و یک دکترای حرفهای از دانشکده حقوق ییل. فاینر در ورمانت به دنیا آمد و بزرگ شد، جایی که پدر و مادرش هنوز در آن زندگی می کنند، و سه خواهر و برادر کوچکتر دارد. (بدون نیاز به تأیید سنا)
معاون مشاور امنیت ملی در امور سایبری: آنه نویبرگر
آن نویبرگر (Anne Neuberger) به عنوان معاون مشاور امنیت ملی در حوزه فناوری سایبری و تهدیدهای نوظهور در نظر گرفته شده است. نویبرگر مدیر امنیت سایبری آژانس امنیت ملی است، وی به عنوان معاون رییس آژانس عملیات امنیت ملی، در حوزه نظارت بر اطلاعات خارجی و امنیت سایبری خدمت کرد. او به عنوان معاون مدیر ارشد در نیروی دریایی، و به عنوان همکار کاخ سفید خدمت کرده بود. نویبرگر در سال ۲۰۱۷ به خاطر خدماتش در آژانس امنیت ملی برنده جایزه Rank ریاست جمهوری شد. وی متولد نیویورک است و از دانشگاه کلمبیا و کالج تورو فارغ التحصیل شده است. (بدون نیاز به تأیید سنا)
معاون مشاور امنیت ملی در امور داخلی: الیزابت شروود-رندال
دکتر الیزابت دی شروود-رندال برای معاونت مشاور امنیت ملی در حوزه امنیت داخلی در نظر گرفته شده است. شروود-رندال استاد برجسته مؤسسه فناوری جورجیا و همکار ارشد مرکز علوم و امور بینالملل بلفر در مدرسه کندی دانشگاه هاروارد استوی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ به عنوان معاون وزیر انرژی ایالات متحده آمریکا خدمت کرد. او پیش از این در دولت اوباما به عنوان هماهنگ کننده سیاست دفاعی کاخ سفید، مقابله با سلاح های کشتار جمعی و کنترل تسلیحات و پیشتر به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور و مدیر ارشد امور اروپایی در شورای امنیت ملی خدمت کرده بود.
دکتر شروود-رندال از کالج هاروارد فارغ التحصیل شد و دکترای خود را به عنوان بورسیه Rhodes از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. وی همراه شوهرش که جراح مغز و اعصاب است هر دو اهل کالیفرنیا هستند و دو پسر دارند. (بدون نیاز به تأیید سنا)
۳. رئیس سازمان اطلاعات مرکزی (CIA/سیا): ویلیام برنز
ویلیام جوزف برنز (William J. Burns)، یا همان بیل برنز دیپلمات کهنهکار آمریکایی و از جمله چهرههای کلیدی مذاکرات محرمانهای که منجر به توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام) شد، توسط جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب به عنوان گزینه ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) معرفی شد. به این ترتیب بیل برنز (پس از جان کری و جیک سالیوان و بدون در نظر گرفتن وندی شرمن) به سومین چهره ارشد از گروهی که تحت عنوان «معماران برجام» شناخته میشوند تبدیل شد که به تیم امنیت ملی و سیاستخارجی رئیس جمهوری منتخب آمریکا اضافه میشود.
برنز در سال ۲۰۱۳، با انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران، گشایش دیپلماتیک ایران را احساس کرد. وی با با همکاری جیک سالیوان، که مشاور امنیت ملی بایدن خواهد بود، با مذاکرهکنندگان اصلی ایران دیدار کردند تا پارامترهای بنیادین یک توافق احتمالی را تعیین کند. این مأموریت موفقیت آمیز بود، و اگرچه دو سال دیگر طول کشید تا توافق نهایی حاصل شود، اما شاکله اصلی توافق برجام، همان چارچوب اولیهای بود که با معماری ویلیام برنز، جیک سالیوان، مجید روانچی و عباس عراقچی پیریزی شد؛ سپس جان کری و جواد ظریف به عنوان هدایتکنندگان تیمهای ایرانی و آمریکایی در مذاکرات طولانی و چندجانبه، آن را تکمیل کردند.
برنز همچنین از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ به عنوان سفیر در روسیه خدمت میکرد و به یک ناظر جدی رئیس جمهور ولادیمیر پوتین تبدیل شد. دخالت روسیه در انتخابات آمریکا یکی از مهمترین موضوعات اطلاعاتی در سالهای اخیر بوده است. (نیازمند تأیید سنا)
قائم مقام رئیس CIA: دیوید کوهن
دیوید اس. کوهن (David S. Cohen) گزینه قائممقامی رئیس CIA یک متخصص امنیت ملی، امور مالی و حقوقی است که در حال حاضر گروه یکپارچگی تجارت و مالی WilmerHale را رهبری می کند. کوهن از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به عنوان معاون رئیس CIA فعالیت میکرد.
۴. سفیر آمریکا در سازمان ملل: لیندا توماس-گرینفیلد
جو بایدن لیندا توماس گرینفیلد (Linda Thomas-Greenfield) را به عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل انتخاب کرده و نیاز به تأیید سنا دارد. وی با 35 سال فعالیت دیپلماتیک و خدمات خارجی ایالات متحده در چهار قاره خدمت کرده است. او که دستیار وزیر خارجه در دفتر امور آفریقا در دولت اوباما-بایدن بود، پیشتر به عنوان دیپلمات ایالات متحده در لیبریا، سوئیس، پاکستان، کنیا، گامبیا، نیجریه و جامائیکا حضور داشته است. (نیازمند تأیید سنا)
۵. رئیس سازمان اطلاعات ملی: آوریل هِینز
آوریل هِینز (Avril Haines) که به عنوان گزینه مدیر مرکز اطلاعات ملی معرفی شده، در دوره دوم ریاست جمهوری اوباما به عنوان معاون مشاور امنیت ملی و قبل از آن به عنوان اولین معاون زن در CIA فعالیت می کرد. وی از زمان ترک دولت اوباما چندین پست در دانشگاه کلمبیا داشته است.
مدیر سازمان اطلاعات ملی (DNI) به عنوان مشاور اطلاعاتی رئیس جمهور و رهبر جامعه اطلاعاتی ایالات متحده فعالیت میکند. رئیس DNI از نظر تاریخی یک نقش سیاسی نبوده است، اما در دوره ترامپ، دو بار توسط وفادارانش هدایت شده و از اقتدار آن برای پیشبرد ادعاهای ترامپ مبنی بر اینکه وی هدف توطئه مقامات اطلاعاتی است، استفاده کردند. (نیازمند تأیید سنا)
۶. نماینده ویژه رئیسجمهور در امور تغییر اقلیم (Climate Change): جان کری
جو بایدن جان کری (John Kerry) را به عنوان نماینده ویژه رئیسجمهور در امور تغییر اقلیم در نظر گرفته است. جان کری چهره شناخته شده دموکراتها که در دولت دوم اوباما وزیر خارجه بود و حضورش در مذاکرات هستهای با محمدجواد ظریف وی را به چهرهای آشنا برای ایرانیان تبدیل کرده است.
وی توافقنامه آب و هوای پاریس را از طرف ایالات متحده در سال 2015 امضا کرد و با پیگیریهای او یک نهاد دو حزبی با هدف دستیابی به کربن خالص صفر در ایالات متحده تا سال 2050 راه اندازی کرد. پس از خروج دولت ترامپ از این توافق، جان کری حالا مأموریت بینالمللی ایالات متحده در این زمینه را بر عهده گرفته است. (بدون نیاز به تأیید سنا)
۷. رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: مایکل رِگان
مایکل رِگان (Michael Regan) گزینه آژانس حفاظت از محیط زیست در این نهاد در دولتهای دموکرات و جمهوری خواه خدمت کرده است. وی دستیار معاون رئیسجمهور سابق (بایدن) در صندوق دفاع از محیط زیست بود. (نیازمند تأیید سنا)
قائم مقام رئیس محیط زیست: جنت مککِیب
جنت مککِیب (Janet McCabe) متخصص سیاسی و حقوقی حوزه حفاظت از محیط زیست است که به عنوان استاد در دانشکده حقوق دانشگاه مک کینی دانشگاه ایندیانا و مدیر موسسه انعطاف پذیری محیط زیست این دانشگاه خدمت می کند؛ جایی که او به عنوان مدیر سیاسی و اجرایی در سال 2017 شروع به کار کرد.
۸. رئیس سازمان مدیریت و بودجه: نیرا تاندن
نیرا تندن (Neera Tanden): مدیر اجرایی مرکز پیشرفت آمریکایی، که برای مدیریت دفتر مدیریت و بودجه (OMB) در نظر گرفته شده است. تندن در صورت تأیید سنا اولین هندی-آمریکایی خواهد بود که دفتر مدیریت و بودجه را رهبری می کند.
وی از هزینههای سنگین برای کاهش آسیبهای اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا حمایت کرده و نگرانیها در مورد افزایش کسری بودجه را در وضعیت حاضر رد کرده است.
به طور خاص، تصمیم به انتخاب نیرا تاندن، چهرهای جنجالی و پارتیزانی در حزب دموکرات، میتواند اختلاف درونحزبی و نبرد بین حزبی برای گرفتن تأییدیه سنا را به اوج خود برساند. اعلام نام نیرا تاندن بیش از هر نامزدی تاکنون مناقشهبرانگیز بودهاست. جناح چپ حزب دموکرات (مترقیها) از یکسو، و جمهوریخواهان از سوی دیگر به صراحت با نامزدی وی مخالفت کردهاند. با این حال با توجه به اینکه دموکراتها به لطف رأی بنبستشکن معاون رئیسجمهور در مجلس سنای جدید اکثریت را در اختیار دارند، احتمال تأیید وی افزایش یافته است. (نیازمند تأیید سنا)
قائم مقام رئیس سازمان برنامه و بودجه: شَلَندا یانگ
شَلَندا یانگ (Shalanda Young) گزینه قائممقام رئیس دفتر مدیریت و بودجه، متولد باتون روژ -لائوس به عنوان مدیر ستادی و دفتریاری برای کمیته اعتبارات مجلس نمایندگان خدمت میکند. وی به عنوان مدیر ستاد، سالانه 1.4 تریلیون دلار بودجه فدرال را برای برنامههای مختلف از کودکان و خانواده ها گرفته تا زیرساخت ها ، دفاع ، دیپلماسی و توسعه، پیش برده است. علاوه بر این ، یانگ نقشی اساسی در شکل گیری قانون امداد ویروس کرونا و سایر صورتحسابهای اضطراری برای پاسخ به بلایای طبیعی ایفا کرده است.
قائم مقام حوزه مدیریت سازمان برنامه و بودجه: جیسون میلر
جیسون میلر (Jason Miller) گزینه معاون مدیریت ، دفتر مدیریت و بودجه، یک مدیر برجسته در بخشهای عمومی ، غیرانتفاعی و خصوصی است که به عنوان دستیار رئیس جمهور و معاون رئیس شورای اقتصاد ملی در کاخ سفید اوباما-بایدن فعالیت میکرد. میلر طی هفت سال حضور در دولت اوباما، طیف وسیعی از ابتکارات را برای ایجاد مشاغل آمریکایی هدایت کرد.
۹. رئیس شورای مشاوران اقتصادی: سیسیلیا رُز
سسیلیا رُوس (Cecilia Rouse) اقتصاددان حوزه کارگری از دانشگاه پرینستون، برای مدیریت شورای سه نفره مشاوران اقتصادی در نظر گرفته شده است. در صورت تأیید سنا او اولین زن سیاه پوستی است که شورای مشاوران اقتصادی را رهبری میکند.
وی که یک اقتصاددان حوزه کار بود، به مدت دو سال در شورای مشاوران اقتصادی اوباما بوده و در شورای اقتصاد ملی کاخ سفید در زمان دولت کلینتون نیز کار کرده است. جرد برنشتاین (Jared Bernstein) و هدر بوشِی (Heather Boushey) به تیم سه نفره شورای مشاوران اقتصادی، تحت هدایت سسیلیا رُوس میپیوندند تا به رئیس جمهور در زمینه سیاستهای اقتصادی مشورت دهند.
هر دوی آنها از یک مدرسه اقتصادی لیبرال با رویکرد متمایل به حمایت از کارگران میآیند. رویکردی که افزایش نابرابری را تهدیدی برای اقتصاد قلمداد میکند و بر تلاشهای دولت برای حمایت و توانمندسازی کارگران تأکید دارند. (نیازمند تأیید سنا)
عضو شورای مشاوران اقتصادی: جَرد برنشتاین
جرد برنشتاین (Jared Bernstein) اولین اقتصاددان ارشد در حلقه مشاوران بایدن در دولت اوباما بود که حالا به شورای مشاوران اقتصادی میپیوندد. وی مددکار اجتماعی سابق، با مشاغل برجسته اقتصادی، افراد شاغل را در مرکز کار و توجه خود قرار داده است.
برنشتاین و بوشِی در تهیه دستورکار کمپین انتخاباتی بایدن به وی مشاوره دادند تا برنامهای را تدوین کند که شامل چندین هدف بلندمدت برای سازمانیافتگی حوزه کار است، مانند افزایش حداقل دستمزد فدرال و تقویت الزامات "خرید کالای آمریکایی" در قراردادهای فدرال. هر دو آنها طرفدار یک بسته محرک اقتصادی بزرگ برای کمک به کارگران و مشاغل آسیب دیده از رکود ناشی از پاندمی کرونا هستند. (بدون نیاز به تأیید سنا)
عضو شورای مشاوران اقتصادی: هِدر بوشِی
هدر بوشِی (Heather Boushey) مشاور عالی سیاسی هیلاری کلینتون در انتخابات سال ۲۰۱۶ بوده است. بوشی و برنشتاین طرفدار یک بسته محرک اقتصادی بزرگ برای کمک به کارگران و مشاغل آسیب دیده از رکود ناشی از پاندمی کرونا هستند.
هسته اصلی کار وی به عنوان اقتصاددان در تقاطع بین نابرابری اقتصادی، رشد و سیاست های عمومی است. او در یک خانواده صنفی بزرگ شده و معتقد است که اقتصاد کشور زمانی قوی قدرتمندترین اقتصاد را دارد که به همه کارگران و خانوادهها احترام بگذارد. (بدون نیاز به تأیید سنا)
۱۰. نماینده تجاری آمریکا: کاترین تای
کاترین تای (Katherine Tai)، گزینه نماینده تجاری ایالات متحده، پیشتر به عنوان وکیل ارشد تجاری در کمیته راههای و ابزارهای مجلس نمایندگان، خدمت کرده است. وی دارای تجربه وسیع در سیاستهای تجاری، از جمله با حضور در دفتر نمایندگی تجاری ایالات متحده، و نیز به عنوان مشاور ارشد اجرایی تجارت با چین، خدمت کرده است. در صورت تأیید، تای اولین آمریکایی آسیاییتبار و اولین زن رنگینپوست خواهد شد که به عنوان نماینده تجاری ایالات متحده فعالیت میکند.
۱۱. رئیس سازمان مشاغل خُرد: ایزابل گازمن
ایزابل گازمن (Isabel Guzman)، گزینه مدیر سازمان مشاغل خرد، پیشتر مدیر دفتر حمایت از مشاغل کسبوکارهای کوچک کالیفرنیا بوده است و در زمان دولت اوباما-بایدن به عنوان مشاور ارشد و معاون رئیس دفتر سازمان مشاغل کوچک خدمت کرده است.
۱۲. رئیس شورای اقتصاد ملی: برایان دیز
برایان دیز (Brian Deese) بدون نیاز به تأیید سنا رئیس شورای اقتصاد ملی خواهد شد. وی دستیار اقتصادی سابق اوباما بود که به هدایت تلاشهای دولت برای نجات صنعت خودروی آمریکا کمک کرد. برایان دیز از افراد باسابقه در سیاستگذاری اقتصادی است که در دولت اوباما به عنوان معاون و سرپرست دفتر مدیریت و بودجه، معاون رئیس شورای اقتصادی، و نیز مشاور ویژه در زمینه تغییر اقلیم خدمت کرده است.
نقش مهم وی در مهندسی نجات صنعت خودروی ایالات متحده و مذاکره در مورد توافقنامه مهم پاریس در زمان دولت اوباما و بایدن وی را به چهرهای ممتاز تبدیل کرد. (بدون نیاز به تأیید سنا)
قائم مقام شورای اقتصاد ملی: سمیرا فضیلی
سامیرا فضیلی (Sameera Fazili/سمیرا فاضلی) قائممقام رئیس شورای اقتصاد ملی -برایان دیز- خواهد شد. وی مدیر آژانس اقتصادی تیم انتقالی بایدن-هریس است. فضیلی پیشتر نقش مهمی در بانک فدرال رزرو آتلانتا داشت و در آنجا به عنوان مدیر تعامل برای توسعه اقتصادی و اجتماعی خدمت میکرد. فضیلی در دولت اوباما-بایدن به عنوان مشاور ارشد سیاسی در شورای اقتصاد ملی کاخ سفید و به عنوان مشاور ارشد در وزارت خزانه داری ایالات متحده در امور مالی داخلی و امور بینالملل فعالیت میکرد.
پیش از حضور در دولت وی مدرس حقوق در دانشکده حقوق ییل بود. سمیرا که کشمیریتبار است در بوفالو زندگی کرده، اما اکنون به همراه همسر و سه فرزندش در جورجیا زندگی می کند. او فارغ التحصیل دانشکده حقوق ییل و کالج هاروارد است. (بدون نیاز به تأیید سنا)